Sikrere sykkeltur med 3D-printet hjelm

Via en app kan hvem som helst skanne hodet og bestille en personlig hjelm. Pressefoto.

Londonbaserte HEXR produserer 3D-printede sykkelhjelmer som er designet i henhold til individets hode. I følge HEXRs administrerende direktør Markus Glasser vil selskapet, som bruker EOS 3D-printteknologi, stå for tryggere sykkelhjelmer.

Først skannes hodet via en app i mobiltelefonen. Deretter printes en skreddersydd hjelm i 3D med EOS 3D-printteknologi i et plantebasert polyamidmateriale fra Arkema. Da er alle delene bygget sammen – inkludert den indre strukturen, det ytre skallet og hakestroppen. For å tilpasse produktet ytterligere, er det muligheten til å velge gravering eller en annen farge på skallet.

Delene som er bygget sammen. Øverst kan du se det ytre skallet, deretter den 3D-trykte indre strukturen og nederst på hakestroppen. Pressefoto.

Sikrere hjelmer
I følge James Cook, administrerende direktør i HEXR, muliggjør 3D-printteknologi store forbedringer innen hjelmteknologi sammenlignet med tradisjonelle hjelmer. Henry Neilson, IT-sjef legger til:

– Med denne teknologien har vi en trygg og veldig effektiv løsning som ikke krever noen forhåndsfinansiering av produktene eller overproduksjon. På denne måten kan vi fullstendig fokusere på nøkkelkompetansene våre og være sikre på at vi har en velfungerende produksjonsprosess.

Bedrifter bidrar
Arkema er selskapet som bidrar med polyamid 11 som er laget av fornybar ricinusolje.

– Bønnene dyrkes i ett år, i motsetning til de millioner av år som kreves for fossile råvarer. Å hjelpe neste generasjon gründere med å løfte denne teknologien gjennom ansvarlig produserte innovasjoner er kjernen i vår samutviklingsstrategi, sier Adrien Lapeyre, markedssjef for 3D-printing globalt hos Arkema.

Siemens bidrar også til EOS og HEXR med sin digitale portefølje. Ved å kombinere simuleringer, designoptimalisering og produksjonsscenarier på en automatisert måte, har Siemens vært i stand til å forutsi og redusere kostnadene per del betydelig, skriver EOS i en pressemelding.

“Vi ser flere lignende eksempler”
– Vi er veldig glade for å kunne støtte HEXR med vår industrielle 3D-printerteknologi som passer deres forretningsmodell og produkter. Sammen med et raskt voksende nettverk av partnere som Siemens og Arkema muliggjør vi en digitalisert og distribuert produksjonsprosess med høykvalitetsdeler som kan 3D-printes hvor som helst, på forespørsel og tilpasses kundenes behov, sier Markus Glasser, Senior CEO for EOS i Europa, Midtøsten og Afrika og fortsetter:

HEXR er et eksempel på en mer fleksibel forsyningskjede og viser produksjonsteknologi i aksjon. Vi ser nå flere lignende eksempler dukker opp i andre bransjer.

Individuelt tilpasset og 3D-printet, intern struktur for sykkelhjelm. Pressefoto.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: