Adobe Capture går 3D

Bruk av det nye Scantastic-systemet (Foto via Adobe)

Adobe har kunngjort at det kommer en ny funksjon i deres Capture-app: Scantastic.

Capture-appen, som er tilgjengelig for iOS- og Android-plattformer, har eksistert en stund og har blitt brukt i Adobes økosystem for å fange inn vektorgrafikk. En av de ofte brukte funksjonene innen grafikk er å konvertere et pikselbasert bilde til vektorer som lettere kan manipuleres og f.eks. forstørres uten å miste oppløsning. Det var det opprinnelige formålet med Capture-appen.

Men nå ser det ut til at de er i ferd med å legge til ekstra 3D-funksjonalitet i Capture-appen. Her er en video av hvordan det vil fungere:

Dette vil gjøre det mulig for brukere av Adobes Creative Cloud å ikke bare fange vektorinformasjon fra den eksterne verdenen, men også 3D-modeller. Disse fangede 3D-modellene kan sømløst integreres i Adobe-dokumenter for videre behandling.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Større karbonavtrykk for 3D-printing i metall

Organisasjonen Additive Manufacturer Green Trade Association (AMGTA) har publisert sitt første bestilte universitetsforskningsarbeid om miljøeffekter av 3D-printing i metall. Foreløpig er konklusjonen at det er mest bærekraftig å produsere massive deler subtraktivt, og hule og mer komplekse deler additivt.

Publisert av: