Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere som skal leveres av selskapets forhandler Protech i juli.

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

3D-printerprodusenten Makerbot har utviklet nye 3d-printere for ingeniører og designere. Maskinene er designet for å produsere verktøy, jigger og fiksturer, for eksempel. Men også sluttprodukter som kan erstatte metalldeler innen visse bruksområder.

De nye printerne heter Makerbot Method Carbon Fiber Edition og Makerbot Method X Carbon Fiber Edition. Maskinene er ferdig konfigurerte og komplette med ekstrudere for Nylon CF. Alt tilgjengelig materiale for Method og Method X kan brukes i de nye printerne. De nye 3d-printerne kommer i handelen i begynnelsen av juli 2020 av  leverandøren Protech.

De nye materialene er godt egnet for deler til bilindustrien og elektronikkindustrien.

Ideelle for bilindustrien
Makerbot utvider også porteføljen med totalt tre nye materialer. Makerbot Nylon CF er et lett materiale som kan brukes i stedet for metall, og er ifølge Protech ideelt for for eksempel bilindustrien. Den har en høy varmebestandighet og stivhet og kan kombineres med Stratasys SR-30 støttemateriale som gjør det enklere å skrive ut komplekse deler.

To nye plastmaterialer
PC-ABS og PC ABS FR (FR=Fire Retardant – Brannhemmende middel) er to nye materialer som kommer til Method X og den nye Method X Carbon Fiber Edition. Førstnevnte har høy styrke og varmebestandighet for deler som skal tåle tøffe miljøer.

PC ABS FR har de samme egenskapene, men skiller seg fra den andre med sin flammehemming. Begge materialene er godt egnet for bilindustrien, jernbane- og elektronikkindustrien, sier Protech.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: