Formlabs utvider printerutvalget

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 17 september 2020
Formlabs form 3BL. Foto: Pressefoto

Formlabs lanserer en ny medisinsk 3D-printer i stort format. I følge produsentens nordiske distributør 3DVerkstan vil 3BL forenkle produksjonen for farmasøytiske selskaper, sykehus og tannpleie.

I fjor lanserte Formlabs 3D-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. Nå kommer en biokompatibel versjon, Form 3BL.

– Fjorårets store nyheter Form 3L fra Formlabs har nå begynt å bli levert over hele verden med fantastiske resultater og nå som produksjonen virkelig har startet, presenteres også en biokompatibel versjon, skriver 3DVerkstan, som er Formlabs’ nordiske distributør på sine nettsider.

Skal forenkle produksjonen
Form 3BL er en medisinsk 3D-printer som ifølge 3DVerkstan vil forenkle produksjonen for farmasøytiske selskaper, sykehus og tannbehandling. I følge Formlabs kan man blant annet printe anatomiske modeller i menneskelig skala og kirurgiske guider.

Konstruksjonsvolumet strekker seg til 33,5 × 20 × 30 centimeter, og ifølge produsenten kan du printe rundt 48 modeller på en dag. Teknologien som brukes er SLA, stereolitografi.

Nytt i etterbehandling
Formlabs lanserer også nyheten om to nye enheter for etterbehandling – Wash L og Cure L. Disse vil bli levert i 2021.

Wash L og Cure L. Foto: Pressefoto.

 

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team