Vil forbedre etterbehandlingen

AM Efficiency er det nye varemerket fra svenske 3D Center, avdelingen skal levere maskiner for etterbehandling av 3D-printede delar. Foto via 3D Center

Den svenske 3D-printerleverandøren 3D Center lanserer AM Efficiency. Det nye varemerket skal produsere etterbehandlingsutstyr for den additive tilvirkningsindustrien. Og de har allerede to produkter leveringsklare.

Svenske 3D Center i Västervik lanserer AM Efficiency. Det blir en ny gren i selskapet som skal produsere maskiner for bearbeidelse av deler som er produsert med HP Multi Jet Fusion og SLS, Selektiv laser sintring.

– En stor flaskehals i dag når det gjelder å produsere ved hjelp av additiv tilvirkning er etterarbeidet og de prosessene som finnes der. Samtlige biter skal rengjøres for pulver og gjennomgå en eller flere andre trinn med bearbeidelser. Det er denne prosessen AM Efficiency nå vil effektivisere og automatisere. De produktene som finnes på markedet i dag er for ineffektive og dyre, skriver 3D Center i en presseutsendelse.

Tid for utvikling
De nye maskinene har vært under utvikling i tre til fire år, og fra begynnelsen var de planlagt ut ifra firmaets egne identifiserte behov. Men da koronapandemien slo til, valgte 3D Center å virkelig satse for å ta sine maskinplaner ett skritt lenger.

På nåværende tidspunkt er to maskiner klare for markedet. Foto via 3D Center

I dag har de fire prototyper klare, hvorav to er klare for markedet. Først ut er maskiner for automatblåsing, men på sikt kommer også maskiner for innfarging.

3d-printede maskindeler
Det som gjør AM Efficiencys maskiner så effektive er at delene raskt kan flyttes via en portabel trommel fra en maskin til en annen, hevder selskapets administrerende direktør Ulf Qviberg. Det er denne effektiviteten som også avspeiles i navnevalget – AM Efficiency.

Flere av maskindelene er også produsert i selskapets 3D-printere i Västervik.

– Mange deler er bygget i en HP Multi Jet Fusion. Deler som er additivt tilvirket er blant annet blåsemunnstykker, armer og festeanordninger.

Foto via 3D Center

Vises for første gang
Selskapet starter med å satse på Europa i første omgang.

– Vi har jo et velfungerende kontaktnett så det føles som et enkelt og naturlig første skritt, forteller Ulf Qviberg.

Under Formnext-messen i Frankfurt den 10.–13. november 2020 kommer 3D Center å være til stede for å vise frem to av maskinene for første gang, samt andre av deres produkter. – Det skal bli fantastisk spennende, avslutter Ulf Qviberg.

Mer informasjon om AM Efficiency finner du her

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: