Anatomic Studios går globalt

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 8 september 2020
Gründerne Christian Veraeus og Emelie Strömshed. Foto: Olle Enqvist

Den svenske produsenten av personaliserte og 3D-printede skall for benproteser, Anatomic Studios, har mottatt 4,5 millioner svenske kroner i investeringer for å forberede en lansering utenfor norden. – Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt, sier Emelie Strömshed fra Anatomic Studios.

Anatomic Studios designer og produserer skall for benproteser etter kundens ønsker. Etter at selskapet opplevde en økt etterspørsel etter produktet, vil de nå ta konseptet globalt.

Millioner i investeringer
Anatomic Studios avsluttet nylig en investeringsrunde på 4,5 millioner SEK med Wellstreet Ventures Fund og det Helsingborg-baserte teknologiselskapet Edument som to største investorene.

Foto: Anatomic Studios viste frem sine produkter da kong Carl XVI Gustaf besøkte Malmö i 2017. Foto: Jesper Berg

Vil ta protesemote globalt
Skallene for benprotesene er individuelt utformet og deretter produsert med additiv tilvirkning. Enten er designet fra en definert kolleksjon eller helt tilpasset kundens egne ideer.

– Vi er så glade for å kunne ta protesemote globalt og fortsette å utvikle vår e-handels- og 3D-teknologiplattform, noe som vil skape en helt ny opplevelse for våre kunder, sier Emelie Strömshed, gründer og kunstnerlig leder for Anatomic Studios og fortsetter :

– Vi ser frem til å høre enda flere brukere snakke om hvordan protesedekslene deres har endret måten de ser på deres hjelpemiddel og hvordan de samhandler med verden.

Royalt utsmykkede ben

Før slutten av 2020
Med de nye ressursene tar grunnleggerne sikte på å automatisere arbeidsflyten og forberede seg på en bredere lansering for å møte den økende etterspørselen fra både brukere og klinikker globalt. Målet er en global lansering før slutten av 2020.

Les mer

Svensk arkitektfirma tilbyr 3D-printede hus

Gjennom et samarbeid med Concrete Print vil Ross arkitektur & design kunne tilby sine kunder i Sverige 3D-printede hus i betong. Ifølge selskapet er dette en måte å skille seg fra konkurrentene på.
Screenshot

Interessen for AM i emballasjebransjen våkner

Krones bruk av 3D-printing har spredt seg i emballasjeindustrien. Dette ble lagt merke til av 3DVerkstan, som stilte ut på Scanpack-messen sammen med Ultimaker.
3DV-1-1024x683

Amexci flytter inn i nybygde lokaler i Ørebro

Amexci flytter nå fra Karlskoga til et helt nybygd anlegg på 4700 kvadratmeter i Ørebro. Ifølge selskapet markerer dette et betydelig skritt fremover i oppdraget om å fremme industriell 3D-utskrift av metall over hele Europa.
Amexci-2

Svensk firma står bak Japans største robotcelle

Det svenske selskapet ADDICT3D, som jobber med robotintegrasjon, har utviklet Japans (så langt) største 3D-printer med robotarm. Et første skritt mot å bli etablert i det enorme japanske AM-markedet og bli "big in Japan".
Circulus-kollage-1024x682

Siste nytt

"Materialutvikling sikrer kundenes investering"

På fjorårets Formnext slo Stratasys til med en storslått maskinlansering: F3300. I år var det i stedet materielle nyheter som sto i fokus, ikke minst med den nye pulvergjenvinningsløsningen ReLife, men også innen PolyJet.
Stratasys-5-1024x683

Kimya forlater AM-markedet

Den franske materialprodusenten Kimya legger ned sin filamentproduksjon. Selskapet har vært i AM-bransjen siden 2017, men etter fallende etterspørsel legger de nå ned fabrikken sin.
Kimya-1024x682

EOS arbeidshest P3 i ny utgave

En komplett ende-til-ende-løsning som skal gi lavere kostnad per del og med betydelig høyere gjenbruk av restpulveret enn tidligere. Ifølge EOS er det noen fordeler med den oppgraderte P3-plattformen og et direkte svar på kundeforespørsler.
EOS-1-1024x683

RenAM-familien har fått familieøkning

Fleksibilitet, produktivitet og kostnadseffektivitet. Slik oppsummerer maskinprodusenten Renishaw den nyeste modellen RenAM 500D, som så dagens lys for første gang på Formnext.
Renishaw-1024x683