HP introduserer polypropenmateriale

Ventilasjonsdeler, printet med HP 3D polypropylen, muliggjort av BASF. Illustrasjon: HP.

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

HP kunngjorde tidligere denne uken en rekke 3D-print-nyheter som vil drive utviklingen videre. For å utvide markedet og låse opp nye applikasjoner for kunder, skal HP nå levere et første av sitt slag polypropenmateriale (PP) for additiv produksjon. PP er et allsidig, slitesterkt og kjemisk resistent materiale, som tilbyr optimal balanse mellom ytelse og kostnad. Det har nylig blitt kvalifisert for HPs 3D-printsystemer i produksjonsgrad, og er ideelt for kunder i bilindustrien, forbrukere, industri, og medisinsk sektor.

Under denne ukens lansering avduket HP også nye partnerskap med blant annet den globale produksjonsaktøren Oechsler, for å utvikle applikasjoner for både PP-materiale spesifikt og HPs brede portefølje av andre materialer.

– Responsen til koronakrisen markerer en ny start for hele industrien, sier Ramon Pastor, Interim President of 3D Printing and Digital Manufacturing, HP Inc. – HP og partnere har 3D-printet mer enn 2,3 millioner deler for å bygge bro mellom forsyningskjeder, muliggjøre lokal selvforsyning, og hjelpe helsepersonell på førstelinjen. Ettersom vi navigerer oss gjennom det nye landskapet vil vi fortsette å følge strategien vår med å skyve 3D-print-innovasjon i form av nye materialer, løsninger og partnerskap. Dette vil hjelpe kundene våre med å gjenopprette produksjon og skape disruptive innovasjoner for den globale industrien, avslutter Pastor.

Polypropen genererer nye muligheter og forbedrer bærekraften
PP-materialet er som nevnt allsidig og egner seg godt for flere industrier og sektorer. Med sin utmerkede kjemiske resistens, lave fuktopptak og langvarige holdbarhet, er PP også ideelt for rør, væskesystemer og beholdere. For eksempel vil bilprodusenter kunne bruke samme PP for prototyping og produksjon av sluttdeler som finnes i kjøretøyets interiør, eksteriør og deler under panseret.

Polypropenmaterialet er utviklet i samarbeid med BASF for HPs Jet Fusion 5200 3D-serie. Det gir høy produktivitet og minimerer avfall for industriproduksjoner. I tillegg til banebrytende ytelse, hjelper den nye PPen også med å redusere avfallet ved å muliggjøre opptil 100 prosent gjenbrukbarhet av overskuddspulver.

HP Jet Fusion 5200. Bilde fra produksjonsfasiliteten i Barcelona, Spania. Foto: HP

I fellesskap med partnere og leverandører vil HP i tiden fremover utvikle helt nye PP-applikasjoner. Med seg på laget har de blant annet Extol, som spesialerer seg på plastteknikk og -teknologi, GKN Powder Metallurgy /Forecast 3D, en leverandør av avansert industriell 3D-printing, Henkel, en industrileder på lim og ingeniørløsninger, Oechsler, som er en ledende delleverandør, og Prototal, en av Europas mest erfarne delprodusenter.

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: