Servicebyrå lanserer superlegering

Andrea Landoni, 3d-printansvarlig for Protolabs i Europa.

Protolabs lanserer superlegeringen Cobalt Chrome. Ifølge selskapet er materialet ideelt for flyindustrien.

Det internasjonale servicebyrået Protolabs slipper en ny legering, Cobalt Chrome som ifølge selskapet skal øke mulighetene for bransjer som fly, olje, gass og medisinteknikk.

Klarer 600 grader
Materialet skal være veldig sterkt i forhold til vekten, samtidig som det kan stå i mot korrosjon og krymping og kan slipes slett. Det er også da det kan klare 600 grader som gjør det egnet for flyindustrien.

– Cobalt Chrome er et av de hardeste materialene som finnes og overflaten kan poleres ekstremt slett. Fordelen med 3D-print er at vi kan lage hvilke som helst former, for eksempel en uvanlig geometri for å redusere vekten, eller et skreddersydd design for en individuell pasient, sier Andrea Landoni, 3D-print ansvarlig for Protolabs i Europa.

Anvendelig innen medisinteknikk
Med et lavt nikkelinnhold skal materialet gi en god biokompabilitet og sammen med den slette overflaten gjøre den anvendelig innen medisinteknikk. For eksempel for ortopediske ledd- og dental-implantater, skriver Protolabs i en pressemelding.

– Ettersom Cobalt Chrome er veldig hardt er det vanskelig å produsere deler med for eksempel CNC-bearbeiding. Men materialets egenskaper gjør at komponenter i Cobalt Chrome som er lagd med DMLS er like gode eller bedre enn bearbeidet materiale. Prosessen er også ideell når komponentens geometri eller struktur rett og slett ikke er mulig å lage med subtraktive metoder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: