tirsdag 17 mai – uke 20
Wematter lanserer Gravity 2021. En SLS 3D-skriver med nye funksjoner som forbedret temperaturkontroll og en ny maling. Foto: Wematter
Wematter lanserer 3D-printeren Gravity 2021. Et system som ifølge selskapet vil ta påliteligheten til et nytt nivå ved hjelp av ny mekanisk maskinvare og forbedret varmekontroll.
Den Linköping-baserte 3D-printerprodusenten Wematter lanserer et nytt printersystem, Gravity 2021. For selskapet har visjonen alltid vært å eliminere vedlikehold av maskinen og automatisere mest mulig av brukerens arbeid med 3D-printeren. Med den nye 3D-printeren er det her de er på vei.
400 komponenter
I en pressemelding skriver Wematter at Gravity 2021 er selskapets mest avanserte produkt, bygget for hånd i deres lokaler, og gjennomgår grundige inspeksjoner. Maskinen har en komponentliste med over 400 unike deler og leveres med nye integrerte funksjoner som fjerner vedlikeholdstrinn og skaper en jevnere sintringsprosess.
– Mange av konkurrentene våre lar brukeren kontrollere prosessparametrene i maskinen, noe som tvinger kundene til å ansette rene operatører. Vi vil endre dette, sier grunnlegger og administrerende direktør Robert Kniola og fortsetter:
– Vi ønsker å senke terskelen for additiv tilvirkning i utviklingsorganisasjoner og produkteiende selskaper og gjøre den mer tilgjengelig ved å redusere kravene til brukeren. Gjennom Gravity 2021 håper vi at vi tar et nytt skritt i den retningen. En times trening skal være nok for alle å skrive ut, uavhengig av tidligere erfaring.
“Ingenting annet enn et fjernt minne”
I en SLS-printer som Gravity 2021 bygges lagene opp av en laserstråle som smelter et pulver. Oppgaven til en recoater er å spre pulvermaterialet så jevnt som mulig over pulverleiet. Den nye 3D-printeren kommer med en ny recoater-mekanisme slik at bevegelige deler ikke slites ut under drift. Dette sparer også to av ti trinn i hver rengjøring av maskinens byggekammer, skriver Wematter.
– En utfordring for bransjen vår er at du kan få et havari med recoateren, noe som kan være ødeleggende for utskriftene. Dette vil nå bare være et fjernt minne med vårt nye system. Du kan sammenligne den nye recoateren med en robust snøplog som ikke gir vei for noen hindringer, sier Robert Kniola.
En jevn varmefordeling er også viktig i utskriftsprosessen, og her har selskapet forbedret maskinvarens sensoroppsett og gjort programvareoppdateringer. Dette gjør at signalbehandlingen kan oppnå en mer nøyaktig avlesning av temperaturavvik under utskrift.
Utvider i etterbehandlingen
I forbindelse med lanseringen av den nye 3D-printeren lanserer selskapet også Density 2021, en ny modell av deres allerede eksisterende rengjøringssystem. Systemet utvides også med Inertia 2021, som er en enhet som samler rester av pulver i en pose.
EOS grunnla konsulentenheten Additive Minds i 2016. Når EOS skulle stille ut på den svenske Elmia 3D messen, inviterte de med seg en konsulent fra Additive Minds for å vise hvordan man kan hjelpe bedrifter med å utnytte det potensialet som ligger i industriell 3D-utskrift.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
På 3DVerkstans stand under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai fant vi Spectram Technology, som viser frem sin robotintegrasjon for metallprinting, og Markforged, som tok med seg en “feltutgave” av 3D-printeren X7.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Massivit 3D satser på det nordiske markedet. Björn Björnström har i snart ett år vært selskapets representant i Norden, og under den svenske messen Elmia 3D 10. – 13. mai var han på plass for å vise mulighetene med den patenterte GDP-teknologien for storskala 3D-printing.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 13. mai, 2022
Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Fremdrift av romfartøyer er et område hvor EOS og Hyperganic har slått sine pjaller sammen for å revolusjonere tankegang og konstruksjon. Nå presenterer de en rakettmotor som de har designet og produsert.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 11. mai, 2022
Forskere i Sydney, Australia utvikler et 3D-printet armbånd som lar handikappede, f.eks. de med cerebral parese få tilbake kontroll over spillkontroller og datamaskiner. De planlegger at det ferdig utviklede designet skal utgis som åpen kildekode til beste for menneskeheten.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 6. mai, 2022
GE Renewable Energy innviet nylig sitt toppmoderne anlegg for produksjon av vindturbiner. Produksjonen vil foregå med et automatisert 3D-printersystem som lager armerte betongkonstruksjoner, levert av danske Cobod.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Nasa har utviklet en ny legering ved hjelp av 3D-printing som forbedrer holdbarheten og styrken til komponentene betydelig. Den nye GRX-810 skal kunne vare 1000 ganger lenger enn andre eksisterende legeringer, ifølge Nasa.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Siden 2016 har IM-initiativet Humanium Metal forvandlet ulovlige våpen til nyttige gjenstander og kunstgjenstander hvor inntektene har gått til personer som er rammet av vold med våpen. Nå tas neste steg på denne reisen mot en fredeligere verden – med 3D-printede joggesko.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 3. mai, 2022
Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
Bærekraftig design og produksjon er et hett tema og noe som påvirker alle bransjer, fra mote og møbler, til pumper og maskindeler. Her får du tre tips å tenke på når du skal analysere livssyklusen til ditt produkt.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. april, 2022
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige