Formlabs utvider printerutvalget

Formlabs form 3BL. Foto: Pressefoto

Formlabs lanserer en ny medisinsk 3D-printer i stort format. I følge produsentens nordiske distributør 3DVerkstan vil 3BL forenkle produksjonen for farmasøytiske selskaper, sykehus og tannpleie.

I fjor lanserte Formlabs 3D-printere for industriell bruk, Form 3 og Form 3L. Nå kommer en biokompatibel versjon, Form 3BL.

– Fjorårets store nyheter Form 3L fra Formlabs har nå begynt å bli levert over hele verden med fantastiske resultater og nå som produksjonen virkelig har startet, presenteres også en biokompatibel versjon, skriver 3DVerkstan, som er Formlabs’ nordiske distributør på sine nettsider.

Skal forenkle produksjonen
Form 3BL er en medisinsk 3D-printer som ifølge 3DVerkstan vil forenkle produksjonen for farmasøytiske selskaper, sykehus og tannbehandling. I følge Formlabs kan man blant annet printe anatomiske modeller i menneskelig skala og kirurgiske guider.

Konstruksjonsvolumet strekker seg til 33,5 × 20 × 30 centimeter, og ifølge produsenten kan du printe rundt 48 modeller på en dag. Teknologien som brukes er SLA, stereolitografi.

Nytt i etterbehandling
Formlabs lanserer også nyheten om to nye enheter for etterbehandling – Wash L og Cure L. Disse vil bli levert i 2021.

Wash L og Cure L. Foto: Pressefoto.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: