3d-printet mønster kler kjolen

Kimono med 3d-print av Ganit Goldstein. Foto: Pressefoto

Stratasys starter nye samarbeid med designere for å vise frem mulighetene i mote med PolyJet-teknologien. I følge selskapet er det en stor kommersiell interesse for teknologien.

De siste årene har 3D-printing vokst blant motedesignere og blitt stadig mer synlig på den røde løperen. GE Additive og Protolabs fikk blant annet en stor oppmuntring, hvis samarbeid med designere fant sted på Met Gala 2019, som 3dp Norge har skrevet om tidligere.

Inkludert i EU-investeringer
Stratasys har nå startet to nye samarbeid med designere Ganit Goldstein og Julia Koerner for å vise hva som er mulig med deres PolyJet-teknologi. Prosjektet har vokst ut av forskningsprosjektet Re-FREAM, som er finansiert av EU og tar sikte på å samle forskere, ingeniører og designere.

Sammen vil de utforske mulighetene for 3D-print direkte på stoff. Julia Koerner ga nylig ut en ny kolleksjon, kalt ARID, med flere plagg som er trykt i 3D med PolyJet-teknologi. Ifølge Stratasys er dette første gang alle sømmer kobles sammen gjennom 3D-printing.

Klær fra Julia Koerners kolleksjon ARID. Foto: Pressefoto

Blander tekstil og 3d-print
I forbindelse med dette samarbeidet har Ganit Goldstein utviklet en japansk kjole med et 3D-printet mønster. I dette har 3D-printing blitt blandet med tekstil.

I følge Stratasys er det en kommersiell interesse for teknologien og pilottester er for tiden i gang.

Flere kreative prosjekter finner du på Stratasys nettside for forskjellige kreative prosjekter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: