Millionsatsing i nytt 3d-printselskap

Takket være Almi Invests investering vil vi nå kunne videreutvikle produktet vårt og teste med vår første kunde, sier Nils Åsheim, administrerende direktør i Rapid Dimension, tredje fra venstre. Avbildet med resten av grunnleggerne av Rapid Dimension. Foto: Pressebilde

Almi Invest investerer 2,8 millioner svenske kroner i det nystartede 3D-printselskapet Rapid Dimension. Den totale emisjonen utgjør 4,5 millioner, og pengene går til personalkostnader og produktutvikling.

Rapid Dimension, et nylig startet 3D-utskriftsfirma, jobber for å skape mer bærekraftige og robuste forsyningskjeder ved å digitalisere de fysiske komponentlagrene.

Smart digitalt lager
Med et digitalt bibliotek med tegninger kan selskaper spare både plass og kapital. Komponentene kan deretter skrives ut med Rapid Dimensions additive produksjonsteknologi. Selskapets løsning innebærer skylagring, maskinvare for additiv produksjon med FFF-teknologi (Fused filament fabrication, også kalt FDM) AR/AI (Augmented Reality/Artificial Intelligence), autonome maskiner og maskinlæring samt materialkunnskap. I følge selskapet er alt pakket i en “as-a-service forretningsmodell”.

– Unikt for systemet til Rapid Dimension er også at det er mulig å resirkulere gamle plastdeler og bruke dem til nye komponenter. Dette i kombinasjon med digital lagring gjør systemet både kostnadseffektivt og bærekraftig, og derfor ser vi et stort potensiale for selskapet å komme inn på markedet, sier Tarja zu dem Berge, fondssjef i Almi Invest.

Først for vedlikeholdsavdelinger
Løsningen har kommet langt i utviklingsfasen og venter nå på å lansere systemet på markedet, skriver selskapet i en pressemelding. I trinn 1 vil det i utgangspunktet bli tilbudt for vedlikeholdsavdelinger svensk industri. En første lanseringskunde er allerede på plass, skriver selskapet.

– Takket være Almi Invest sin investering, vil vi nå kunne videreutvikle produktet vårt og teste med vår første kunde. Vår løsning innebærer at 3D-printing kan ta steget ut av prototypeavdelingen ned til fabrikkgulvet og integreres som en del av den pågående produksjonen, sier Nils Åsheim, administrerende direktør i Rapid Dimension.

Den totale emisjonen utgjør 4,5 millioner. Almi Invest er ansvarlig for en del, og i den resterende delen deltar en annen partner.

Hvis du vil lese mer om selskapet, kan du besøke nettsiden deres her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: