Sikrere sykkeltur med 3D-printet hjelm

Via en app kan hvem som helst skanne hodet og bestille en personlig hjelm. Pressefoto.

Londonbaserte HEXR produserer 3D-printede sykkelhjelmer som er designet i henhold til individets hode. I følge HEXRs administrerende direktør Markus Glasser vil selskapet, som bruker EOS 3D-printteknologi, stå for tryggere sykkelhjelmer.

Først skannes hodet via en app i mobiltelefonen. Deretter printes en skreddersydd hjelm i 3D med EOS 3D-printteknologi i et plantebasert polyamidmateriale fra Arkema. Da er alle delene bygget sammen – inkludert den indre strukturen, det ytre skallet og hakestroppen. For å tilpasse produktet ytterligere, er det muligheten til å velge gravering eller en annen farge på skallet.

Delene som er bygget sammen. Øverst kan du se det ytre skallet, deretter den 3D-trykte indre strukturen og nederst på hakestroppen. Pressefoto.

Sikrere hjelmer
I følge James Cook, administrerende direktør i HEXR, muliggjør 3D-printteknologi store forbedringer innen hjelmteknologi sammenlignet med tradisjonelle hjelmer. Henry Neilson, IT-sjef legger til:

– Med denne teknologien har vi en trygg og veldig effektiv løsning som ikke krever noen forhåndsfinansiering av produktene eller overproduksjon. På denne måten kan vi fullstendig fokusere på nøkkelkompetansene våre og være sikre på at vi har en velfungerende produksjonsprosess.

Bedrifter bidrar
Arkema er selskapet som bidrar med polyamid 11 som er laget av fornybar ricinusolje.

– Bønnene dyrkes i ett år, i motsetning til de millioner av år som kreves for fossile råvarer. Å hjelpe neste generasjon gründere med å løfte denne teknologien gjennom ansvarlig produserte innovasjoner er kjernen i vår samutviklingsstrategi, sier Adrien Lapeyre, markedssjef for 3D-printing globalt hos Arkema.

Siemens bidrar også til EOS og HEXR med sin digitale portefølje. Ved å kombinere simuleringer, designoptimalisering og produksjonsscenarier på en automatisert måte, har Siemens vært i stand til å forutsi og redusere kostnadene per del betydelig, skriver EOS i en pressemelding.

“Vi ser flere lignende eksempler”
– Vi er veldig glade for å kunne støtte HEXR med vår industrielle 3D-printerteknologi som passer deres forretningsmodell og produkter. Sammen med et raskt voksende nettverk av partnere som Siemens og Arkema muliggjør vi en digitalisert og distribuert produksjonsprosess med høykvalitetsdeler som kan 3D-printes hvor som helst, på forespørsel og tilpasses kundenes behov, sier Markus Glasser, Senior CEO for EOS i Europa, Midtøsten og Afrika og fortsetter:

HEXR er et eksempel på en mer fleksibel forsyningskjede og viser produksjonsteknologi i aksjon. Vi ser nå flere lignende eksempler dukker opp i andre bransjer.

Individuelt tilpasset og 3D-printet, intern struktur for sykkelhjelm. Pressefoto.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: