Stratasys skjærer ned

Administrerende direktør for Stratasys, Yoav Zeif.

Stratasys er en av markedslederne innen 3D-printteknikken på det industrielle området. Nå har de kunngjort at de vil permittere 10 prosent av sine arbeidstakere over hele verden.

I en uttalelse kan det se ut til at selskapet antyder at denne reduksjonen i arbeidskraften ikke nødvendigvis var relatert til COVID-19, men at pandemien fikk planen til å bli implementert tidligere enn beregnet. Slik ordlegger de seg:

“Denne reduksjonen, som fremskyndes raskere på grunn av effekten av COVID-19, vil påvirke omtrent 10% av de ansatte, og er designet for å redusere driftsutgiftene som en del av et kostnadsjusteringsprogram for å fokusere på lønnsom vekst. Selskapet forventer at de aller fleste reduksjonene vil finne sted i andre kvartal og å fullføre reduksjonen i løpet av tredje kvartal i år.”

Inntektene fra Stratasys falt 14 prosent i 1. kvartal sammenlignet med i fjor. Selskapet mener at det ved å eliminere arbeidskraft kan redusere driftsutgiftene med $ 30 millioner dollar, selv om de vil betale ut $ 6 millioner dollar i sluttvederlagskostnader.

Stratasys er neppe det eneste i additiv tilvirkningsindustri eller i produksjonsbransjen som lider økonomisk for øyeblikket. Tallrike firmaer innen additiv tilvirkning har rapportert om reduserte inntekter på grunn av COVID-pandemien, med de som har registrert ordrereserver fra 2019 også varsler om svakere andre kvartaler.

Administrerende direktør for Stratasys, Yoav Zeif sier:
“Denne reduksjonen i arbeidsstyren er et vanskelig, men viktig skritt i vår pågående strategiske prosess, som er designet for å bedre posisjonere selskapet for bærekraftig og lønnsom vekst. Jeg vil uttrykke min takknemlighet overfor hver av de ansatte som påvirkes av denne beslutningen for deres dedikerte tjeneste. Dagens forhold gjør arbeidsmarkedet enda mer utfordrende, og vi har gjort vårt beste for å gi de avtroppende ansatte globalt en respektabel og rettferdig adskillelse. Dette tiltaket forventes ikke å påvirke fremdriften i våre kommende produktlanseringsplaner, som fortsatt er en topp prioritet når vi fører industrien til nye høyder med våre beste løsninger innen additiv tilvirkning. ”

Kilde 3Dprint.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: