Stratasys skjærer ned

Administrerende direktør for Stratasys, Yoav Zeif.

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden.

I en uttalelse kan det se ut til at selskapet antyder at denne reduksjonen i arbeidskraften ikke nødvendigvis var relatert til COVID-19, men at pandemien fikk planen til å bli implementert tidligere enn beregnet. Slik ordlegger de seg:

“Denne reduksjonen, som fremskyndes raskere på grunn av effekten av COVID-19, vil påvirke omtrent 10% av de ansatte, og er designet for å redusere driftsutgiftene som en del av et kostnadsjusteringsprogram for å fokusere på lønnsom vekst. Selskapet forventer at de aller fleste reduksjonene vil finne sted i andre kvartal og å fullføre reduksjonen i løpet av tredje kvartal i år.”

Inntektene fra Stratasys falt 14 prosent i 1. kvartal sammenlignet med i fjor. Selskapet mener at det ved å eliminere arbeidskraft kan redusere driftsutgiftene med $ 30 millioner dollar, selv om de vil betale ut $ 6 millioner dollar i sluttvederlagskostnader.

Stratasys er neppe det eneste i additiv tilvirkningsindustri eller i produksjonsbransjen som lider økonomisk for øyeblikket. Tallrike firmaer innen additiv tilvirkning har rapportert om reduserte inntekter på grunn av COVID-pandemien, med de som har registrert ordrereserver fra 2019 også varsler om svakere andre kvartaler.

Administrerende direktør for Stratasys, Yoav Zeif sier:
“Denne reduksjonen i arbeidsstyren er et vanskelig, men viktig skritt i vår pågående strategiske prosess, som er designet for å bedre posisjonere selskapet for bærekraftig og lønnsom vekst. Jeg vil uttrykke min takknemlighet overfor hver av de ansatte som påvirkes av denne beslutningen for deres dedikerte tjeneste. Dagens forhold gjør arbeidsmarkedet enda mer utfordrende, og vi har gjort vårt beste for å gi de avtroppende ansatte globalt en respektabel og rettferdig adskillelse. Dette tiltaket forventes ikke å påvirke fremdriften i våre kommende produktlanseringsplaner, som fortsatt er en topp prioritet når vi fører industrien til nye høyder med våre beste løsninger innen additiv tilvirkning. ”

Kilde 3Dprint.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: