Desktop Metal og EnvisionTEC = sant

av Anja Degerholm

Ric Fulop, grunnlegger og administrerende direktør for Desktop Metal. Foto: Pressebilde

Det amerikanske metallprinterselskapet Desktop Metal kunngjorde nylig oppkjøpet av EnvisionTEC. Oppkjøpet innebærer at Desktop Metal utvider sin portefølje innen blant annet fotopolymeriske 3D-printede komponenter for sluttkunder.

Avtalen omfatter 800 millioner dollar og forventes fullført i løpet av første kvartal 2021. EnvisionTEC vil operere som et heleid datterselskap av Desktop Metal, og grunnlegger Al Siblani vil forbli i stillingen som administrerende direktør. Med oppkjøpet dobler Desktop Metal sitt globale distribusjonsnettverk, som også åpner for flere markeder for salg.

“Additiv tilvirkning 2.0”
Sammen ønsker de å skape betingelser for “additiv tilvirkning 2.0”. Med den har EnvisionTEC, som en pioner innen Digital Light Processing-teknologi (DLP), over 140 patenter og rundt 5000 kunder innen blant annet dental- og medisinsk teknologi samt bil- og luftfartsindustrien. I begynnelsen av dette året forventes de to nye printerplattformene Envision One og Xtreme 8k å bli lansert. Selskapet har også kompetanse innen blant annet additiv tilvirkning med roboter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Markedet peker oppover igjen

Additiv produksjon med polymerer og metaller går mot historiske høyder. Det viser en ny rapport fra det amerikanske markedsanalyseselskapet SmarTech Analysis. Tall fra andre kvartal 2021 viser nivåer som er høyere enn før pandemien.

Publisert av: