Ny rapport fokuserer på mangfold

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 28 august 2020
Grunnleggeren av Women in 3D Printing og en av forfatterne bak rapporten, Nora Touré.

Women in 3D Printing lanserer en ny rapport for 2020 om mangfold i additiv tilvirkning-bransjen. – Mer enn noensinne er denne saken nå alles oppmerksomhet, skriver forfatterne av rapporten.

Rapporten Diversity for Additive Manufacturing fokuserer på kjønnsmangfold og minoriteter i additiv-industrien i Nord-Amerika og Europa. Bak rapporten står Women in 3D Printing, en organisasjon som jobber for økt mangfold i bransjen.

En viktig kamp
– Mer enn noen gang er denne saken nå alles oppmerksomhet. Det er forskjellsbehandling på forskjellige nivåer og i forskjellige sektorer, blant aktivister, organisasjoner, beslutningstakere, kjendiser og selskaper. Ord og virkemidler kan variere fra ett sted til et annet, fra ett språk til et annet, men stadig vekk er kampen den samme. Denne kampen er enda viktigere for den additive tilvirkningsindustrien, skriver forfatterne i rapporten og fortsetter:

– Teknologibransjen generelt prøver allerede å fremme likestilling. Derfor vil vi ta opp spørsmålet om mangfold og inkludering med to spørsmål i tankene: hvordan sees dette på i bransjen? Og enda viktigere, hva gjør additive produksjonsbedrifter med det?

To spesialiseringer
Rapporten er basert på to undersøkelser utført av Women in 3D Printing. Man fokuserer på rekrutteringsselskaper for å forstå om mangelen på representasjon for minoritetsgrupper skyldes fravær av mennesker eller et begrenset antall søkere. Det andre fokuserer på additive produksjonsbedrifter på tiltak som kan treffes for å muliggjøre inkludering.

I tillegg til undersøkelser ble det også gjennomført intervjuer med representanter for bransjen og kvinner i bransjen. Forfatterne bak rapporten er Kety Sindze, administrerende direktør i 3D Adept, Erika Jefferson, administrerende direktør og grunnlegger av organisasjonen Black Women in Science and Engineering, Sarah Goehrke og Nora Touré fra Women in 3D Printing.

Hvis du vil lese rapporten i sin helhet, kan du få den sendt til din e-postadresse her gratis.

Les mer

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Helsingborg satser på 3D-printede elbiler

Helsingborg og Lunds universitet i Sverige har signert en intensjonsavtale med det spanske selskapet e-Miles for en serie tester med 3D-printede kjøretøy. Disse skal brukes i et transportsystem for både personer og gods.
Test_drive

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.
Procada-Arets-startup-i-Trollhattan.-Foto-Jerry-Lovberg

Miljøvennlig bygging med nanocellulose

Svenske forskere har for første gang vist hvordan et lettvektsmateriale laget av nanocellulose og alger kan 3D-printes og brukes som et bærekraftig byggemateriale.
Chalmers-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden