Mimaki lanserer ny fullfargeprinter

3D-printeren Mimaki 3DUJ-2207. Foto: Mimaki

Mimaki lanserer en ny UV-inkjet 3D-printer for fullfargeutskrift, Mimaki 3DUJ-2207. I følge forhandleren Signcom må maskinen ha en attraktiv pris som åpner for at flere kan bruke teknologien.

Fra januar 2021 kommer Mimakis nye 3D-printer 3DUJ-2207 på markedet. I følge produsenten, som også leverer storformatskrivere og plottere, forventes dette å øke etterspørselen etter printtjenester som kan levere fargetrykk.

Mindre størrelse
Simon Nyman, produktsjef i Signcom, som er en forhandler for Mimaki i Norden, åpner opp om prisen på den nye 3D-printeren for at flere skal kunne investere i teknologien:

– Takket være den mindre størrelsen vil det være en lavere pris for denne nye 3DUJ-2207, som tilsvarer omtrent en femtedel sammenlignet med 3DUJ-553. Dermed blir den kompakte 3DUJ-2207 et alternativ for flere og flere mennesker som leter etter en HD full-farge 3D-printer. Nå vil det være mulig for mange som i dag bare drømmer om en maskin som denne, å kunne realisere drømmene sine takket være den meget attraktive prisen.

Simon Nyman, produktsjef i Signcom, forhandler for Mimaki i Norden.

Eksempler på typiske sluttkunder er salgsfremmende selskaper som ønsker å ta et nytt fokus, arkitektfirmaer og byplanleggere samt produksjonsindustrien, ifølge Signcoms produktsjef Simon Nyman.

Farger rett på objektet
Teknologien i 3DUJ-2207 er basert på en UV-herdende inkjetmetode, som også betyr at farge tilsettes komponenten direkte. I følge Signcom er dette nyttig for for eksempel utvikling av figur- og leketøymønstre, arkitektoniske modeller, husholdningsapparater og mer. 3D-printere er også egnet for småproduksjon av samleobjekter, modeller innen utdanning, arkitektur, helsetjenester og design.

– Vi skriver ut i et ABS-lignende materiale i ti millioner farger. Det er virkelig bare fantasien som setter grensen for hva du kan gjøre. Et stort voksende marked er utskrift av figurer fra videospill og lignende, men også alle former for prototypeproduksjon er mulig, alt fra produkter til landskap og bygninger i full farge.

Objektstørrelsen for 3DUJ-2207 er 203 x 203 x 76 millimeter, i motsetning til Mimakis litt større 3D-printermodell 3DUJ-553, som kan printe objekter i opp til 508 x 508 x 305 millimeter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *