3D-printer fra HP styrker PostNords 3D-investering

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 4 november 2020
HP Jet Fusion 4200

PostNord investerer i en ny 3D-printer fra HP for å revolusjonere produksjonen og redusere klimaavtrykk. Den nye 3D-printeren, som er installert på en av PostNords terminaler, er et av flere tiltak som skal etablere PostNords 3D-printvirksomhet i de nordiske landene.

Siden den nye 3D-printeren kan produsere produkter og vareprøver akkurat når det er nødvendig, kan 3D-printtjenesten hjelpe firmaer med å redusere behov for lagerplass og unngå unødvendig overproduksjon. Printeren, som er levert av HP, er en Jet Fusion 4200-modell som kan produsere reservedeler til utgåtte produkter. Allerede i dag er det flere kunder i Norge som har fått printet deler, deiblant sektorer som helsetjenesten og offentlig transport.

HP Jet Fusion 4200 bruker Multi Jet Fusion-teknologi (MJF) til å binde materialet sammen, for å skape en solid struktur uten støttende strukturer. PostNord bruker HPs materiale kalt HP PA12 – et sterkt, termoplastisk, nylonbasert pulver som kan brukes på flere områder, med overflateegenskaper som blant annet gjør at materialet kan desinfiseres. PA 12 tilbyr minimalt med pulveravfall mellom produksjonssykluser, og krever kun 20 prosent oppdateringsfrekvens for å oppnå jevn ytelse, noe som gjør printingen mer miljøvennlig og kostnadseffektiv.

Verner Hølleland

– Vi er begeistret over PostNords innovative tilnærming med å investere i miljøvennlige forsyningskjeder for fremtiden, samtidig som de drar nytte av den avanserte teknologien HP kan tilby innen 3D-printing, sier Verner Hølleland, administrerende direktør for HP Norge.

– Det er veldig enkelt å betjene printeren. Vi ser en økt etterspørsel etter større produkter, og for tiden er HP mer eller mindre alene i sin klasse med en ekstremt rask printer og materiale som kan brukes på en bred kundebase. Med bruk av 3D-teknologi kan vi effektivisere hele forsyningskjeden og kutte hele trinn i vår egen og kundenes distribusjon, sier Tomas Lundström, Nordisk sjef for 3D i PostNord Strålfors.

Miljøfordeler
3D-printere lar PostNords kunder skrive ut forskjellige detaljer i samme omgang. Dette medfører også en fortjeneste fra et bærekraftsperspektiv, ettersom det gir mulighet til å produsere ulike produkter samtidig i samme maskin. Deretter resirkuleres pulveret som ikke brukes til maskinens neste produksjon.

Les mer

Offentligt 3D-printerskap skal få flere til å oppdage teknologien

Gründeren Rasmus Jansson har tatt konseptet print on demand til et nytt nivå. I et pilotprosjekt har han utplassert en FDM-3D-printer som alle kan bestille og bruke.
Internal3-1024x576

Nytt utseende og logo på 3DP Norge

Fra i dag av, fredag 12. april er det lansert nytt design og logo på vårt nettsted og nyhetsbrev.
3DP-2024-1200x800-1-1024x683

Helsingborg satser på 3D-printede elbiler

Helsingborg og Lunds universitet i Sverige har signert en intensjonsavtale med det spanske selskapet e-Miles for en serie tester med 3D-printede kjøretøy. Disse skal brukes i et transportsystem for både personer og gods.
Test_drive

Oppstartsfirma får pris for innovativ metallprinter

Procada fra Trollhättan i Sverige har utviklet en 3D-printerteknologi som blant annet gjør det mulig å skrive ut produkter i lettmetall. For dette har de blitt tildelt pris for Årets oppstartsfirma av Innovatum Science Park.
Procada-Arets-startup-i-Trollhattan.-Foto-Jerry-Lovberg

Siste nytt

AMEXCI satser med Nikon

Det svenske AM-selskapet AMEXCI har kjøpt en Nikon SLM Solutions NXG XII 600 metall 3D-skriver, med 12 lasere.
IMG_4080-1-scaled

GE Additive får nytt navn

GE Additive har omdøpt seg til Colibrium Additive, et GE Aerospace-selskap. Samtidig faser faser ut merkevarene Concept Laser og Arcam EBM.
CA_RGB-AtmsBlu

Sintratec legger ned virksomheten

Den sveitsiske produsenten Sintratec har gått konkurs. Til tross for vekst og suksess gjennom selskapets ti år lange historie, ble den økonomiske situasjonen til slutt uholdbar.
Sintratec-1024x683

PLM Groups AM-del samles i Addinor

Det som tidligere var PLM Groups 3D-printavdeling får nå en ny drakt i form av merkevaren Addinor.
Addinor_team