Amerikansk marine med patent på bio-nedbrytbar polymer

“MicroSwarm Family of Systems” -prosjektet ledes av Naval Surface Warfare Center Panama City Division. Foto via Eddie Green/US Navy.

Forskere fra USAs marine har fått innvilget 20 års patent på et 3D-printmateriale laget av en marinbiologisk basepolymer som vil brytes ned over tid ifølge TechLink , autorisert talsmann for det amerikanske forsvarsdepartementet.

Teamet av forskere, basert ved Naval Surface Warfare Center i Panama City, Florida, mener undervannsutstyr som ubemannede eller autonome undervannsbiler (UUV) kan gjøres biologisk nedbrytbare takket være det nye 3D-printbare materialet. Oppfinnerne av materialet, Josh Kogot, Ryan Kincer og April Hirsch fra senterets bioteknologiske forsknings- og utviklingslaboratorium, mottok patentet på tirsdag.

–Det er et udekket behov for å produsere marine biologisk nedbrytbare 3D-utskrivbare strukturer der nedbrytningshastigheten for hver struktur kan velges for et bestemt oppdrag, uttalte patentstyret. –Det er derfor et generelt og primært formål med den foreliggende oppfinnelse å tilveiebringe en sammensetning og metode for 3D-printing av en marin biologisk nedbrytbar struktur med kontrollerbar nedbrytningshastighet.

UUV-er brukes av den amerikanske marinen til å huse og distribuere marine sensorer og utstyr, brukt til applikasjoner som kartlegging, observasjon, forskning og arkeologiske ekspedisjoner.

Noen av disse UUV-ene er for øyeblikket bare beregnet for engangsbruk eller er designet for å fungere i en bestemt tid før de slutter å virke. Opphenting av disse havgående gjenstandene er ofte dyrt, og så mange blir forlatt på havbunnen, noe som ikke er en spesielt miljøvennlig avhendingsløsning.

Det nye 3D-printbare materialet kan bidra til å løse dette problemet, noe som gjør UUV-er tryggere å avhende under vann og motvirke noen av miljøpåvirkningene disse fartøyene har på havene våre.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Tar til orde for helautomatisering

Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.

Publisert av: 

Massivit tar sikte på nye markeder

Massivit 3D Printing Technologies, den israelske produsenten av store 3D-printere knytter til seg distributør for Storbritannia og Irland, og sikter seg samtidig inn på markedene for kjøretøy, marine, arkitektur og energileverandører med sine løsninger for prototyping i stor skala og verktøyproduksjon.

Publisert av: 

Anatomic Studios går globalt

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har fått inn 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Publisert av: 

Den globale heisindustrien og 3D-printing

De store heisprodusentene restrukturerer for å drive forretningsutvikling og innovasjon. Nå tar de i bruk 3D-printing av løsninger for industrien. En annen ting er 3D-printing av reservedeler for å redusere leveringstiden og sørge for at heisene i verden ikke står stille unødvendig lenge.

Publisert av: 

Fem feil 3D-printbyråer gjør

Mike Moceri har summert opp fem ting de som 3D-printer objekter for kunder gjør feil i sin forretningsdrift. I løpet av de siste årene har han snakket med hundrevis av bedriftseiere innenfor additiv tilvirkning om hvordan de driver virksomheten. Ved å gjøre dette har han lagt merke til fem viktige feil som hver 3D-printvirksomhet gjør i løpet av de første årene av driften

Publisert av: