Nylon i porteføljen

MakerBot lanserer nytt materiale for sin Method-serie av 3D-printere. Foto: MakerBot

MakerBot utvider materialporteføljen med et nytt nylonmateriale som passer godt for både prototyper og produksjonsklare deler.

MakerBot Nylon 12 er et nytt elastisk karbonfiberarmert materiale som ifølge produsenten er egnet for funksjonelle prototyper og lette verktøy i luftfarts-, produksjons- og bilindustrien. Spesielt for deler som må beholde formen – for eksempel sikkerhetsbelter eller inspeksjonsmålere. Det skal fungere bra for både prototyper eller produksjonsklare deler.

Nadav Goshen, administrerende direktør i MakerBot.

For Method-printere
I følge MakerBot består Nylon 12 av en basepolymer som kan absorbere mindre fukt enn nylon 6/66. Dette betyr at den beholder mer av ytelsen når den kommer nær fuktighet.

Materialet kan brukes i MakerBots 3D-printer MakerBot Method, Makerbot Method X med Composite extruder, som gjør det mulig å printe ut materialer med høy ytelse.

Motstår sprekkdannelser
– MakerBot Nylon 12 Carbon Fiber tilbyr produsenter et kostnadseffektivt og enkelt alternativ til 3D-printing i metall, på grunn av dens høye dimensjonsstabilitet og utmerkede motstand mot sprekkdannelse under ytre påvirkninger, sier MakerBots administrerende direktør Nadav Goshen.

Levering av Nylon 12 forventes å starte i november 2020.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *