HP introduserer polypropenmateriale

Ventilasjonsdeler, printet med HP 3D polypropylen, muliggjort av BASF. Illustrasjon: HP.

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

HP kunngjorde tidligere denne uken en rekke 3D-print-nyheter som vil drive utviklingen videre. For å utvide markedet og låse opp nye applikasjoner for kunder, skal HP nå levere et første av sitt slag polypropenmateriale (PP) for additiv produksjon. PP er et allsidig, slitesterkt og kjemisk resistent materiale, som tilbyr optimal balanse mellom ytelse og kostnad. Det har nylig blitt kvalifisert for HPs 3D-printsystemer i produksjonsgrad, og er ideelt for kunder i bilindustrien, forbrukere, industri, og medisinsk sektor.

Under denne ukens lansering avduket HP også nye partnerskap med blant annet den globale produksjonsaktøren Oechsler, for å utvikle applikasjoner for både PP-materiale spesifikt og HPs brede portefølje av andre materialer.

– Responsen til koronakrisen markerer en ny start for hele industrien, sier Ramon Pastor, Interim President of 3D Printing and Digital Manufacturing, HP Inc. – HP og partnere har 3D-printet mer enn 2,3 millioner deler for å bygge bro mellom forsyningskjeder, muliggjøre lokal selvforsyning, og hjelpe helsepersonell på førstelinjen. Ettersom vi navigerer oss gjennom det nye landskapet vil vi fortsette å følge strategien vår med å skyve 3D-print-innovasjon i form av nye materialer, løsninger og partnerskap. Dette vil hjelpe kundene våre med å gjenopprette produksjon og skape disruptive innovasjoner for den globale industrien, avslutter Pastor.

Polypropen genererer nye muligheter og forbedrer bærekraften
PP-materialet er som nevnt allsidig og egner seg godt for flere industrier og sektorer. Med sin utmerkede kjemiske resistens, lave fuktopptak og langvarige holdbarhet, er PP også ideelt for rør, væskesystemer og beholdere. For eksempel vil bilprodusenter kunne bruke samme PP for prototyping og produksjon av sluttdeler som finnes i kjøretøyets interiør, eksteriør og deler under panseret.

Polypropenmaterialet er utviklet i samarbeid med BASF for HPs Jet Fusion 5200 3D-serie. Det gir høy produktivitet og minimerer avfall for industriproduksjoner. I tillegg til banebrytende ytelse, hjelper den nye PPen også med å redusere avfallet ved å muliggjøre opptil 100 prosent gjenbrukbarhet av overskuddspulver.

HP Jet Fusion 5200. Bilde fra produksjonsfasiliteten i Barcelona, Spania. Foto: HP

I fellesskap med partnere og leverandører vil HP i tiden fremover utvikle helt nye PP-applikasjoner. Med seg på laget har de blant annet Extol, som spesialerer seg på plastteknikk og -teknologi, GKN Powder Metallurgy /Forecast 3D, en leverandør av avansert industriell 3D-printing, Henkel, en industrileder på lim og ingeniørløsninger, Oechsler, som er en ledende delleverandør, og Prototal, en av Europas mest erfarne delprodusenter.

Tags: , , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: