Digital Metal slipper stållegering

I følge Digital Metals konsernsjef Christian Lönne har selskapet fått flere og flere henvendelser om D2

Den svenske 3D-printerprodusenten Digital Metal lanserer en ny stållegering for additiv tilvirkning. Dette etter at de fikk flere og flere forespørsler om D2 verktøystål.

Interessen for 3D-utskrift med binder jetting teknologien øker, skriver 3D-skriverprodusenten Digital Metal i en pressemelding. Derfor utvider selskapet nå materialporteføljen med stållegeringen DM D2.

Foto: Digital Metal

Høy slitestyrke
DM D2 er en legering av verktøystål som er egnet for en rekke bruksområder, for eksempel for skjære- og deformasjonsverktøy. Ifølge produsenten har materialet høy slitestyrke og seighet.

Den nye legeringen har et høyt karbon- og krominnhold som også kan varmebehandles til høy hardhet og trykkfasthet.

“Flere og flere forespørsler”
– Vi har mottatt flere og flere forespørsler om et D2 verktøystål som er egnet for bruk med 3D-printerne våre. Vi har designet DM D2 for å gi utmerket overflatefinish, fleksibilitet, samt styrke og hardhet, sier Christian Lönne, administrerende direktør i Digital Metal og fortsetter:

– Denne legeringen er veldig stabil under varmebehandlinger, noe som muliggjør justering av de endelige materialegenskapene gjennom forskjellige varmebehandlinger etter sintring.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: