MakerBot lanserer CloudPrint for printing på avstand

Klikk for større bilde. Illustrasjon: Business Wire

Tirsdag 18. august lanserte MakerBot – et datterselskap av Stratasys – CloudPrint™, neste generasjons skybaserte 3D-print plattform som skal strømlinjeforme og optimalisere arbeidsflyten for 3D-printing ved at den er tilpasset den nye måten å jobbe på i disse tider: fra ekstern lokasjon.

Som de fleste andre bransjer er også 3D-printing i en situasjon med store utfordringer, da flere enn noensinne jobber hjemmefra eller fra et annet sted enn der 3D-printerne er installert. Uten de rette verktøyene kan dette medføre forsinkelser i arbeidet og forstyrrelser i produksjonen. Den nye plattformen CloudPrint adresserer noen av de utfordringene man står ovenfor, ved at man med dette verktøyet kan fjernstyre printjobbene og optimalisere utnyttelsen av 3D-printerne. Ifølge MakerBot gjør CloudPrint at både den enkelte og team kan samarbeide og være kreative, fra hvilken som helst dataenhet, hvor som helst i verden – uansett hvor mange printere som er koplet sammen.

MakerBot CloudPrint kombinerer brukervennligheten og kjente programvarefunksjoner fra MakerBot Print ™ med skalerbarheten til skyen for å gi en mer effektiv løsning for styring av arbeidsflyt for 3D-printing. Programvaren tilbys for øyeblikket gratis, og planlegges oppdatert i fremtiden for å sikre at brukerne har tilgang til de nyeste funksjonene.

–Vi opplever et globalt fenomen med flere som jobber eksternt enn noen gang før, sier Nadav Gosen, administrerende direktør for MakerBot. –Uten de riktige verktøyene kan dette føre til forstyrrelse i arbeidet og til slutt en reduksjon i ytelsen. Vi tror at MakerBot CloudPrint er en ideell løsning for individuelt samarbeid eller teamsamarbeid hvor som helst. MakerBot CloudPrint tilbyr en alt-i-ett-løsning for brukere for klargjøring, printerkø, skrive ut og administrere printerne. MakerBot CloudPrint har som mål å enkelt tilpasse seg arbeidsflyten, uansett hvor mange 3D-printere du har. Denne løsningen ble bygget med tanke på produktivitet, og vi planlegger kontinuerlig å forbedre de raskeste CAD-til-del-fordelene med METHOD-plattformen, sier han.

Nøkkelfunksjoner:

  • Forberedelse til printing: Brukere kan dele opp og klargjøre 3D-prints direkte fra nettleseren. Den nye fullstendige visningen av printforberedelser gir enkel plassering og forhåndsvisning av deler. Brukere kan bruke optimaliserte utskriftsmodi for en sømløs kontrollert opplevelse eller få tilgang til avanserte innstillinger på MakerBot METHOD-plattformen, for eksempel tilpassede eller eksperimentelle printprofiler. Feed fra live kamera gir også de siste statusoppdateringene for utskriftsjobber fra tilkoblede skrivere.
  • Printeradministrasjon: Brukere kan legge til, overvåke og kontrollere tilgang til tilkoblede MakerBot-printere hvor som helst. Dashbordet gir et sentralisert sted å spore og se utskriftsjobber direkte fra en nettleser. Brukere kan også generere rapporter for å analysere ytelsen til printerne.
  • Kø: Den nye printerkø-funksjonen forbedrer produktiviteten til maskinene ved å stille utskriftsjobber i kø til hver tilkoblet maskin. Brukere kan få innsikt i utskriftsjobbene sine og spore prosjektene sine ved hjelp av kø- og historikkfunksjoner.
  • Samarbeid: Printere kan grupperes i arbeidsområder og deles med team, produksjonsområder eller klasserom for å redusere problemer og krøll fra flere printeradministrasjoner. Det kan deles ut tillatelser for teammedlemmer for å gi bedre kontroll og tilgang til arbeidsområdet. Innleveringslenker kan opprettes slik at alle kan sende inn printjobber for godkjenning.
  • Avanserte METHOD-plattforminnstillinger: MakerBot CloudPrint låser opp ekspertinnstillinger på METHOD-plattformen for brukere som trenger mer avanserte utskriftsfunksjoner. Dette inkluderer ytterligere MakerBot LABS ™ for METHOD-brukerinnstillinger, tilpassede utskriftsprofiler og tilgang til hele porteføljen av METHOD-ekstrudere og materialer, inkludert en ekstruderingsfunksjon for å øke utskriftsvolumet og mer.

MakerBot CloudPrint-programvaren er kompatibel med MakerBots 3D-utskriftsløsninger, inkludert MakerBot METHOD 3D-printerserien, MakerBot SKETCH Classroom™ -serien og MakerBot Replicator® 3D-printerserien. Ytterligere MakerBot CloudPrint-oppdateringer inkluderer hastighetsoptimaliseringer, forbedring av utskriftsytelse, nye UX / UI-design, forbedrede snitt- og forhåndsvisningsalternativer og støtte for flere modeller.

Lenke: MakerBot/CloudPrint

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: