onsdag 27 september – uke 39
Londonbaserte HEXR produserer 3D-printede sykkelhjelmer som er designet i henhold til individets hode. I følge HEXRs administrerende direktør Markus Glasser vil selskapet, som bruker EOS 3D-printteknologi, stå for tryggere sykkelhjelmer.
Først skannes hodet via en app i mobiltelefonen. Deretter printes en skreddersydd hjelm i 3D med EOS 3D-printteknologi i et plantebasert polyamidmateriale fra Arkema. Da er alle delene bygget sammen – inkludert den indre strukturen, det ytre skallet og hakestroppen. For å tilpasse produktet ytterligere, er det muligheten til å velge gravering eller en annen farge på skallet.
Delene som er bygget sammen. Øverst kan du se det ytre skallet, deretter den 3D-trykte indre strukturen og nederst på hakestroppen. Pressefoto.
Sikrere hjelmer
I følge James Cook, administrerende direktør i HEXR, muliggjør 3D-printteknologi store forbedringer innen hjelmteknologi sammenlignet med tradisjonelle hjelmer. Henry Neilson, IT-sjef legger til:
– Med denne teknologien har vi en trygg og veldig effektiv løsning som ikke krever noen forhåndsfinansiering av produktene eller overproduksjon. På denne måten kan vi fullstendig fokusere på nøkkelkompetansene våre og være sikre på at vi har en velfungerende produksjonsprosess.
Bedrifter bidrar
Arkema er selskapet som bidrar med polyamid 11 som er laget av fornybar ricinusolje.
– Bønnene dyrkes i ett år, i motsetning til de millioner av år som kreves for fossile råvarer. Å hjelpe neste generasjon gründere med å løfte denne teknologien gjennom ansvarlig produserte innovasjoner er kjernen i vår samutviklingsstrategi, sier Adrien Lapeyre, markedssjef for 3D-printing globalt hos Arkema.
Siemens bidrar også til EOS og HEXR med sin digitale portefølje. Ved å kombinere simuleringer, designoptimalisering og produksjonsscenarier på en automatisert måte, har Siemens vært i stand til å forutsi og redusere kostnadene per del betydelig, skriver EOS i en pressemelding.
“Vi ser flere lignende eksempler”
– Vi er veldig glade for å kunne støtte HEXR med vår industrielle 3D-printerteknologi som passer deres forretningsmodell og produkter. Sammen med et raskt voksende nettverk av partnere som Siemens og Arkema muliggjør vi en digitalisert og distribuert produksjonsprosess med høykvalitetsdeler som kan 3D-printes hvor som helst, på forespørsel og tilpasses kundenes behov, sier Markus Glasser, Senior CEO for EOS i Europa, Midtøsten og Afrika og fortsetter:
HEXR er et eksempel på en mer fleksibel forsyningskjede og viser produksjonsteknologi i aksjon. Vi ser nå flere lignende eksempler dukker opp i andre bransjer.
Den tyske rullestolprodusenten RehaMedPower har lykkes med å gjøre produksjonen mer kostnadseffektiv med additiv produksjon, og har fremfor alt åpnet for muligheten for å personalisere produktene sine.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 26. september, 2023
Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 21. september, 2023
Bransjemagasinet 3D Printing Industry kårer årlig de fremste aktørene innen additiv produksjon, og dette er basert på leseravstemming. Vinnerne vil bli presentert på den årlige gallaen i London 30. november 2023.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 21. september, 2023
Hive3D Builders er ett av flere selskaper som utforsker mulighetene for 3D-printing i byggebransjen. Nylig annonserte selskapet et nytt materiale som er nesten karbonnøytralt, noe de betegner som en “game changer”.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 12. september, 2023
Skallfasetter er spesiallagede overflatebelegg til tenner, som skal gi et penere smil men som også kan være med i forbindelse med behandling av tannsykdommen periodontitt. Nå kan disse 3D-printes for individuell tilpasning til pasientens tenner, tre ganger tynnere enn tradisjonell produksjon.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 31. august, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige