Desktop Metal setter fokus på koboltfri hardmetall

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 13 oktober 2020
Desktop Metal Production System, som 3d-printer med selskapets SPJ-teknikk. Foto: Desktop Metal.

Desktop Metal tildeles 2,45 millioner dollar fra USAs Forsvarsdepartement for et nytt treårig prosjekt. Planen er at metallprinterfirmaet skal utvikle en ny additiv tilvirkningsprosess for å masseprodusere koboltfrie hardmetaller.

I det nye prosjektet som Desktop Metal har fått tilskudd til, vil deres proprietære Single Pass Jetting-teknologi (SPJ) bli brukt til å masseprodusere koboltfritt hardmetall fra et nytt jernbasert nanomateriale.

Desktop Metals teknikk
SPJ-teknologien er en pulverbasert metode for 3D-print av metall, noe som betyr at et lag fullføres i en kjøring med et avansert skrivehode. I en bevegelse, fra venstre til høyre, og fra høyre til venstre, blir bygningsplaten fylt med et lag med materiale som deretter blir jevnet med en valse.

Deretter sprayes et lag selektivt på overflaten som skal bli komponenten. Her sprayes også en antisintringsvæske, noe som gjør det lettere for komponenten å bli fjernet fra tilstøtende pulver. Til slutt tørkes laget med en IR-enhet. Alle funksjonene sitter altså i ett og samme skrivehode.

Koboltfritt for miljøet
Kobolt brukes som bindemiddel med metall, da det sammen med wolframkarbid danner hardmetall. Fordi gruvedrift av kobolt kan ha en negativ innvirkning på miljøet, prøver forskere å finne andre alternativer. Derfor vil de i prosjektet basere seg på et jernbasert nanomateriale.

– Vi tror at kombinasjonen av dette nye materialet med Desktop Metals Single Pass Jetting-teknik kommer til å kunne tilpasses ikke bare forsvarssektoren men også den kommersielle sektoren, sier doktor Nicholas Ku, materialtekniker vvd CCDC Army Research Laboratory.

Kilde: 3D Printing Industry

Les mer

Høyoppløste detaljer med SAF-oppdatering

Print deler med SAF-teknologi som er mer presise og i enda høyere oppløsning. Det er mulig med oppgraderingen som er utgitt av Stratasys.
Protech-H350-1024x683-1

Stratasys med 3D-printing rett på klær

DTG - Direct-to-garment (direkte-til-plagg) er en kjent teknologi innen grafisk bransjes segment for tekstilprinting. Nå lanserer Stratasys en ny DTG-løsning for deres tekstil-3D-printer, J850. 
stratasys-d2g-cover

Ultimaker går industrielt med Factor 4

I forbindelse med Hannover Messe lanserte Ultimaker sitt nye flaggskip: Faktor 4. En komplett ende-til-ende-løsning utviklet for 3D-printing i lett industri.
UltiMaker-Factor-4-user-1024x683

To nye 3D-printere fra Formlabs

3D-printerprodusent Formlabs har lansert sine nye stasjonære harpiks 3D-skrivere, Form 4 og varianten, Form 4B.
Screenshot

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team