Fast food kjede skal 3d-printe kylling

KFC har ikke franchiser i Norge, men siden 2015 har de hatt svenske restauranter.

Sulten på litt frityrstekt kylling? Hvorfor ikke 3D-printede kyllingnuggets dyrket ved hjelp av kyllingceller? Den amerikanske hurtigmatkjeden KFC, med franchisedrevne restauranter i mange andre land, har begynt å undersøke mulighetene for å bruke bioprinting for å produsere rettene de har på menyen.

3D-printet mat er ikke noe nytt, og institusjoner som f.eks. EU-kommisjonen har oppført 3D-trykt mat som noe vi vil se mer av i fremtiden. Og med KFCs siste investering ser det ut til at fremtiden er nærmere enn vi kanskje trodde.

Finnes i 145 land
KFC, tidligere kjent som Kentucky Fried Chicken, har nå mer enn 24 000 restauranter i 145 land rundt om i verden. Restaurantene spesialiserer seg på frityrstekt kylling og tilbyr alt fra kyllingvinger til kyllingnuggets.

Sammen med det russiske selskapet 3D Bioprinting Solutions, som blant annet har utviklet den første russiske kinoprinteren Fabion, vil hurtigmatkjeden produsere labprodusert kyllingkjøtt. Hele ideen kom i forbindelse med et prosjekt KFC kaller “Restaurant of the future”.

Samme tekstur
Selve kjøttet dyrkes ved bruk av mikroelementer hentet fra fuglene. Deretter printes materialet for å få riktig form. I tillegg til at maten blir printet ut for å se ut som ekte kylling, skal den også smake nesten den samme og ha en lignende tekstur, sier selskapene. Årsaken bak investeringen er at flere og flere velger bort kjøtt på grunn av miljømessige faktorer.

Ønsker å være i forkant
Raisa Polyakova, leder for KFC Russland & CIS, mener at det er viktig å være i forkant når det gjelder å introdusere avansert teknologi i virksomheten:

– Produserte kjøttprodukter er neste trinn i utviklingen av vår “Restaurant for the future”-konsept. Eksperimentet vårt med å teste 3D-bioprintteknologi for å produsere kyllingprodukter kan også bidra til å løse flere globale problemer. Vi er glade for å bidra til utviklingen og arbeider for å gjøre det tilgjengelig for tusenvis av mennesker i Russland, og om mulig rundt om i verden.

Tester kommer
Når vil vi kunne teste maten? I følge KFC skal produktet testes i Moskva, Russland høsten 2020.

Kilde: KFC

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: