Videreutvikler for menneskeligere modeller

Stratasys videreutvikler 3D-printer etter studier på realistiske anatomiske modeller. Foto: Stratasys / Protech

Realistisk simulering og følelsen av funksjonelle benmodeller. Dette har vært fokus da Stratasys videreutviklet sin 3D-printer J750 Digital Anatomy, skriver produsentens nordiske forhandler Protech.

Skrue i 3d-printet del av ryggraden. Foto: Stratasys / Protech

Det er med støtte fra klinisk forskning at 3D-printerprodusenten Stratasys har videreutviklet 3D-printeren J750 Digital Anatomy, som vi tidligere har skrevet om. Forsker ved Computational Mechanics and Experimental Biomechanics Lab ved Tel Aviv University, har evaluert egenskapene til benmodeller som er printet med maskinen.

Trekkraft og nøyaktighet
Fokuset har primært vært på hvor presis den replikerte skruetrekkekraften og dreiemomentet med kortikale og trabekulære skruer har vært. Forskernes resultater var at ortopediske skruer i de 3D-printede modellene hadde en like haptisk respons som på menneskelig bein.

En annen studie, utført av forskere ved Technion Institute of Technology’s Materials and Engineering Laboratory i Israel, har sammenlignet nøyaktigheten til ryggradmodeller. Dette viste at #D-prints av korsryggen kunne replikere bevegelsesomfanget som ligner på menneskelige ryggrader.

 

Gjenskaper menneskelig anatomi
J750 Digital Anatomy 3D-printeren, som fungerer med Poly Jet-teknologi, er utviklet for å gjenskape egenskapene til menneskelig anatomi, slik som vevsfølelse og biomekaniske egenskaper. Dette er for komponenter som skal kunne brukes i medisin- og farmasøytisk industri.

Stratasys tilbyr tilpassede materialer for å oppnå for eksempel følelsen av vev. Disse kalles Bonematrix, Gelmatrix og Tissuematrix. 3D-printeren støttes også av Grabcad programvare som styrer mønstrene i designet.

Du kan lese mer om studiene og om 3D-printeren på Protechs svenske nettsider.

Stratasys J750 Digital Anatomy har en byggeareal på 490 x 390 x 200 millimeter. Foto: Stratasys / Protech

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Inspirert av IKEA til å “uppgradera”

Den svenske møbelgiganten Ikea har tidligere figurert her på 3DP Norge med forskjellige 3D-løsninger de har tatt i bruk i bedriften. Men denne gangen setter vi søkelyset på 3D-designeren Adam Miklosi fra Budapest som har latt seg inspirere av flere Ikea-produkter og oppgradert disse. I god Ikea-tradisjon har han gitt sin produktserie navnet “Uppgradera”.

Publisert av: 

Produksjonstiden gikk fra 4-6 uker ned til 1-2 dager

Albin Components har spesialisert seg på utvikling og produksjon av transmisjonsdeler for tunge kjøretøy og større konstruksjoner. Ved å investere i en 3D-printer har Albin Components redusert tiden for utvikling og produksjon betydelig. Det som før kunne ta 4-6 uker tar nå kun 1-2 dager. I tillegg sparer de 4000-5000 EUR i måneden på å ikke outsource noe av produksjonen av verktøydeler til eksterne leverandører.

Publisert av: 

Saken er 3D-printet biff

3D-printet mat er kanskje et segment innen 3D-printing de færreste tenker på, men her går utviklingen videre. Teknikken har blitt tatt i bruk til å fremstille sjokolade, kakedeig, ost, peanøttsmør og andre myke matvarer. Men dette er enkelt å få til. Den største utfordringen man driver og bryner seg på, er kjøtt.

Publisert av: