Protolabs kjøper opp 3D Hubs

To av 3D Hubs ‘tre grunnleggere, Brian Garrett og Bram de Zwart. Foto: Arkiv

Protolabs kjøper det nederlandske servicebyrået 3D Hubs. Sammen vil man satse på digital produksjon av spesialdeler. Protolabs forventer at oppkjøpet vil akselerere selskapets vekstrate.

av Anja Degerholm

3D Hubs ble grunnlagt i Amsterdam i 2013 og tilbyr additiv tilvirkning, CNC-fresing, metallproduksjon og sprøytestøpingstjenester til kunder over hele verden. Selskapet har en nettbasert produksjonsplattform, som gir ingeniører tilgang til et globalt nettverk av 240 produksjonspartnere i over 20 land.

I løpet av de siste tre årene har selskapet hatt en kumulativ vekstrate på over 200 prosent. Inntektene for 2020 er estimert til 25 millioner dollar. 3D Hubs har tidligere hentet inn nesten 30 millioner dollar i investeringer fra blant annet Balderton Capitol, EQT Ventures, DOEN og Future Shape.

Kjøpesum på 280 millioner dollar
Med oppkjøpet forventer Protolabs, en verdensledende leverandør av digitale tilvirkningstjenester, å kunne øke vekstraten.

– Vår kombinerte virksomhet vil gi bransjen en ledende digital produksjonsløsning som kan håndtere alt fra idé og prototype til fullskala sluttproduksjon av deler. Sammen kan vi fullføre nesten ethvert tilpasset produksjonsprosjekt gjennom hele produktsyklusen, sier Rob Bodor, Protolabs nåværende visepresident med ansvar for Nord- og Sør-Amerika og påtroppende styreleder og administrerende direktør, i en uttalelse fra selskapet.

Totalt lander kjøpesummen på 280 millioner dollar, som finansieres med kontanter og aksjer ved avslutning, samt opptil ytterligere 50 millioner dollar i betinget vederlag. Avtalen forventes å være fullført innen utgangen av januar.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: 

AM-dagen i Sverige

Merk av tirsdag 7. desember 2021 i kalenderen. Da er det tid for 3dp sin årlige heldagskonferanse, AM-dagen, som ble avlyst i fjor på grunn av pandemien. I år ser vi på fremtiden under temaet “AM 2030 – Additiv tilvirkning i fremtiden”.

Publisert av: