Stratasys skjærer ned

Administrerende direktør for Stratasys, Yoav Zeif.

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden.

I en uttalelse kan det se ut til at selskapet antyder at denne reduksjonen i arbeidskraften ikke nødvendigvis var relatert til COVID-19, men at pandemien fikk planen til å bli implementert tidligere enn beregnet. Slik ordlegger de seg:

“Denne reduksjonen, som fremskyndes raskere på grunn av effekten av COVID-19, vil påvirke omtrent 10% av de ansatte, og er designet for å redusere driftsutgiftene som en del av et kostnadsjusteringsprogram for å fokusere på lønnsom vekst. Selskapet forventer at de aller fleste reduksjonene vil finne sted i andre kvartal og å fullføre reduksjonen i løpet av tredje kvartal i år.”

Inntektene fra Stratasys falt 14 prosent i 1. kvartal sammenlignet med i fjor. Selskapet mener at det ved å eliminere arbeidskraft kan redusere driftsutgiftene med $ 30 millioner dollar, selv om de vil betale ut $ 6 millioner dollar i sluttvederlagskostnader.

Stratasys er neppe det eneste i additiv tilvirkningsindustri eller i produksjonsbransjen som lider økonomisk for øyeblikket. Tallrike firmaer innen additiv tilvirkning har rapportert om reduserte inntekter på grunn av COVID-pandemien, med de som har registrert ordrereserver fra 2019 også varsler om svakere andre kvartaler.

Administrerende direktør for Stratasys, Yoav Zeif sier:
“Denne reduksjonen i arbeidsstyren er et vanskelig, men viktig skritt i vår pågående strategiske prosess, som er designet for å bedre posisjonere selskapet for bærekraftig og lønnsom vekst. Jeg vil uttrykke min takknemlighet overfor hver av de ansatte som påvirkes av denne beslutningen for deres dedikerte tjeneste. Dagens forhold gjør arbeidsmarkedet enda mer utfordrende, og vi har gjort vårt beste for å gi de avtroppende ansatte globalt en respektabel og rettferdig adskillelse. Dette tiltaket forventes ikke å påvirke fremdriften i våre kommende produktlanseringsplaner, som fortsatt er en topp prioritet når vi fører industrien til nye høyder med våre beste løsninger innen additiv tilvirkning. ”

Kilde 3Dprint.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Printet vev direkte i pasienten

Et amerikansk forskerteam har utviklet en teknikk for 3D-printing av vev direkte inn i pasienten. I følge forskerne skal denne teknologien kunne redusere infeksjoner i forbindelse med kirurgi.

Publisert av: 

Programvare oppgraderes til 2.0

Økt produktivitet for blant annet konstruktører, sykehus, ortopeder og produksjonsteknikere. Det skal Wematters nye programvare for deres 3D-printer “Gravity” bidra til.

Publisert av: 

EOS: Tre ting vi lærte av koronakrisen

Den rådende korona-pandemien har rystet samfunnet vårt, men situasjonen gir oss også innsikt i hvordan teknologi og samarbeid kan utgjøre en forskjell, sier Markus Glasser ved EOS som listet opp tre viktige leksjoner om 3D-printing i forbindelse med koronakrisen.

Publisert av: 

Cellink inngår partnerskap med Lonza

Den svenske bioprinterprodusenten Cellink har inngått partnerskap med det opprinnelig sveitsiske helseforetaket Lonza for å drive frem utviklingen av bioprinting av cellekulturer.

Publisert av: 

HP introduserer polypropenmateriale

HP introduserer polypropenmateriale for å utvide 3D-print-markedet og aktivere nye applikasjoner. Momentumet til 3D-print fortsetter med introduksjonen av PP-materiale og nye partnerskap.

Publisert av: 

Stratasys skjærer ned

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden. Beslutningen kommer i kjølvannet av selskapets rapport fra 1. kvartal.

Publisert av: 

Protech utvider produktporteføljen

Makerbot lanserer nye 3D-printere i sin Method-serie, Method Carbon Fiber Editions. Samtidig slipper de en rekke materialer tilpasset industrien. Selskapets leverandør Protech vil begynne å levere produktene i begynnelsen av juli.

Publisert av: