Digital Metal slipper stållegering

I følge Digital Metals konsernsjef Christian Lönne har selskapet fått flere og flere henvendelser om D2

Den svenske 3D-printerprodusenten Digital Metal lanserer en ny stållegering for additiv tilvirkning. Dette etter at de fikk flere og flere forespørsler om D2 verktøystål.

Interessen for 3D-utskrift med binder jetting teknologien øker, skriver 3D-skriverprodusenten Digital Metal i en pressemelding. Derfor utvider selskapet nå materialporteføljen med stållegeringen DM D2.

Foto: Digital Metal

Høy slitestyrke
DM D2 er en legering av verktøystål som er egnet for en rekke bruksområder, for eksempel for skjære- og deformasjonsverktøy. Ifølge produsenten har materialet høy slitestyrke og seighet.

Den nye legeringen har et høyt karbon- og krominnhold som også kan varmebehandles til høy hardhet og trykkfasthet.

“Flere og flere forespørsler”
– Vi har mottatt flere og flere forespørsler om et D2 verktøystål som er egnet for bruk med 3D-printerne våre. Vi har designet DM D2 for å gi utmerket overflatefinish, fleksibilitet, samt styrke og hardhet, sier Christian Lönne, administrerende direktør i Digital Metal og fortsetter:

– Denne legeringen er veldig stabil under varmebehandlinger, noe som muliggjør justering av de endelige materialegenskapene gjennom forskjellige varmebehandlinger etter sintring.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Inspirert av IKEA til å “uppgradera”

Den svenske møbelgiganten Ikea har tidligere figurert her på 3DP Norge med forskjellige 3D-løsninger de har tatt i bruk i bedriften. Men denne gangen setter vi søkelyset på 3D-designeren Adam Miklosi fra Budapest som har latt seg inspirere av flere Ikea-produkter og oppgradert disse. I god Ikea-tradisjon har han gitt sin produktserie navnet “Uppgradera”.

Publisert av: 

Produksjonstiden gikk fra 4-6 uker ned til 1-2 dager

Albin Components har spesialisert seg på utvikling og produksjon av transmisjonsdeler for tunge kjøretøy og større konstruksjoner. Ved å investere i en 3D-printer har Albin Components redusert tiden for utvikling og produksjon betydelig. Det som før kunne ta 4-6 uker tar nå kun 1-2 dager. I tillegg sparer de 4000-5000 EUR i måneden på å ikke outsource noe av produksjonen av verktøydeler til eksterne leverandører.

Publisert av: 

Saken er 3D-printet biff

3D-printet mat er kanskje et segment innen 3D-printing de færreste tenker på, men her går utviklingen videre. Teknikken har blitt tatt i bruk til å fremstille sjokolade, kakedeig, ost, peanøttsmør og andre myke matvarer. Men dette er enkelt å få til. Den største utfordringen man driver og bryner seg på, er kjøtt.

Publisert av: