Servicebyrå lanserer superlegering

Andrea Landoni, 3d-printansvarlig for Protolabs i Europa.

Protolabs lanserer superlegeringen Cobalt Chrome. Ifølge selskapet er materialet ideelt for flyindustrien.

Det internasjonale servicebyrået Protolabs slipper en ny legering, Cobalt Chrome som ifølge selskapet skal øke mulighetene for bransjer som fly, olje, gass og medisinteknikk.

Klarer 600 grader
Materialet skal være veldig sterkt i forhold til vekten, samtidig som det kan stå i mot korrosjon og krymping og kan slipes slett. Det er også da det kan klare 600 grader som gjør det egnet for flyindustrien.

– Cobalt Chrome er et av de hardeste materialene som finnes og overflaten kan poleres ekstremt slett. Fordelen med 3D-print er at vi kan lage hvilke som helst former, for eksempel en uvanlig geometri for å redusere vekten, eller et skreddersydd design for en individuell pasient, sier Andrea Landoni, 3D-print ansvarlig for Protolabs i Europa.

Anvendelig innen medisinteknikk
Med et lavt nikkelinnhold skal materialet gi en god biokompabilitet og sammen med den slette overflaten gjøre den anvendelig innen medisinteknikk. For eksempel for ortopediske ledd- og dental-implantater, skriver Protolabs i en pressemelding.

– Ettersom Cobalt Chrome er veldig hardt er det vanskelig å produsere deler med for eksempel CNC-bearbeiding. Men materialets egenskaper gjør at komponenter i Cobalt Chrome som er lagd med DMLS er like gode eller bedre enn bearbeidet materiale. Prosessen er også ideell når komponentens geometri eller struktur rett og slett ikke er mulig å lage med subtraktive metoder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: