Markforged lanserer smart plattform

Tekst:Hanna Jangenfeldt
PUBLISERT: 20 november 2020
Digital Forge-plattformen samler inn data fra verdens Markforged-systemer for å forbedre utskrifter. Foto: Markforged

Markforged lanserer Digital Forge-plattformen for industriell additiv produksjon. Løsningen er skybasert og vil ifølge selskapet koble sammen alle Markforged-systemer som brukes over hele verden.

Et skybasert system som gjennom maskinlæring bare blir bedre og bedre. Dette er hva 3D-printerprodusenten Markforged ønsker å oppnå med sin nylig lanserte Digital Forge-plattform.

12.000 systemer
Den nye plattformen vil koble til og samle inn data fra de omtrent 12.000 Markforged-systemene som brukes over hele verden. Disse inkluderer brukere som Siemens Energy, Porsche og Microsoft. Gjennom maskinlæring vil systemet, ved hjelp av dataene, kontinuerlig forbedre opplevelsen for brukeren, ifølge produsenten.

For å redusere feilprinting
Digital Forge bruker det selskapet kaller «fleet federated learning», som samler inn data i et ekspansivt nettverk for deretter å oppdatere plattformen for å gjøre det bedre. Brukeren kan da dra nytte av de siste fremskrittene gjennom skyen. I følge Markforged er tanken at plattformen skal redusere antall feilprints og øke kvaliteten på komponentene.

 

Les mer

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch