tirsdag 19 januar – uke 3
Origin’s 3D-printer er spesielt egnet for masseproduksjon av komponenter til sluttbruk, som er det raskest voksende segmentet i 3D-markedet. Foto: Business Wire
I begynnelsen av desember kunngjorde den amerikansk-israelske produsenten Stratasys at de hadde kjøpt oppstartsselskapet Origin. Formålet er å investere ytterligere i masseproduksjon av komponenter for sluttbruk ved hjelp av neste generasjons fotopolymerplattform.
Origin ble startet i 2015 av noen tidligere ansatte i Apple og Google og er basert i San Francisco. Selskapets patentbeskyttede programmerbare fotopolymeriseringsteknologi (P3) var det som tiltrukket Stratasys.
Utvikling av DLP-prinsippet
Origin’s P3-teknologi er en utvikling av DLP-prinsippet (Digital Light Processing) der flytende lysherdet polymer skaper selve produktet. Selskapet har allerede en rekke samarbeid med blant andre Henkel, BASF og DSM for å produsere harpiks for sine systemer. Deres første 3D-printer Origin One brukes i en rekke bransjer, for eksempel av skoprodusenten Ecco.
– Vi mener at Origin sitt programvaredrevne Origin One-system er det beste i bransjen på grunn av det faktum at det kombinerer høy gjennomstrømning med utrolig nøyaktighet, sier administrerende direktør i Stratasy Yoav Zeif i en pressemelding angående kjøpet.
Fremtidig vekstmotor
P3-teknologi forventes å være en viktig motor i Stratasys fremtidige vekst, og i løpet av de neste fem årene forventer selskapet gradvis å øke inntektene med $ 200 millioner takket være oppkjøpet. Ideen er å konsolidere sin ledende posisjon i 3D-markedet i bransjer som medisin og dental, verktøy og detaljhandel.
Hvis alt går etter planen, vil avtalen være i havn i løpet av januar 2021, og den totale kjøpesummen vil lande på 100 millioner dollar, som inkluderer både penger og aksjer.
Protech selger Stratasys-produkter på det norske markedet.
I begynnelsen av desember kunngjorde den amerikansk-israelske produsenten Stratasys at de hadde kjøpt oppstartsselskapet Origin. Formålet er å investere ytterligere i masseproduksjon av komponenter for sluttbruk ved hjelp av neste generasjons fotopolymerplattform.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 12. januar, 2021
Den svenske møbelgiganten Ikea har tidligere figurert her på 3DP Norge med forskjellige 3D-løsninger de har tatt i bruk i bedriften. Men denne gangen setter vi søkelyset på 3D-designeren Adam Miklosi fra Budapest som har latt seg inspirere av flere Ikea-produkter og oppgradert disse. I god Ikea-tradisjon har han gitt sin produktserie navnet “Uppgradera”.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 8. januar, 2021
Albin Components har spesialisert seg på utvikling og produksjon av transmisjonsdeler for tunge kjøretøy og større konstruksjoner. Ved å investere i en 3D-printer har Albin Components redusert tiden for utvikling og produksjon betydelig. Det som før kunne ta 4-6 uker tar nå kun 1-2 dager. I tillegg sparer de 4000-5000 EUR i måneden på å ikke outsource noe av produksjonen av verktøydeler til eksterne leverandører.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 8. januar, 2021
Den amerikanske multinasjonale bilprodusenten General Motors (GM) har åpnet et nytt Additive Industrialization Center (AIC), der det tar sikte på å “produksjonalisere” 3D-printing.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 15. desember, 2020
Realistisk simulering og følelsen av funksjonelle benmodeller. Dette har vært fokus da Stratasys videreutviklet sin 3D-printer J750 Digital Anatomy, skriver produsentens norske forhandler Protech.
Publisert av:Hanna Jangenfeldt | hanna.jangenfeldt@agi.se| 11. desember, 2020
Som en del av klimaplanen har den nyvalgte presidenten i USA, Joe Biden lovet å forplikte USA på nytt til Paris-klimaavtalen. Hvis USA skal oppnå sine mål i henhold til denne avtalen, må de se tungt på transportsektoren.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 9. desember, 2020
3D-printet mat er kanskje et segment innen 3D-printing de færreste tenker på, men her går utviklingen videre. Teknikken har blitt tatt i bruk til å fremstille sjokolade, kakedeig, ost, peanøttsmør og andre myke matvarer. Men dette er enkelt å få til. Den største utfordringen man driver og bryner seg på, er kjøtt.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 4. desember, 2020
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige