Etterbehandling: ny maskin fra Nexa3D

Nexa 3Ds etterbehandlingsenhet, xCure, med seks kraftige LED-lys. Foto via Nexa 3D.

Nexa3D, en USA-basert SLA 3D-printerprodusent, har lansert et nytt etterbehandlingssystem kalt xCure.

Maskinen, som er spesiallagd for bruk med Nexas flaggskip NXE400 3D-printer, skal angivelig være i stand til å etterbehandle photopolymerbaserte deler konsekvent og i en “produksjonsskala”. Nexas siste system er også designet for å rengjøre fotopolymerkomponenter på en brukervennlig måte, ved å effektivisere arbeidsflyt, og gjøre prosesskontrollene konsistente, uavhengig av delens størrelse eller kompleksitet.

–Vi er veldig glade for å bringe xCure ut på markedet, og understreker vår forpliktelse til å levere fullt validerte arbeidsflytløsninger for produksjon i stor skala, sa Avi Reichental, medstifter og administrerende direktør i Nexa3D. Bare gjennom den strenge utviklingen, simuleringen og testingen av prediktive og reseptive end-to-end-arbeidsflyter, kan vi låse opp hele spekteret og konsistensen av mekaniske egenskaper.

Nexa3D har lansert xCure med det formål å gjøre det mulig for printede deler å maksimere egenskapene til materialene sine samtidig som prosessens generelle tilgjengelighet økes. Firmaets maskin er utstyrt med seks kraftige lysdioder som opererer med bølgelengder på 356 og 405 nanometer, samt serielle UV- og termiske herdemetoder, som gir 360 ° dekning og ensartede herdesykli.

Systemet inkluderer også menyer for etterbehandling som lar brukerne kontrollere herdeprosessen og levere validerte arbeidsflyter, uavhengig av strukturen og størrelsen på de trykte delene. I tillegg til å sikre dimensjonsnøyaktighet, fungerer firmaets egenutviklede programvare som en tilgjengelig måte å tillate kunder å kontrollere nøye den strukturelle og molekylære integriteten til delene sine.

Dessuten betyr maskinens imponerende kapasitet på 21 “x 20” x 32 “(WDH) at den har plass til flere individuelle komponenter, opp til et maksimalt volum på 16 liter. Systemets store prosesseringskammer er i stand til å holde opptil tre byggeplater samtidig, slik at deler kan herdes uavhengig, i henhold til deres spesifikke egenskaper og behov.

Nexas nye plattform er designet for også å være brukervennlig, og den fungerer ved hjelp av et enkelt klikk-roter- og skyvesystem. Brukere kan velge den mest effektive av tre forskjellige herdemodi, inkludert bare UV, bare varme og UV + varme, som virker for å forbedre materialets egenskaper og opprettholde delens ytelse.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: