Nye muligheter for kreftforskning

Erik Gateholm, adm dir hos Cellink.

Cellink innleder et nytt strategisk samarbeid med engelske Carcinotech for å utvikle nye muligheter for kreftforskning.

Bioprinterprodusent Cellink begynner å samarbeide med Carcinotech for å utvikle 3D-bioprinting innen vevsmodeller som vil etterligne kreftmiljøet i menneskekroppen.

Reduserte kliniske studier
Ifølge selskapet er et stort problem i dag at medisiner mot kreft og ulike behandlingsmetoder aldri når markedet. Høyrisiko-klassifiserte kliniske studier med positivt resultat sank mellom årene 2017–2018 fra 11,7 til 8 prosent. Det anslås at 85 prosent av medisinene blir sittende fast i studiefasen.

Årsaken til dette, skriver Cellink, er mangel på brukbare forsknings- og testmodeller. For eksempel er dyremodeller ikke nyttige, siden de ikke kan etterligne det menneskelige kreftsystemet. Selskapet ønsker å løse dette gjennom det nye samarbeidet med Carcinotech.

Bidrar med bioblekk
Samarbeidet vil bestå av at Cellink blant annet bidrar med bio-blekk til Carcinotechs kreftforskning, som gjør det mulig for menneskelige celler å vokse og trives – selv om de ikke er i en menneskekropp.

– Samarbeidet vil utvide Cellinks segment for medikamentutvikling og føre til forbedrede verktøy for fremtidig utvikling av kreftmedisiner, sier Cellinks forskningssjef Itedale Namro Redwan.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *