Fire nye biomaterialer

Ultrasint PA11 skal ha gode egenskaper for anvendelser som krever hudkontakt. Foto: Sculpteo / BASF

Servicebyrået Sculpteo har sammen med Forward AM, som tilhører BASF, utviklet nye materialer for additiv tilvirkning. Det gjelder fire nye biobaserte materialer.

Det nye materialet er basert på Nylon PA11 og er avledet fra en fornybar ricinusolje. I følge produsenten har materialet høy holdbarhet, kjemisk motstand og ytelse.

Polyamid 11, PA11, er en bioplast produsert ved polymerisering av 11-aminoundekansyre. De nye materialene kalles Ultrasint PA11, Ultrasint PA11 ESD, Ultrasint PA11 CF og PA11 MJF.

Del 3d-printet med PA11 CF. Foto: Sculpteo / BASF

Ulike egenskaper
Ultralyd PA11 kan brukes til printing med SLS-teknologi, selektiv lasersintring. Ifølge produsenten er produktene veldig holdbare og tåler høye mekaniske belastninger. Det er egnet for applikasjoner i bilindustrien, som interiørdeler og levende hengsler.

Ultrasonic PA11 ESD er et biobasert pulvermateriale som egner seg godt til applikasjoner innen elektronikk, for eksempel elektroniske hus, jigger og fiksturer for elektronikk og verktøyapplikasjoner. Den har elektrostatiske utladningsegenskaper og er designet for å sikre at elektrostatisk utladning ikke kan skje.

Del 3d-printet i PA11 ESD. Foto: Sculpteo / BASF

Ifølge produsenten skal Ultrasint PA11 CF, som står for karbonfiber, være det sterkeste materialet i porteføljen. Det karbonfiberarmerte materialet skal gi høy mekanisk ytelse i deler der det er behov for styrke og slitesterkhet.

Del 3d-printet i PA11 MJF. Foto: Sculpteo/BASF

Materialer for MJF
Det siste materialet som selskapene presenterer heter Ultrasint PA11 for Multi Jet Fusion, MJF-teknologi. Det er en teknologi som bruker flytende væsker til å lage et objekt – du kan lese mer om teknologien her. Ifølge produsenten er materialet blant annet egnet til medisinske applikasjoner og levende hengsler.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Inspirert av IKEA til å “uppgradera”

Den svenske møbelgiganten Ikea har tidligere figurert her på 3DP Norge med forskjellige 3D-løsninger de har tatt i bruk i bedriften. Men denne gangen setter vi søkelyset på 3D-designeren Adam Miklosi fra Budapest som har latt seg inspirere av flere Ikea-produkter og oppgradert disse. I god Ikea-tradisjon har han gitt sin produktserie navnet “Uppgradera”.

Publisert av: 

Produksjonstiden gikk fra 4-6 uker ned til 1-2 dager

Albin Components har spesialisert seg på utvikling og produksjon av transmisjonsdeler for tunge kjøretøy og større konstruksjoner. Ved å investere i en 3D-printer har Albin Components redusert tiden for utvikling og produksjon betydelig. Det som før kunne ta 4-6 uker tar nå kun 1-2 dager. I tillegg sparer de 4000-5000 EUR i måneden på å ikke outsource noe av produksjonen av verktøydeler til eksterne leverandører.

Publisert av: 

Saken er 3D-printet biff

3D-printet mat er kanskje et segment innen 3D-printing de færreste tenker på, men her går utviklingen videre. Teknikken har blitt tatt i bruk til å fremstille sjokolade, kakedeig, ost, peanøttsmør og andre myke matvarer. Men dette er enkelt å få til. Den største utfordringen man driver og bryner seg på, er kjøtt.

Publisert av: