3d-printet hjelm i rommet

NASA-astronauter Bob Behnken og Doug Hurley i Space X-romdrakter. Foto: SpaceX

3D-printede hjelmer ble benyttet under Space Xs første bemannede romfart 30. mai. Hjelmene inneholder alt fra luftventiler til mikrofoner.

Elon Musks Space X, et privat romfartselskap, har brukt 3d-printing for å produsere hjelmer til romdraktene sine.

Første bemannede tur
30. mai ble de brukt for første gang av mennesker i verdensrommet da Space X sendte SpaceX Dragon-romkapselen opp til den internasjonale romstasjonen ISS. Dette er første gang selskapets raketter ble benyttet til å transportere astronauter, siden de tidligere bare har blitt brukt til transport til ISS. Oppskytningen var egentlig planlagt 27. mai, men ble avbrutt på grunn av dårlig vær.

SpaceX Dragon. Foto: SpaceX

Tok fire år å designe
I forkant av oppdraget har Elon Musk designet en ny romdrakt, Crew Dragon, som inkluderer en 3D-printet hjelm. Ifølge det amerikanske nettmagasinet Business Insider tok det nesten fire år å designe drakten, og det var en veldig vanskelig jobb med tanke på at draktene må være behagelige å reise i og takle påkjenningene de vil bli utsatt for i verdensrommet.

Hjelmen er personlig og tilpasset astronauten som skal ha den og har integrerte ventiler, mekanikk for inntrekk av visiret og låsing av samme, samt en innebygd mikrofon i hjelmens struktur.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: