Stratasys kjøper oppstartsfirmaet Origin

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 12 januar 2021
Origin’s 3D-printer er spesielt egnet for masseproduksjon av komponenter til sluttbruk, som er det raskest voksende segmentet i 3D-markedet. Foto: Business Wire

I begynnelsen av desember kunngjorde den amerikansk-israelske produsenten Stratasys at de hadde kjøpt oppstartsselskapet Origin. Formålet er å investere ytterligere i masseproduksjon av komponenter for sluttbruk ved hjelp av neste generasjons fotopolymerplattform.

Origin ble startet i 2015 av noen tidligere ansatte i Apple og Google og er basert i San Francisco. Selskapets patentbeskyttede programmerbare fotopolymeriseringsteknologi (P3) var det som tiltrukket Stratasys.

Utvikling av DLP-prinsippet
Origin’s P3-teknologi er en utvikling av DLP-prinsippet (Digital Light Processing) der flytende lysherdet polymer skaper selve produktet. Selskapet har allerede en rekke samarbeid med blant andre Henkel, BASF og DSM for å produsere harpiks for sine systemer. Deres første 3D-printer Origin One brukes i en rekke bransjer, for eksempel av skoprodusenten Ecco.

– Vi mener at Origin sitt programvaredrevne Origin One-system er det beste i bransjen på grunn av det faktum at det kombinerer høy gjennomstrømning med utrolig nøyaktighet, sier administrerende direktør i Stratasy Yoav Zeif i en pressemelding angående kjøpet.

Fremtidig vekstmotor
P3-teknologi forventes å være en viktig motor i Stratasys fremtidige vekst, og i løpet av de neste fem årene forventer selskapet gradvis å øke inntektene med $ 200 millioner takket være oppkjøpet. Ideen er å konsolidere sin ledende posisjon i 3D-markedet i bransjer som medisin og dental, verktøy og detaljhandel.

Hvis alt går etter planen, vil avtalen være i havn i løpet av januar 2021, og den totale kjøpesummen vil lande på 100 millioner dollar, som inkluderer både penger og aksjer.

Protech selger Stratasys-produkter på det norske markedet.

 

Les mer

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch

Vinnerne i TCT Awards kåret

I forbindelse med TCT 3Sixty-messen i Birmingham ble årets utgave av TCT Awards 2024 avgjort, som fremhever bransjens beste i elleve ulike kategorier. I tillegg ble tre personer innlemmet i TCT Hall of Fame.
TCT_AWARDS_NCC_050624_KatjaOgrin_110-1024x698

Siste nytt

3D-printede priser i Scandinavian Touring Car Championship

Da årets første STCC-konkurranse ble avgjort nylig, mottok de tre øverste på pallen trofeer som ble 3D-printet med gull-, sølv- og bronsefarget filament.
stccZ62_2506x-1024x682

BigRep med flere høytemperaturmaskiner

Tyske BigRep lanserte nylig ikke bare én, men tre nye 3D-skrivere for utskrift i høye temperaturer. Utgivelsen er et resultat av selskapets oppkjøp av HAGE3D, som ble annonsert i fjor høst.
IPSO105_inFormnext2023-1024x683

Skriver ut korallrev og parkourbane

Concrete Print bygde det første 3D-printede huset i Sverige for et par år siden. Siden den gang har selskapet fått flere andre oppdrag for å trykke med betong, sist fundament for å redde Sveriges siste korallrev og en parkourbane til SM-uka i Västerås.
Concrete-Print-1-1024x683

3D-printede komponenter i de nye Apple Watch modellene

En rapport fra TF International Securities-analytiker Ming-Chi Kuo indikerer at nye smartklokker fra Apple Inc. vil inkludere 3D-printede metallkomponenter.
applewatch