AM-dagen flyttes til 2021

3dp sitt årlige evenement for den additive tilvirkningsbransjen, AM-dagen, flyttes til våren 2021.

Hanna Jangenfeldt, prosjektleder for AM-dagen.

AM-Dagen er vår svenske avdeling 3dp.se sin store årlige konferanse om 3d-printede sluttprodukter for teknikkforetak innen blant annet kjøretøy-, fly- og verkstedsindustri. Fokuset ligger på kundeeksempler, materialutvikling, implementering, kvalitetskontroll og forskning.

I år skulle AM-dagen gått av stabelen den 3. desember 2020. Nå flyttes den i stedet til våren 2021 på grunn av den rådende pandemien med Covid-19.

– Vi har tatt beslutningen om å flytte konferansen til våren 2021. For oss er det viktig at deltakerne får muligheter til å mingle og titte nærmere på prøver i vår utstilling. Dette er ikke mulig på det nåværende tidspunkt med de restriksjonene som er bestemt. Ny dato for konferansen kommer i løpet av kort tid, sier prosjektleder Hanna Jangenfeldt.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Nye funn kan føre til at luftfarten tar av

Mulighetene for luftfarts- og energinæringen for å bruke additiv tilvirkning har tidligere vært begrenset. Dette etter som komponenter i harde materialer ikke har levd opp til de høye kvalitetskravene. Ny forskning fra den svenske Högskolan Vest viser at riktig etterbehandling kan øke påliteligheten til komponentene. Noe som kan spare både tid og penger.

Publisert av: 

Inspirert av IKEA til å “uppgradera”

Den svenske møbelgiganten Ikea har tidligere figurert her på 3DP Norge med forskjellige 3D-løsninger de har tatt i bruk i bedriften. Men denne gangen setter vi søkelyset på 3D-designeren Adam Miklosi fra Budapest som har latt seg inspirere av flere Ikea-produkter og oppgradert disse. I god Ikea-tradisjon har han gitt sin produktserie navnet “Uppgradera”.

Publisert av: 

Produksjonstiden gikk fra 4-6 uker ned til 1-2 dager

Albin Components har spesialisert seg på utvikling og produksjon av transmisjonsdeler for tunge kjøretøy og større konstruksjoner. Ved å investere i en 3D-printer har Albin Components redusert tiden for utvikling og produksjon betydelig. Det som før kunne ta 4-6 uker tar nå kun 1-2 dager. I tillegg sparer de 4000-5000 EUR i måneden på å ikke outsource noe av produksjonen av verktøydeler til eksterne leverandører.

Publisert av: