Additiv produksjon gir håndtak med den laveste vekten

Fra Protech: Et prosjekt på et håndtak, fra designskisse til et fullt fungerende produkt med additiv produksjon. Ved å bruke additiv produksjon og innovativ konstruksjon, blir resultatet et produkt som veier mindre og koster mindre å produsere.

For en stund siden fikk Protech et spørsmål fra en av sine partnere: kan dere konstruere et håndtak fra en designskisse? Håndtaket skulle først produseres som en prototype og senere i et mindre antall på fem håndtak. Det endelige antallet av produserte håndtak skulle være 100 stykk per år. Håndtaket måtte være lett og derfor ble det foreslått aluminium.

Håndtaket ble tegnet og visualisert for deretter å produseres med tradisjonelle metoder i aluminium. dette førte ikke til ønsket vekt, og Protech gikk deretter over til å produsere håndtaket med additiv tilvirkning i rustfritt stål. Fortsatt var vekten for høy, så man gikk over til å la noe av håndtaket produseres i plast, for deretter å settes sammen med ståldelen. Protech har fått lov til å gjengi hele prosessen med håndtaket av sin partner, med formål å inspirere andre til å tenke over hvordan deres produkter blir laget.

Her er en lenke til denne produksjonspresentasjonen.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lysende forretningsidé

En mer fleksibel og bærekraftig produksjonsmetode førte til at Signify, tidligere Philips Lighting, introduserte 3D-printing i sin produksjon. Selskapet har vært en pioner innen belysningsindustrien for å ta i bruk additiv produksjon – men reisen dit har ikke vært enkel.

Publisert av: 

Stratasys med lojalitetsprogram for servicebyråer

Servicebyråer er kommersielle bedrifter som 3D-printer objekter for sine kunder, så disse slipper å investere i utstyr og arbeidskraft. Stratasys Ltd har nå kunngjort et nytt lojalitets- og rabattprogram for Stratasys servicebyråkunder. Nettverket gir tilgang til volumrabatter på Stratasys-systemer, materialer, servicekontrakter og programvare, samt engrospriser for on-demand-deler skrevet ut gjennom Stratasys Direct Manufacturing.

Publisert av: 

Desktop Metal sier opp 12% av de ansatte

Industriell 3D-printerprodusent Desktop Metal har annonsert et strategisk integrerings- og kostnadsoptimaliseringsinitiativ som vil generere minst 100 millioner dollar i samlede kostnadsbesparelser i løpet av de neste 24 månedene. Som et ledd i dette sier de opp 12% av arbeidsstyrken.

Publisert av: