Videreutvikler for menneskeligere modeller

Stratasys videreutvikler 3D-printer etter studier på realistiske anatomiske modeller. Foto: Stratasys / Protech

Realistisk simulering og følelsen av funksjonelle benmodeller. Dette har vært fokus da Stratasys videreutviklet sin 3D-printer J750 Digital Anatomy, skriver produsentens nordiske forhandler Protech.

Skrue i 3d-printet del av ryggraden. Foto: Stratasys / Protech

Det er med støtte fra klinisk forskning at 3D-printerprodusenten Stratasys har videreutviklet 3D-printeren J750 Digital Anatomy, som vi tidligere har skrevet om. Forsker ved Computational Mechanics and Experimental Biomechanics Lab ved Tel Aviv University, har evaluert egenskapene til benmodeller som er printet med maskinen.

Trekkraft og nøyaktighet
Fokuset har primært vært på hvor presis den replikerte skruetrekkekraften og dreiemomentet med kortikale og trabekulære skruer har vært. Forskernes resultater var at ortopediske skruer i de 3D-printede modellene hadde en like haptisk respons som på menneskelig bein.

En annen studie, utført av forskere ved Technion Institute of Technology’s Materials and Engineering Laboratory i Israel, har sammenlignet nøyaktigheten til ryggradmodeller. Dette viste at #D-prints av korsryggen kunne replikere bevegelsesomfanget som ligner på menneskelige ryggrader.

 

Gjenskaper menneskelig anatomi
J750 Digital Anatomy 3D-printeren, som fungerer med Poly Jet-teknologi, er utviklet for å gjenskape egenskapene til menneskelig anatomi, slik som vevsfølelse og biomekaniske egenskaper. Dette er for komponenter som skal kunne brukes i medisin- og farmasøytisk industri.

Stratasys tilbyr tilpassede materialer for å oppnå for eksempel følelsen av vev. Disse kalles Bonematrix, Gelmatrix og Tissuematrix. 3D-printeren støttes også av Grabcad programvare som styrer mønstrene i designet.

Du kan lese mer om studiene og om 3D-printeren på Protechs svenske nettsider.

Stratasys J750 Digital Anatomy har en byggeareal på 490 x 390 x 200 millimeter. Foto: Stratasys / Protech

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: