Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere som skal leveres av selskapets forhandler Protech i juli.

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

3D-printerprodusenten Makerbot har utviklet nye 3d-printere for ingeniører og designere. Maskinene er designet for å produsere verktøy, jigger og fiksturer, for eksempel. Men også sluttprodukter som kan erstatte metalldeler innen visse bruksområder.

De nye printerne heter Makerbot Method Carbon Fiber Edition og Makerbot Method X Carbon Fiber Edition. Maskinene er ferdig konfigurerte og komplette med ekstrudere for Nylon CF. Alt tilgjengelig materiale for Method og Method X kan brukes i de nye printerne. De nye 3d-printerne kommer i handelen i begynnelsen av juli 2020 av  leverandøren Protech.

De nye materialene er godt egnet for deler til bilindustrien og elektronikkindustrien.

Ideelle for bilindustrien
Makerbot utvider også porteføljen med totalt tre nye materialer. Makerbot Nylon CF er et lett materiale som kan brukes i stedet for metall, og er ifølge Protech ideelt for for eksempel bilindustrien. Den har en høy varmebestandighet og stivhet og kan kombineres med Stratasys SR-30 støttemateriale som gjør det enklere å skrive ut komplekse deler.

To nye plastmaterialer
PC-ABS og PC ABS FR (FR=Fire Retardant – Brannhemmende middel) er to nye materialer som kommer til Method X og den nye Method X Carbon Fiber Edition. Førstnevnte har høy styrke og varmebestandighet for deler som skal tåle tøffe miljøer.

PC ABS FR har de samme egenskapene, men skiller seg fra den andre med sin flammehemming. Begge materialene er godt egnet for bilindustrien, jernbane- og elektronikkindustrien, sier Protech.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: