Verktøy som beregner risikoen

Etteplans nye AMOTool har vært under utvikling i tre år. Foto via Etteplan

Det svenske ingeniørfirmaet Etteplan lanserer et nytt verktøy for å beregne produksjonskostnader for additiv tilvirkning. AMOTool, som verktøyet kalles, vil hjelpe selskaper å øke sin konkurransedyktighet på produkter.

Ett av problemene i dag med å få bedrifter til å skjønne mulighetene med additiv produksjon er at det kan være vanskelig å beregne kostnader og økonomiske fordeler på forhånd, skriver Etteplan i en pressemelding. Derfor har selskapet nå utviklet et nytt beregningsverktøy, eller en kalkulator, som vil gjøre det lettere for bedrifter å implementere additiv produksjon.

Etteplans egen algoritme
AMOTool er basert på en algoritme som Etteplans avdeling for additiv produksjon og optimalisering har brukt i flere år, skriver selskapet. Nå har de imidlertid laget en brukervennlig versjon som kan brukes på en bredere front.

I motsetning til eksisterende verktøy på markedet, er det ingen IPR-risiko ved bruk av AMOTool. Verktøyet fungerer med en nettleser, men krever ikke at 3D-modellen skal lastes opp til skyen. Dette er en viktig funksjon, fordi selskaper ikke ønsker å laste opp sin IPR-beskyttede informasjon til en ekstern parts sky, sier Etteplan.

Slik påvirker designet kostnaden
I tillegg til at verktøyet kan gi en kostnadsberegning, viser det også hvordan en designendring av en del kan påvirke komponentens kostnadseffektivitet. Det sier også fra dersom noe er uegnet til å skulle produseres med additiv tilvirkning.

Du kan lese mer om AMOTool på Etteplans nettsider (på svensk).

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nye funn kan føre til at luftfarten tar av

Mulighetene for luftfarts- og energinæringen for å bruke additiv tilvirkning har tidligere vært begrenset. Dette etter som komponenter i harde materialer ikke har levd opp til de høye kvalitetskravene. Ny forskning fra den svenske Högskolan Vest viser at riktig etterbehandling kan øke påliteligheten til komponentene. Noe som kan spare både tid og penger.

Publisert av: 

Inspirert av IKEA til å “uppgradera”

Den svenske møbelgiganten Ikea har tidligere figurert her på 3DP Norge med forskjellige 3D-løsninger de har tatt i bruk i bedriften. Men denne gangen setter vi søkelyset på 3D-designeren Adam Miklosi fra Budapest som har latt seg inspirere av flere Ikea-produkter og oppgradert disse. I god Ikea-tradisjon har han gitt sin produktserie navnet “Uppgradera”.

Publisert av: 

Produksjonstiden gikk fra 4-6 uker ned til 1-2 dager

Albin Components har spesialisert seg på utvikling og produksjon av transmisjonsdeler for tunge kjøretøy og større konstruksjoner. Ved å investere i en 3D-printer har Albin Components redusert tiden for utvikling og produksjon betydelig. Det som før kunne ta 4-6 uker tar nå kun 1-2 dager. I tillegg sparer de 4000-5000 EUR i måneden på å ikke outsource noe av produksjonen av verktøydeler til eksterne leverandører.

Publisert av: