Vil forbedre etterbehandlingen

AM Efficiency er det nye varemerket fra svenske 3D Center, avdelingen skal levere maskiner for etterbehandling av 3D-printede delar. Foto via 3D Center

Den svenske 3D-printerleverandøren 3D Center lanserer AM Efficiency. Det nye varemerket skal produsere etterbehandlingsutstyr for den additive tilvirkningsindustrien. Og de har allerede to produkter leveringsklare.

Svenske 3D Center i Västervik lanserer AM Efficiency. Det blir en ny gren i selskapet som skal produsere maskiner for bearbeidelse av deler som er produsert med HP Multi Jet Fusion og SLS, Selektiv laser sintring.

– En stor flaskehals i dag når det gjelder å produsere ved hjelp av additiv tilvirkning er etterarbeidet og de prosessene som finnes der. Samtlige biter skal rengjøres for pulver og gjennomgå en eller flere andre trinn med bearbeidelser. Det er denne prosessen AM Efficiency nå vil effektivisere og automatisere. De produktene som finnes på markedet i dag er for ineffektive og dyre, skriver 3D Center i en presseutsendelse.

Tid for utvikling
De nye maskinene har vært under utvikling i tre til fire år, og fra begynnelsen var de planlagt ut ifra firmaets egne identifiserte behov. Men da koronapandemien slo til, valgte 3D Center å virkelig satse for å ta sine maskinplaner ett skritt lenger.

På nåværende tidspunkt er to maskiner klare for markedet. Foto via 3D Center

I dag har de fire prototyper klare, hvorav to er klare for markedet. Først ut er maskiner for automatblåsing, men på sikt kommer også maskiner for innfarging.

3d-printede maskindeler
Det som gjør AM Efficiencys maskiner så effektive er at delene raskt kan flyttes via en portabel trommel fra en maskin til en annen, hevder selskapets administrerende direktør Ulf Qviberg. Det er denne effektiviteten som også avspeiles i navnevalget – AM Efficiency.

Flere av maskindelene er også produsert i selskapets 3D-printere i Västervik.

– Mange deler er bygget i en HP Multi Jet Fusion. Deler som er additivt tilvirket er blant annet blåsemunnstykker, armer og festeanordninger.

Foto via 3D Center

Vises for første gang
Selskapet starter med å satse på Europa i første omgang.

– Vi har jo et velfungerende kontaktnett så det føles som et enkelt og naturlig første skritt, forteller Ulf Qviberg.

Under Formnext-messen i Frankfurt den 10.–13. november 2020 kommer 3D Center å være til stede for å vise frem to av maskinene for første gang, samt andre av deres produkter. – Det skal bli fantastisk spennende, avslutter Ulf Qviberg.

Mer informasjon om AM Efficiency finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: