Desktop Metal og EnvisionTEC = sant

av Anja Degerholm

Ric Fulop, grunnlegger og administrerende direktør for Desktop Metal. Foto: Pressebilde

Det amerikanske metallprinterselskapet Desktop Metal kunngjorde nylig oppkjøpet av EnvisionTEC. Oppkjøpet innebærer at Desktop Metal utvider sin portefølje innen blant annet fotopolymeriske 3D-printede komponenter for sluttkunder.

Avtalen omfatter 800 millioner dollar og forventes fullført i løpet av første kvartal 2021. EnvisionTEC vil operere som et heleid datterselskap av Desktop Metal, og grunnlegger Al Siblani vil forbli i stillingen som administrerende direktør. Med oppkjøpet dobler Desktop Metal sitt globale distribusjonsnettverk, som også åpner for flere markeder for salg.

“Additiv tilvirkning 2.0”
Sammen ønsker de å skape betingelser for “additiv tilvirkning 2.0”. Med den har EnvisionTEC, som en pioner innen Digital Light Processing-teknologi (DLP), over 140 patenter og rundt 5000 kunder innen blant annet dental- og medisinsk teknologi samt bil- og luftfartsindustrien. I begynnelsen av dette året forventes de to nye printerplattformene Envision One og Xtreme 8k å bli lansert. Selskapet har også kompetanse innen blant annet additiv tilvirkning med roboter.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *