Tar til orde for helautomatisering

Generas nye systemer har begge din unike shuttle-teknologien, som gjør det mulig å produsere og etterbehandle deler uten å måtte håndtere dem manuelt. Bilde via Genera.

“Når du ser på 3D-printingens historie, tror vi at bransjen trenger en nøkkelferdig løsning for hele prosessen. Vi ønsker ikke at våre kunder skal behøve å kjøpe fem forskjellige maskiner for å få til den arbeidsflyten som trengs for å produsere delene sine, så nå har vi satt dette på dagsorden.”

Ordene kommer fra Klaus Stadlmann, grunnlegger av den østerrikske produsenten av 3D-printere, Genera. Og grunnen til at han sier dette, er at selskapet nå kommer med en G2 printer og F2 ferdiggjøringsenhet. Da lanseringen av firmaets innledende systemer nå er nært forestående, snakket han og Generas kommersielle direktør Martin Schöppl med industrinettstedet 3D Printing Industry om hvordan maskinene deres gjør det mulig for kunder å automatisere produksjonsarbeidsflyten.

–Vi tenkte, hvordan kan vi lage noe som er like automatisert som en kontorskriver?, forklarte Schöppl. –Så vi bygde systemet vårt til å fungere som et Polaroid-kamera. Ved å bruke systemene våre kan du trykke på en knapp og få printet ut en del uten å trenge et eget ‘mørkerom’ for etterbehandlingen.

“Genera-prosessen” og automatisert 3D-printing

Genera ble etablert i Wien i 2015 og dreier seg om å bringe “harmonisert, ren og rask produksjon” til 3D-printing. I følge selskapet har additiv tilvirkning ikke klart å leve opp til sitt potensiale de siste årene, og bare en omfattende prosess fra første oppsett til sluttresultatet kan gjøre denne visjonen til virkelighet.

Med dette målet i tankene har firmaet satt opp “Genera-prosessen”, en flertrinns teknikk som sikrer harmoni og konsistens i arbeidsflyten for 3D-printing. Brukere begynner med å forberede STL-filen i selskapets CAM-programvare, som deretter sendes til G2-printeren for utskrift. Systemet lagrer delen i en “shuttle” (eller håndteringsboks) og transporterer den over til F2-maskinen for etterbehandling, og dermed uten risiko for kjemisk krysskontaminering.

En ekstra fordel med Generas patenterte shuttle-teknologi er at lagringsbeholderne er utstyrt med RFID-minnebrikker, som optimaliserer prosessen, avhengig av delens sluttbruk. –Selv om du jobber veldig rent med en vanlig 3D-printer, vil du produsere mye avfall og kjemisk forurensning. Det er egentlig ikke slik det skal være, sa Stadlmann.

–Vår F2-enhet kan bruke all informasjonen som er lagret i shuttelen for å finne ut hva materialet og harpiksen er, og ved å bruke denne informasjonen gjør den alle etterbehandlingstrinnene, la Stadlmann til. –Når prosessen er ferdig, og den er fullstendig automatisert, fjerner du bare shuttelen, og du har deler som er klare til bruk.

Les mer om disse maskinene og prosessene hos 3D Printing Industry

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: