Verktøy som beregner risikoen

Etteplans nye AMOTool har vært under utvikling i tre år. Foto via Etteplan

Det svenske ingeniørfirmaet Etteplan lanserer et nytt verktøy for å beregne produksjonskostnader for additiv tilvirkning. AMOTool, som verktøyet kalles, vil hjelpe selskaper å øke sin konkurransedyktighet på produkter.

Ett av problemene i dag med å få bedrifter til å skjønne mulighetene med additiv produksjon er at det kan være vanskelig å beregne kostnader og økonomiske fordeler på forhånd, skriver Etteplan i en pressemelding. Derfor har selskapet nå utviklet et nytt beregningsverktøy, eller en kalkulator, som vil gjøre det lettere for bedrifter å implementere additiv produksjon.

Etteplans egen algoritme
AMOTool er basert på en algoritme som Etteplans avdeling for additiv produksjon og optimalisering har brukt i flere år, skriver selskapet. Nå har de imidlertid laget en brukervennlig versjon som kan brukes på en bredere front.

I motsetning til eksisterende verktøy på markedet, er det ingen IPR-risiko ved bruk av AMOTool. Verktøyet fungerer med en nettleser, men krever ikke at 3D-modellen skal lastes opp til skyen. Dette er en viktig funksjon, fordi selskaper ikke ønsker å laste opp sin IPR-beskyttede informasjon til en ekstern parts sky, sier Etteplan.

Slik påvirker designet kostnaden
I tillegg til at verktøyet kan gi en kostnadsberegning, viser det også hvordan en designendring av en del kan påvirke komponentens kostnadseffektivitet. Det sier også fra dersom noe er uegnet til å skulle produseres med additiv tilvirkning.

Du kan lese mer om AMOTool på Etteplans nettsider (på svensk).

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: