HP: Covid19 aksellererer den teknologiske utviklingen

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 22 oktober 2020
Moderator Ryan Patel i samtale med Francisco Betti, Ramon Pastor, Doktor Lihua Zhao og Julien Guillen under HPs digitale Innovation Summit.

Den 14 oktober avholdt HP sitt første digitale – og dermed globale – event «Innovation Summit», der selskapet presenterte trender de ser innen blant annet additiv tilvirkning. Noen av samtaleemnene var koronapandemien, HPs nyeste trendrapport og selskapets arbeid med mikrofluider.

Ryan Patel modererte det digitale evenementet.

HPs Innovation Summit, som vanligvis arrangeres for invitert presse på HPs Innovation Center i Sant Cugat, Spania, ble for første gang nå avholdt for et globalt publikum over internett. Arrangementet ble moderert av Ryan Patel som er frilansjournalist og som er kjent fra nyhetskanalen CNN. Eventet besto for en stor del av diskusjoner rundt hvordan teknologi kan hjelpe oss under koronapandemien.

Innledningsvis snakket Ryan Patel om verdenssituasjonen med den rådende Covid-19 pandemien, og hvordan flere og flere stoler på tekniske innovasjoner. Dette har i sin tur ført til en akselerasjon innen teknologiutvikling for flere selskaper.

HP under korona
Teknologifirmaets administrerende direktør Enrique Lores fikk deretter muligheten til å fortelle om hvordan covid-19 har påvirket HP. Mange av de ansatte jobber hjemmefra, noe som har fått arbeidsplassen til å fungere mer som et sted der samarbeid og utvikling har tatt mer plass.

Enrique Lores, adm dir HP.

– Vi er i en spennende tid akkurat nå når det gjelder innovasjon. Den fysiske og digitale verdenen er nærmere enn noen gang før, og dette er en fantastisk mulighet for et selskap som HP, som ligger midt i krysset mellom disse verdenene, sa Enrique Lores.

Når det gjelder HPs 3D-segment, sa Lores også at det er en mulighet for teknologi å ta skritt fremover og at situasjonen har ført til en akselerasjon innen teknologi. Bedrifter har raskt måttet endre seg når forsyningskjeder har endret seg, noe som har krevd kreative og fleksible løsninger, sier Lores.

Hittil har HP hatt muligheten til å 3D-printe over fire millioner kritiske deler for sykehus med behov, sier Lores og legger til at det viser mulighetene for å kunne nå kunder på en fleksibel måte, selv på lokalt nivå.

Diskuterte rapport
Under samtalen diskuterte man også HPs Digital Manufacturing Trend Report. Studien har respondenter fra tre kontinenter og ni geografiske områder som Canada, Kina, Japan, USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Rapporten har vist at selskaper i økende grad investerer i avanserte 3D-printløsninger for å få større fleksibilitet, og dermed gjøre selskapet motstandsdyktig i et stadig omskiftelig miljø. Fire av fem av respondentene planlegger å øke sine investeringer i additiv produksjon, og majoriteten ser flere fordeler med å implementere teknologien.

Tall fra HPs trendrapport. Foto: Skjermbilde fra HP

Noe som også har dukket opp i rapporten er viktigheten av samarbeid mellom ulike sektorer for å omfavne den nye digitale teknologien. Imidlertid er det fortsatt stor mangel på kvalifisert personale. I dette spørsmålet sa 64 prosent av de spurte at de var villige til å tilby mer yrkesopplæring til sine ansatte, mens 53 prosent foretrakk at selskaper, myndigheter og institusjoner samarbeidet og investerte i opplæringsprogrammer.

Ramon Pastor, viseadministrerende direktør for HPs 3D-printsegment

Ser potensial innen pleie- og helsevesenet

Dr. Luhua Zhao.

Ryan Patel lot også andre stemmer komme inn i samtalen, inkludert Ramon Pastor, visepresident og sjef for HPs 3D-printsegment. Sammen med Dr. Luhua Zhao, global direktør for HP 3D Lab, viste han mer konkrete eksempler på deler som HP har produsert under koronapandemien. For eksempel en 3D-printet respirator og en «nesepinne» for koronatester.

De sa også at selskapets innovative avdeling HP Labs har jobbet for å finne måter å anvende sine kjerneteknikker- og 3D-printing på nye markeder og applikasjoner, for eksempel biovitenskap.

Selskapets Microfluid-teknologi har fått mer fokus, og de utforsker måter de kan bruke teknologien på når det gjelder legemidler og følsomhetstester. Ifølge panelet er helsevesen et godt marked for HP fordi det påvirker alle samfunnssegmenter.

Mer informasjon om alle paneldeltakere og arrangementet finner du her.

Les mer

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Wohlers Report: Sterk økning for AM i metall

Den store årlige trendrapporten for additiv produksjon og 3D-printing, Wohlers Report, har landet. Årets rapport viser blant annet at AM i metall økte med 24,4 prosent i løpet av fjoråret.
Wohlers-Report-Graph-2024-V1-1536x1536-1-1024x1024-1

Siste nytt

Saab Dynamics og Freemelt innleder samarbeid

Freemelt har fått en ordre fra Saab Dynamics om en forstudie om materialprosessutvikling av komplekse materialer for nye innovative løsninger innen forsvarsindustrien.
Freemelt-2-1-1024x683-1

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

3DVerkstan utvider porteføljen med Caracol

3DVerkstan har startet et samarbeid med Caracol angående deres system for storskala additiv produksjon med roboter.
Caracol-1024x669

Sandvik legger ned sitt senter for additiv produksjon

I november i fjor bestemte svenske Sandvik seg for å revidere strategien for forretningsområdet Additive Manufacturing. Det betyr at produksjonen av 3D-printede metalldeler i Sandviken avvikles.
sandvikadditivemanufacturingcentersandvikensweden