Wematter: “Vårt mest avanserte produkt”

Wematter lanserer Gravity 2021. En SLS 3D-skriver med nye funksjoner som forbedret temperaturkontroll og en ny maling. Foto: Wematter

Wematter lanserer 3D-printeren Gravity 2021. Et system som ifølge selskapet vil ta påliteligheten til et nytt nivå ved hjelp av ny mekanisk maskinvare og forbedret varmekontroll.

Den Linköping-baserte 3D-printerprodusenten Wematter lanserer et nytt printersystem, Gravity 2021. For selskapet har visjonen alltid vært å eliminere vedlikehold av maskinen og automatisere mest mulig av brukerens arbeid med 3D-printeren. Med den nye 3D-printeren er det her de er på vei.

400 komponenter
I en pressemelding skriver Wematter at Gravity 2021 er selskapets mest avanserte produkt, bygget for hånd i deres lokaler, og gjennomgår grundige inspeksjoner. Maskinen har en komponentliste med over 400 unike deler og leveres med nye integrerte funksjoner som fjerner vedlikeholdstrinn og skaper en jevnere sintringsprosess.

Robert Kniola, Wematter.

– Mange av konkurrentene våre lar brukeren kontrollere prosessparametrene i maskinen, noe som tvinger kundene til å ansette rene operatører. Vi vil endre dette, sier grunnlegger og administrerende direktør Robert Kniola og fortsetter:

– Vi ønsker å senke terskelen for additiv tilvirkning i utviklingsorganisasjoner og produkteiende selskaper og gjøre den mer tilgjengelig ved å redusere kravene til brukeren. Gjennom Gravity 2021 håper vi at vi tar et nytt skritt i den retningen. En times trening skal være nok for alle å skrive ut, uavhengig av tidligere erfaring.

“Ingenting annet enn et fjernt minne”
I en SLS-printer som Gravity 2021 bygges lagene opp av en laserstråle som smelter et pulver. Oppgaven til en recoater er å spre pulvermaterialet så jevnt som mulig over pulverleiet. Den nye 3D-printeren kommer med en ny recoater-mekanisme slik at bevegelige deler ikke slites ut under drift. Dette sparer også to av ti trinn i hver rengjøring av maskinens byggekammer, skriver Wematter.

– En utfordring for bransjen vår er at du kan få et havari med recoateren, noe som kan være ødeleggende for utskriftene. Dette vil nå bare være et fjernt minne med vårt nye system. Du kan sammenligne den nye recoateren med en robust snøplog som ikke gir vei for noen hindringer, sier Robert Kniola.

En jevn varmefordeling er også viktig i utskriftsprosessen, og her har selskapet forbedret maskinvarens sensoroppsett og gjort programvareoppdateringer. Dette gjør at signalbehandlingen kan oppnå en mer nøyaktig avlesning av temperaturavvik under utskrift.

2021-modellene av Wematters systemer i selskapets demorom. Foto: Wematter

Utvider i etterbehandlingen
I forbindelse med lanseringen av den nye 3D-printeren lanserer selskapet også Density 2021, en ny modell av deres allerede eksisterende rengjøringssystem. Systemet utvides også med Inertia 2021, som er en enhet som samler rester av pulver i en pose.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *