Nye resinmaterialer fra Formlabs

Formlabs standardutvalg av harpiks. Foto: Formlabs

3D-skriverprodusent Formlabs lanserer to nye harpiksmaterialer, Rigid 10K Resin og Draft Resin. – En av de største fordelene med stereolitografi er det store utvalget av materialer, sier Max Lobovsky, administrerende direktør i Formlabs.

Den amerikanske produsenten av 3D-printere Formlabs lanserer to nye harpiksmaterialer (flytende polymer) for additivproduksjon med stereolitografi. Dette gjelder to nye harpikser, Rigid 10K Resin og Draft Resin.

Formlabs Rigid 10K harpiks. Foto: Formlabs

Tåler varme og væske
I følge produsenten er Rigid 10K Resin det stiveste materialet i selskapets materialportefølje. Den er egnet for deler som krever et varme- og kjemikaliebestandig materiale. Noen av fordelene Formlabs presenterer er at den har en stivhet som simulerer glass- eller fiberfylt termoplast, gir en glatt og matt overflate og tåler varme, kjemikalier og intenst trykk uten å bøye seg.

Materialet egner seg godt til industrielle applikasjoner. Blant annet komponenter, jigger og inventar som er utsatt for væske og varme.

Tannmodeller laget med Formlabs Draft Resin. Foto: Formlabs

Biteskinner på 20 minutter
Draft Resin, ifølge Formlabs, vil gjøre det mulig å 3D-printe opptil fire ganger raskere enn standard Resin.

Materialet kommer i en ny gråfarge (i stedet for blått) og skal ifølge produsenten gi en bedre overflatefinish. Det skal være godt egnet for prototyper og live demonstrasjoner av 3D-printing, etter som det er raskt å skrive ut.

I følge Formlabs kan Draft Resin brukes i tannindustrien, og 3D-printe biteskinner internt på tannlegekontoret på under 20 minutter.

3DVerkstan, en forhandler av Formlabs 3D-printere og -materialer, forventes å motta materialene i sitt sortiment innen 1-2 uker.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: