Digital Metal slipper stållegering

I følge Digital Metals konsernsjef Christian Lönne har selskapet fått flere og flere henvendelser om D2

Den svenske 3D-printerprodusenten Digital Metal lanserer en ny stållegering for additiv tilvirkning. Dette etter at de fikk flere og flere forespørsler om D2 verktøystål.

Interessen for 3D-utskrift med binder jetting teknologien øker, skriver 3D-skriverprodusenten Digital Metal i en pressemelding. Derfor utvider selskapet nå materialporteføljen med stållegeringen DM D2.

Foto: Digital Metal

Høy slitestyrke
DM D2 er en legering av verktøystål som er egnet for en rekke bruksområder, for eksempel for skjære- og deformasjonsverktøy. Ifølge produsenten har materialet høy slitestyrke og seighet.

Den nye legeringen har et høyt karbon- og krominnhold som også kan varmebehandles til høy hardhet og trykkfasthet.

“Flere og flere forespørsler”
– Vi har mottatt flere og flere forespørsler om et D2 verktøystål som er egnet for bruk med 3D-printerne våre. Vi har designet DM D2 for å gi utmerket overflatefinish, fleksibilitet, samt styrke og hardhet, sier Christian Lönne, administrerende direktør i Digital Metal og fortsetter:

– Denne legeringen er veldig stabil under varmebehandlinger, noe som muliggjør justering av de endelige materialegenskapene gjennom forskjellige varmebehandlinger etter sintring.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: