Prototal Industries kjøper 3T Additive Manufacturing Polymers

Prototal Industries, det største og mest spesialiserte produksjonsfirmaet for additiv produksjon og sprøytestøping med polymer i Norden, utvider sin virksomhet til Storbritannia gjennom oppkjøpet av 3T Additive Manufacturing Polymers.

Prototal Industries og AM Global Holding kunngjorde denne uken salget av 3T Additive Manufacturing Polymers (3T AMP) til Prototal, en stor nordisk produsent for produksjon av prototyper og fleksibel serieproduksjon av plastdeler. AM Global delte seg fra 3T AMP tidligere i år for kun å fokusere på polymerutskrift, mens de beholdt 3T Additive Manufacturing (3T AM) for å fokusere på metallutskrift.
Avtalen, som ble undertegnet denne uken, betyr at 3T AMP-kunder nå blir en del av Prototal Group og har tilgang til et bredt spekter av teknologier for produksjon av polymeradditiver, samt sprøytestøping og PUR-støping, under ett merke. 3T AMP-oppkjøpet er Prototals første utenfor Norden, som markerer selskapets intensjon om å utvide sin rekkevidde i hele Europa ved å utvide sin familie av spesialiserte produksjonsbedrifter.

3T AMP har tjue års bransjekompetanse og en av de største evnene i Europa for produksjon av 3D-printede deler og bidrar til en økning i kapasitet og kompetanse i Prototal. 3T AMP har noen av de høyeste kvalitetssertifiseringene for luftfartsindustrien (AS 9100) og medisinsk produksjon (ISO 13485). Selskapet er godkjent av mange av de ledende OEM-produsentene i Storbritannia for levering av serielle komponenter.

Jan Löfving (konsernsjef) for Prototal og Henrik Lundell (markedssjef), kommenterte avtalen: –Additive manufacturing er et marked som stadig vokser og utvikler seg, og Prototal har gjort en rekke oppkjøp for å konsolidere sin posisjon og utvide tilbudet. 3T AMP har vært i forkant av dette markedet i over tjue år, de passer godt inn i vårt selskap og vil være til fordel for alle kunder. Det er også et sterkt signal til markedet om Prototals intensjon om å aktivt utvikle additiv produksjon i Storbritannia og globalt.

3T AMP og dets sterke og kompetente team vil bli ledet av Martin Nottingham, som har jobbet i selskapet i flere år.
Daniel Lichtenstein, administrerende direktør i AM Global, la til: –Å være en del av Prototal Group er en spennende mulighet for 3T AMP og dets kunder. Oppkjøpet vil akselerere veksten av 3T AMP ved å fordype seg i et globalt innovativt selskap.

Om Prototal Industries
Prototal Industries tilbyr digital produksjon av plastdeler med 3D-printing, vakuumstøping og sprøytestøping. Selskapet omsetter for SEK 360 millioner og har 175 ansatte fordelt på 6 lokasjoner, hvorav hovedfabrikken i Jönköping har 90 ansatte. Selskapet produserer prototyper og serieprodukter i plast og var pioneren i Europa innen 3D-utskrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: