Tolv lasere i nytt printersystem

NXG XII 600 fra SLM Solutions

Tyske SLM Solutions lanserer en ny 3D-printer for metall, NXG XII 600. Med tolv lasere skal den ifølge produsenten kunne få fart på byggetiden betraktelig.

Den nye 3D-skriveren NXG XII 600 fra SLM Solutions har et konstruksjonsvolum på 600 x 600 x 600 millimeter. Maskinen har også tolv lasere i systemet, som produktnavnet vitner om hvor 600 står for dens bygningsvolum og XII for antall lasere.

Tolv lasere
I stedet for at hver laser kontrollerer en bestemt del av byggeflaten, kan alle lasere bevege seg over hele platen. Fordi røyk og sprut kan danne seg der laseren nettopp har vært, har selskapet utviklet et helt nytt “luftstrømningssystem” slik at de tolv laserne ikke forstyrrer eller ødelegger hverandre.

Luftstrømmen over pulversengen og de tolv laserne som fungerer i SLM Solutions nye 3D-printer. Foto: SLM Solutions

Kortere byggetid
Med antall lasere kan byggetiden forkortes, og på ett år skal maskinen kunne 3D-skrive ut opptil 10 000 kilo materiale, skriver selskapet i en pressemelding. Med så mange lasere har produsenten også måttet løse en måte å håndtere all varmen og energien som dette fører til. Dette håndteres både av luftstrømningssystemet, et belegg på innsiden av byggekammeret og kjølefunksjoner innebygd for hver laser.

Nedenfor kan du se en video der SLM Solutions presenterer sitt nye system:

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *