Servicebyrå lanserer superlegering

Andrea Landoni, 3d-printansvarlig for Protolabs i Europa.

Protolabs lanserer superlegeringen Cobalt Chrome. Ifølge selskapet er materialet ideelt for flyindustrien.

Det internasjonale servicebyrået Protolabs slipper en ny legering, Cobalt Chrome som ifølge selskapet skal øke mulighetene for bransjer som fly, olje, gass og medisinteknikk.

Klarer 600 grader
Materialet skal være veldig sterkt i forhold til vekten, samtidig som det kan stå i mot korrosjon og krymping og kan slipes slett. Det er også da det kan klare 600 grader som gjør det egnet for flyindustrien.

– Cobalt Chrome er et av de hardeste materialene som finnes og overflaten kan poleres ekstremt slett. Fordelen med 3D-print er at vi kan lage hvilke som helst former, for eksempel en uvanlig geometri for å redusere vekten, eller et skreddersydd design for en individuell pasient, sier Andrea Landoni, 3D-print ansvarlig for Protolabs i Europa.

Anvendelig innen medisinteknikk
Med et lavt nikkelinnhold skal materialet gi en god biokompabilitet og sammen med den slette overflaten gjøre den anvendelig innen medisinteknikk. For eksempel for ortopediske ledd- og dental-implantater, skriver Protolabs i en pressemelding.

– Ettersom Cobalt Chrome er veldig hardt er det vanskelig å produsere deler med for eksempel CNC-bearbeiding. Men materialets egenskaper gjør at komponenter i Cobalt Chrome som er lagd med DMLS er like gode eller bedre enn bearbeidet materiale. Prosessen er også ideell når komponentens geometri eller struktur rett og slett ikke er mulig å lage med subtraktive metoder.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: