De vil styrke 3d-printing i Norden

Additivt tilvirket produkt. Foto: Dansk AM Hub

Alfred Nobel Science Park vil være partner i et nytt nordisk pilotprosjekt der blant annet Saab og Danfoss vil være involvert. Målet er å styrke den additive tilvirkningsindustrien i Norden.

Sammen med Dansk AM Hub starter Alfred Nobel Science Park i Örebro et nytt samarbeid for å styrke bruken av additiv produksjon i Norden.

– Vi har mange selskaper, både store og små, som kan ha nytte av å utveksle erfaringer. Vi gjør det allerede i Sverige, så hvorfor ikke lære av noen av de beste produksjonsselskapene i nabolandene våre? I Norden er vi flinke til å samarbeide, sier Mikael Melitshenko, forretnings- og prosjektutvikler ved Alfred Nobel Science Park.

Mikael Melitshenko, forretnings- og prosjektutvikler ved Alfred Nobel Science Park.

Nytt område krever investeringer
Sverige, Danmark og Norge har mange produksjonsbedrifter som jobber med additiv tilvirkning. Men det er et nytt område som krever investeringer før tilvirkningen kan spare tid, penger og ressurser, skriver Alfred Nobel Science Park i en pressemelding.

To selskaper som vil være involvert er Danfoss og Saab.

– På Danfoss har vi allerede spart mange hundre tusen euro ved å bruke 3D-printing. Dette er et område vi satser på, og utviklingen går sterkt fremover, så vi er opptatt av å utveksle erfaringer med våre nordiske nabobedrifter, både når det gjelder teknologi og kompetanse, sier Steffen Schmidt, Segment Head & Platform Architect – Additive Manufacturing, Danfoss.

Til nytte for Saabs tilvirkning
På Saab utvikler man 3D-printede produkter via den interne gruppen Saab AM Group.

– Det er veldig viktig at 3D-printteknologien spres til flere selskaper. Et tydeligere samarbeid mellom de nordiske landene, der vi har en mulighet til å spre kunnskap til flere selskaper, kan øke anvendelsen av AM – at kompetansen øker kommer også vår virksomhet til gode. Derfor støtter vi gjerne denne kategorien av investeringer som Dansk AM Hub og Alfred Nobel Science Park gjennomfører, sier Göran Backlund, teknisk direktør i Saab Dynamics AB, og styreleder i Saab AM Group.

Samarbeidet har støtte fra EU via Interreg ÖKS og ACES-prosjektet, som er finansiert av det svenske byrået for økonomisk og regional vekst og Örebro fylkesregion. Først vil partene undersøke de nordiske landenes bruk av 3D-printing for å identifisere hindringer og forbedringsområder. Prosjektet løper fra 1. august 2020 til 31. januar 2021.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3DVerkstan 2.0 har vekst i sikte

I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.

Publisert av: