Additiv produksjon gir håndtak med den laveste vekten

Fra Protech: Et prosjekt på et håndtak, fra designskisse til et fullt fungerende produkt med additiv produksjon. Ved å bruke additiv produksjon og innovativ konstruksjon, blir resultatet et produkt som veier mindre og koster mindre å produsere.

For en stund siden fikk Protech et spørsmål fra en av sine partnere: kan dere konstruere et håndtak fra en designskisse? Håndtaket skulle først produseres som en prototype og senere i et mindre antall på fem håndtak. Det endelige antallet av produserte håndtak skulle være 100 stykk per år. Håndtaket måtte være lett og derfor ble det foreslått aluminium.

Håndtaket ble tegnet og visualisert for deretter å produseres med tradisjonelle metoder i aluminium. dette førte ikke til ønsket vekt, og Protech gikk deretter over til å produsere håndtaket med additiv tilvirkning i rustfritt stål. Fortsatt var vekten for høy, så man gikk over til å la noe av håndtaket produseres i plast, for deretter å settes sammen med ståldelen. Protech har fått lov til å gjengi hele prosessen med håndtaket av sin partner, med formål å inspirere andre til å tenke over hvordan deres produkter blir laget.

Her er en lenke til denne produksjonspresentasjonen.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *