3D-printer fra HP styrker PostNords 3D-investering

HP Jet Fusion 4200

PostNord investerer i en ny 3D-printer fra HP for å revolusjonere produksjonen og redusere klimaavtrykk. Den nye 3D-printeren, som er installert på en av PostNords terminaler, er et av flere tiltak som skal etablere PostNords 3D-printvirksomhet i de nordiske landene.

Siden den nye 3D-printeren kan produsere produkter og vareprøver akkurat når det er nødvendig, kan 3D-printtjenesten hjelpe firmaer med å redusere behov for lagerplass og unngå unødvendig overproduksjon. Printeren, som er levert av HP, er en Jet Fusion 4200-modell som kan produsere reservedeler til utgåtte produkter. Allerede i dag er det flere kunder i Norge som har fått printet deler, deiblant sektorer som helsetjenesten og offentlig transport.

HP Jet Fusion 4200 bruker Multi Jet Fusion-teknologi (MJF) til å binde materialet sammen, for å skape en solid struktur uten støttende strukturer. PostNord bruker HPs materiale kalt HP PA12 – et sterkt, termoplastisk, nylonbasert pulver som kan brukes på flere områder, med overflateegenskaper som blant annet gjør at materialet kan desinfiseres. PA 12 tilbyr minimalt med pulveravfall mellom produksjonssykluser, og krever kun 20 prosent oppdateringsfrekvens for å oppnå jevn ytelse, noe som gjør printingen mer miljøvennlig og kostnadseffektiv.

Verner Hølleland

– Vi er begeistret over PostNords innovative tilnærming med å investere i miljøvennlige forsyningskjeder for fremtiden, samtidig som de drar nytte av den avanserte teknologien HP kan tilby innen 3D-printing, sier Verner Hølleland, administrerende direktør for HP Norge.

– Det er veldig enkelt å betjene printeren. Vi ser en økt etterspørsel etter større produkter, og for tiden er HP mer eller mindre alene i sin klasse med en ekstremt rask printer og materiale som kan brukes på en bred kundebase. Med bruk av 3D-teknologi kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele trinn i vår egen og kundenes distribusjon, sier Tomas Lundström, Nordisk sjef for 3D i PostNord Strålfors.

Miljøfordeler
3D-printere lar PostNords kunder skrive ut forskjellige detaljer i samme omgang. Dette medfører også en fortjeneste fra et bærekraftsperspektiv, ettersom det gir mulighet til å produsere ulike produkter samtidig i samme maskin. Deretter resirkuleres pulveret som ikke brukes til maskinens neste produksjon.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *