Ny rapport fokuserer på mangfold

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 28 august 2020
Grunnleggeren av Women in 3D Printing og en av forfatterne bak rapporten, Nora Touré.

Women in 3D Printing lanserer en ny rapport for 2020 om mangfold i additiv tilvirkning-bransjen. – Mer enn noensinne er denne saken nå alles oppmerksomhet, skriver forfatterne av rapporten.

Rapporten Diversity for Additive Manufacturing fokuserer på kjønnsmangfold og minoriteter i additiv-industrien i Nord-Amerika og Europa. Bak rapporten står Women in 3D Printing, en organisasjon som jobber for økt mangfold i bransjen.

En viktig kamp
– Mer enn noen gang er denne saken nå alles oppmerksomhet. Det er forskjellsbehandling på forskjellige nivåer og i forskjellige sektorer, blant aktivister, organisasjoner, beslutningstakere, kjendiser og selskaper. Ord og virkemidler kan variere fra ett sted til et annet, fra ett språk til et annet, men stadig vekk er kampen den samme. Denne kampen er enda viktigere for den additive tilvirkningsindustrien, skriver forfatterne i rapporten og fortsetter:

– Teknologibransjen generelt prøver allerede å fremme likestilling. Derfor vil vi ta opp spørsmålet om mangfold og inkludering med to spørsmål i tankene: hvordan sees dette på i bransjen? Og enda viktigere, hva gjør additive produksjonsbedrifter med det?

To spesialiseringer
Rapporten er basert på to undersøkelser utført av Women in 3D Printing. Man fokuserer på rekrutteringsselskaper for å forstå om mangelen på representasjon for minoritetsgrupper skyldes fravær av mennesker eller et begrenset antall søkere. Det andre fokuserer på additive produksjonsbedrifter på tiltak som kan treffes for å muliggjøre inkludering.

I tillegg til undersøkelser ble det også gjennomført intervjuer med representanter for bransjen og kvinner i bransjen. Forfatterne bak rapporten er Kety Sindze, administrerende direktør i 3D Adept, Erika Jefferson, administrerende direktør og grunnlegger av organisasjonen Black Women in Science and Engineering, Sarah Goehrke og Nora Touré fra Women in 3D Printing.

Hvis du vil lese rapporten i sin helhet, kan du få den sendt til din e-postadresse her gratis.

Les mer

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch