3D Super Resolution i de oppgraderte maskinene

ProMaker LD10 Dental Serien gir 42 µm oppløsning av MOVINGLight®-teknologien. Bilde via Prodways.

Den franske produsenten av 3D-printere og tjenesteleverandør Prodways har kunngjort flere nye utviklinger i hele MOVINGLight ProMaker-serien.

Firmaet vil introdusere 3D Super-Resolution i sin serie MovingLight 3D-printere som er oppdatert for 2021, optimalisere etterbehandlingen og har avtalt salg av to nye maskiner til den polske produsenten av kjeveortopedisk justering, Brightalign.

–Prodways Group innoverer kontinuerlig for å hjelpe kundene med å øke produktiviteten og forbedre resultatene, sa Olivier Strebelle, administrerende direktør i Prodways Group. –Vår 3D Super-Resolution-teknologi kombinert med en større programvareoppdatering gir en forbedret overflatebehandling samtidig som produksjonstiden reduseres. Denne teknologien suppleres med sentrifugal etterbehandling, noe som er mye mer økonomisk og miljøvennlig enn isopropanolbehandling.

Integrering av Super Resolution-teknologi
Etter to års forskning og utvikling (FoU) integrerer Prodways 3D Super-Resolution i sin MOVINGLight ProMaker LD-serie som en del av 2021-oppdateringen til serien. De nylig utviklede 3D-algoritmene vil forbedre estetisk gjengivelse betydelig utover maskinens opprinnelige oppløsning på 42 µm.

Prodways ’MOVINGLight-teknologi produserer deler med høy oppløsning i høye hastigheter fra en flytende harpiks gjennom digital lysbehandling (DLP) fotopolymerisering.

Super-Resolution-programvaren, som samler maskin-, programvareintelligens- og behandlingsprosesser, er designet for å redusere pikseleringen av overflater nær 3D-modellen uten å gå på kompromiss med produksjonseffektiviteten. Prodways har installert systemet hos en rekke av sine kunder med høye produksjonsvolumer for å forbedre delkvaliteten og samtidig redusere produksjonstiden.

Gruppen har også lansert en ny optimalisert sentrifugal etterbehandlingsenhet for å rense 3D-printede tannreguleringer, samtidig som resirkuleringsgraden for uherdet harpiks økes.

Konsolidering i dentalmarkedet
I følge Prodways har denne nylige utviklingen satt deres MOVINGLight-teknologi i en sterk posisjon innen dentalsektoren, særlig hos kjeveortopeder. Som et resultat har konsernet solgt to av sine MOVINGLight ProMaker LD 20 maskiner til den polske kjeveortoprodusenten Brightalign.

Brightalign har tidligere kjøpt to av forrige generasjons maskiner fra Prodways, denne siste investeringen har til hensikt å øke produksjonskapasiteten betydelig.

Tidligere i år styrket Prodways sin posisjon i det amerikanske tannlegemarkedet ved å inngå et samarbeid med 3DBioCAD, dental CAD / CAM-divisjonen til B&B Dental Ceramic Arts’ fullservice tannlaboratorium. Prodways var den første tannforhandleren for det Renton-baserte selskapet, som valgte gruppen for sin MOVINGLight Technology.

Før dette fullførte gruppen en serie salg av 3D-printere til tre store kjemiske selskaper for FoU og produksjonsformål, og solgte flere av sine selektive lasersintringsmaskiner (SLS) til DSM, BASF og Arkema.

Foto via Prodways

I begynnelsen av 2020 sementerte Prodways ytterligere sin posisjon i det amerikanske og europeiske tannlegemarkedet gjennom integrasjonen av Dassault Systèmes’ 3DEXPERIENCE-plattform, samt oppkjøp av en minoritetsandel i sin nordamerikanske partner, XD Innovation. Gjennom partnerskapet hadde gruppen som mål å lansere XD Innovation Europe for å støtte 3DEXPERIENCE Cloud-plattformen i denne regionen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *