Cellink forlenger samarbeid med Astra Zeneca

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 2 februar 2021
Erik Gatenholm, administrerende direktør for Cellink.

CELLINK utvider samarbeidet med et det globale biofarmasøytiske selskapet innen farmasøytisk forskning, AstraZeneca for tredje år på rad.

Forskere fra CELLINK kommer til å fortsette å jobbe i AstraZenecas laboratorier for å påskynde oppdagelsen og utviklingen av nye medisiner og behandlingsmetoder.
Det var i i slutten av januar at det ble kunngjort at CELLINK har fornyet samarbeidsavtalen med det globale biofarmasøytiske selskapet AstraZeneca for 2021. De siste to årene har CELLINK og AstraZeneca studert 3D-bioprint som en automatisert teknologi for modellering av både syke som friske vevstyper, inkludert vaskulariserte svulster, levervev og lungealveolvev.

CELLINKs forskere bidro med validering av vevsmodeller for luftveisorganer og har også bidratt til prosessen med å skaffe Postdoc forskningsmidler som spesifikt tar sikte på å studere bioprintede modeller av lunger for utvikling av legemidler. Bruksområder for bioprinting i celleterapi og regenerativ medisin for lever og hjerte har også blitt studert og forskning på dette fortsetter i 2021.

CELLINK vil bidra med selskapets nyeste 3D-bioprintere og arbeidsflytprogrammer for å utforske nye terapier og medisinforskning innenfor AstraZenecas kjerneterapeutiske områder: onkologi og respiratoriske, immunologiske, hjerte-, nyre- og metabolske sykdommer.
CELLINK vil fortsette å tilby et lite team av vitenskapelige eksperter som jobber sammen med AstraZenecas forskere ved deres strategiske senter for FoU i Gaithersburg, USA.

AstraZeneca vil på sin side fortsette å tilby sin ekspertise innen biofarmasøytisk utvikling for å hjelpe CELLINK med å videreforedle produktspekteret for å dekke behovene i bransjen.

Les mer

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682

Nordens første testbed for 3D-printet betong

I slutten av april innviet forskningsinstituttet RISE et test- og demomiljø for 3D-printet betong. En unik investering som vil akselerere industriell bruk av teknologien og bane vei for en mer bærekraftig byggebransje i Sverige.
RISE-kollage-768x504

Kameleon inspirerte flerfarget 3D-print

Med inspirasjon fra kameleonens evne til å endre farge, har et team av amerikanske forskere utviklet et fargeskiftende blekk for flerfarget 3D-utskrift.
Chameleon-Colors-Coauthors

Siste nytt

Inspirert til nye farger av powertools

Inspirert av fargene på powertools fra merker som Ryobi, Dewalt, Makita og Milwaukee introduserer add:north nye farger i sitt sortiment for X-PLA tråder.
addnorth_xpla-matt

Massivit solgte femten 3D-printere i storformat på Drupa

Under Drupa-messen lansertes Massivit 3000, selskapets nyeste storskala 3D-printer i produktlinjen Gel Dispensing Printing, beregnet for høyhastighets produksjon av store deler, og de fikk 15 bestillinger på sine maskiner der og da.
Massivit 3000

3D-printer i lommeformat

Forskere ved MIT og University of Texas i Austin har utviklet en brikkebasert 3D-printer som er omtrent på størrelse med en mynt. Denne unike lille tingesten skal for eksempel kunne brukes til rask prototyping på farten.
mit_chip-printer-01-PRESS_1

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683