Stratasys kjøper oppstartsfirmaet Origin

Origin’s 3D-printer er spesielt egnet for masseproduksjon av komponenter til sluttbruk, som er det raskest voksende segmentet i 3D-markedet. Foto: Business Wire

I begynnelsen av desember kunngjorde den amerikansk-israelske produsenten Stratasys at de hadde kjøpt oppstartsselskapet Origin. Formålet er å investere ytterligere i masseproduksjon av komponenter for sluttbruk ved hjelp av neste generasjons fotopolymerplattform.

Origin ble startet i 2015 av noen tidligere ansatte i Apple og Google og er basert i San Francisco. Selskapets patentbeskyttede programmerbare fotopolymeriseringsteknologi (P3) var det som tiltrukket Stratasys.

Utvikling av DLP-prinsippet
Origin’s P3-teknologi er en utvikling av DLP-prinsippet (Digital Light Processing) der flytende lysherdet polymer skaper selve produktet. Selskapet har allerede en rekke samarbeid med blant andre Henkel, BASF og DSM for å produsere harpiks for sine systemer. Deres første 3D-printer Origin One brukes i en rekke bransjer, for eksempel av skoprodusenten Ecco.

– Vi mener at Origin sitt programvaredrevne Origin One-system er det beste i bransjen på grunn av det faktum at det kombinerer høy gjennomstrømning med utrolig nøyaktighet, sier administrerende direktør i Stratasy Yoav Zeif i en pressemelding angående kjøpet.

Fremtidig vekstmotor
P3-teknologi forventes å være en viktig motor i Stratasys fremtidige vekst, og i løpet av de neste fem årene forventer selskapet gradvis å øke inntektene med $ 200 millioner takket være oppkjøpet. Ideen er å konsolidere sin ledende posisjon i 3D-markedet i bransjer som medisin og dental, verktøy og detaljhandel.

Hvis alt går etter planen, vil avtalen være i havn i løpet av januar 2021, og den totale kjøpesummen vil lande på 100 millioner dollar, som inkluderer både penger og aksjer.

Protech selger Stratasys-produkter på det norske markedet.

 

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Inspirert av IKEA til å “uppgradera”

Den svenske møbelgiganten Ikea har tidligere figurert her på 3DP Norge med forskjellige 3D-løsninger de har tatt i bruk i bedriften. Men denne gangen setter vi søkelyset på 3D-designeren Adam Miklosi fra Budapest som har latt seg inspirere av flere Ikea-produkter og oppgradert disse. I god Ikea-tradisjon har han gitt sin produktserie navnet “Uppgradera”.

Publisert av: 

Produksjonstiden gikk fra 4-6 uker ned til 1-2 dager

Albin Components har spesialisert seg på utvikling og produksjon av transmisjonsdeler for tunge kjøretøy og større konstruksjoner. Ved å investere i en 3D-printer har Albin Components redusert tiden for utvikling og produksjon betydelig. Det som før kunne ta 4-6 uker tar nå kun 1-2 dager. I tillegg sparer de 4000-5000 EUR i måneden på å ikke outsource noe av produksjonen av verktøydeler til eksterne leverandører.

Publisert av: 

Saken er 3D-printet biff

3D-printet mat er kanskje et segment innen 3D-printing de færreste tenker på, men her går utviklingen videre. Teknikken har blitt tatt i bruk til å fremstille sjokolade, kakedeig, ost, peanøttsmør og andre myke matvarer. Men dette er enkelt å få til. Den største utfordringen man driver og bryner seg på, er kjøtt.

Publisert av: