Nye muligheter for kreftforskning

Erik Gateholm, adm dir hos Cellink.

Cellink innleder et nytt strategisk samarbeid med engelske Carcinotech for å utvikle nye muligheter for kreftforskning.

Bioprinterprodusent Cellink begynner å samarbeide med Carcinotech for å utvikle 3D-bioprinting innen vevsmodeller som vil etterligne kreftmiljøet i menneskekroppen.

Reduserte kliniske studier
Ifølge selskapet er et stort problem i dag at medisiner mot kreft og ulike behandlingsmetoder aldri når markedet. Høyrisiko-klassifiserte kliniske studier med positivt resultat sank mellom årene 2017–2018 fra 11,7 til 8 prosent. Det anslås at 85 prosent av medisinene blir sittende fast i studiefasen.

Årsaken til dette, skriver Cellink, er mangel på brukbare forsknings- og testmodeller. For eksempel er dyremodeller ikke nyttige, siden de ikke kan etterligne det menneskelige kreftsystemet. Selskapet ønsker å løse dette gjennom det nye samarbeidet med Carcinotech.

Bidrar med bioblekk
Samarbeidet vil bestå av at Cellink blant annet bidrar med bio-blekk til Carcinotechs kreftforskning, som gjør det mulig for menneskelige celler å vokse og trives – selv om de ikke er i en menneskekropp.

– Samarbeidet vil utvide Cellinks segment for medikamentutvikling og føre til forbedrede verktøy for fremtidig utvikling av kreftmedisiner, sier Cellinks forskningssjef Itedale Namro Redwan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: