Desktop Metal setter fokus på koboltfri hardmetall

Desktop Metal Production System, som 3d-printer med selskapets SPJ-teknikk. Foto: Desktop Metal.

Desktop Metal tildeles 2,45 millioner dollar fra USAs Forsvarsdepartement for et nytt treårig prosjekt. Planen er at metallprinterfirmaet skal utvikle en ny additiv tilvirkningsprosess for å masseprodusere koboltfrie hardmetaller.

I det nye prosjektet som Desktop Metal har fått tilskudd til, vil deres proprietære Single Pass Jetting-teknologi (SPJ) bli brukt til å masseprodusere koboltfritt hardmetall fra et nytt jernbasert nanomateriale.

Desktop Metals teknikk
SPJ-teknologien er en pulverbasert metode for 3D-print av metall, noe som betyr at et lag fullføres i en kjøring med et avansert skrivehode. I en bevegelse, fra venstre til høyre, og fra høyre til venstre, blir bygningsplaten fylt med et lag med materiale som deretter blir jevnet med en valse.

Deretter sprayes et lag selektivt på overflaten som skal bli komponenten. Her sprayes også en antisintringsvæske, noe som gjør det lettere for komponenten å bli fjernet fra tilstøtende pulver. Til slutt tørkes laget med en IR-enhet. Alle funksjonene sitter altså i ett og samme skrivehode.

Koboltfritt for miljøet
Kobolt brukes som bindemiddel med metall, da det sammen med wolframkarbid danner hardmetall. Fordi gruvedrift av kobolt kan ha en negativ innvirkning på miljøet, prøver forskere å finne andre alternativer. Derfor vil de i prosjektet basere seg på et jernbasert nanomateriale.

– Vi tror at kombinasjonen av dette nye materialet med Desktop Metals Single Pass Jetting-teknik kommer til å kunne tilpasses ikke bare forsvarssektoren men også den kommersielle sektoren, sier doktor Nicholas Ku, materialtekniker vvd CCDC Army Research Laboratory.

Kilde: 3D Printing Industry

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: