Kompositt som skal spare millioner innen romfart

Furehos team. Fra venstre: Fredrik Winberg, Prarthanaa Khokar og Nandan Khokar.

Oppstartsselskapet Fureho har utviklet et lett komposittmateriale for 3D -printing. I følge selskapet skal dette kunne spare millioner i romfartsindustrien.

Hundrevis av satellitter forventes å bli sendt opp i bane av kommersielle selskaper i løpet av de neste årene. Et kilo metall som blir skutt ut i verdensrommet anslås å koste rundt 20.000 – 50.000 euro. Det svenske oppstartsselskapet Fureho har utviklet et nytt komposittmateriale for 3d-printing for å redusere disse kostnadene.

– Bruksområdet i romfartsindustrien er bredt, og det er store gevinster å hente. Ikke bare når det gjelder vektbesparelser, sier medgründer Prarthanaa Khokar og fortsetter:

– Materialet kan også erstatte metalldeler i elektroniske systemer og dermed forhindre overoppheting. Dette er fordi det avleder den genererte varmen tredimensjonalt.

Lettere deler
Kompositen er produsert i skreddersydde paneler forsterket med Nobel 3D Stoffer bestående av karbon, keramikk og glass. Ifølge Fureho kan deres nye materiale redusere vekten med opptil 50 kilo per satellitt.

– En utfordring i flyindustrien er temperaturendringene som skjer under en flyging. Når metalldeler blir utsatt for store temperaturforskjeller på kort tid, er det stor risiko for at materialet utvides, noe som kan forårsake problemer og risikoer. Materialet vårt reduserer risikoen. I tillegg har den høy motstand mot delaminering, sier Prarthanaa.

Antas i rom-inkubator
Fureho er nå antatt til den nasjonale rominkubatoren ESA-BIC, som vil støtte selskapet til å videreutvikle produktet.

– Det føles utrolig spennende at landets ledende romeksperter ser store muligheter med vårt materiale! Inntreden i ESA-BIC øker mulighetene våre. Neste skritt for Fureho er nå at vi vil fortsette å jobbe med de termiske aspektene ved materialet, avslutter Prarthanaa.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: