Amerikansk marine med patent på bio-nedbrytbar polymer

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 september 2020
“MicroSwarm Family of Systems” -prosjektet ledes av Naval Surface Warfare Center Panama City Division. Foto via Eddie Green/US Navy.

Forskere fra USAs marine har fått innvilget 20 års patent på et 3D-printmateriale laget av en marinbiologisk basepolymer som vil brytes ned over tid ifølge TechLink , autorisert talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet.

Teamet av forskere, basert ved Naval Surface Warfare Center i Panama City, Florida, mener undervannsutstyr som ubemannede eller autonome undervannsbiler (UUV) kan gjøres biologisk nedbrytbare takket være det nye 3D-printbare materialet. Oppfinnerne av materialet, Josh Kogot, Ryan Kincer og April Hirsch fra senterets bioteknologiske forsknings- og utviklingslaboratorium, mottok patentet på tirsdag.

–Det er et udekket behov for å produsere marine biologisk nedbrytbare 3D-utskrivbare strukturer der nedbrytningshastigheten for hver struktur kan velges for et bestemt oppdrag, uttalte patentstyret. –Det er derfor et generelt og primært formål med den foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe en sammensetning og metode for 3D-printing av en marin biologisk nedbrytbar struktur med kontrollerbar nedbrytningshastighet.

UUV-er brukes av den amerikanske marinen til å huse og distribuere marine sensorer og utstyr, brukt til applikasjoner som kartlegging, observasjon, forskning og arkeologiske ekspedisjoner.

Noen av disse UUV-ene er for øyeblikket bare beregnet for engangsbruk eller er designet for å fungere i en bestemt tid før de slutter å virke. Opphenting av disse havgående gjenstandene er ofte dyrt, og så mange blir forlatt på havbunnen, noe som ikke er en spesielt miljøvennlig avhendingsløsning.

Det nye 3D-printbare materialet kan bidra til å løse dette problemet, noe som gjør UUV-er tryggere å avhende under vann og motvirke noen av miljøpåvirkningene disse fartøyene har på havene våre.

 

Les mer

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Nordens første testbed for 3D-printet betong

I slutten av april innviet forskningsinstituttet RISE et test- og demomiljø for 3D-printet betong. En unik investering som vil akselerere industriell bruk av teknologien og bane vei for en mer bærekraftig byggebransje i Sverige.
RISE-kollage-768x504

Kameleon inspirerte flerfarget 3D-print

Med inspirasjon fra kameleonens evne til å endre farge, har et team av amerikanske forskere utviklet et fargeskiftende blekk for flerfarget 3D-utskrift.
Chameleon-Colors-Coauthors

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch