Cellink forlenger samarbeid med Astra Zeneca

Erik Gatenholm, administrerende direktør for Cellink.

CELLINK utvider samarbeidet med et det globale biofarmasøytiske selskapet innen farmasøytisk forskning, AstraZeneca for tredje år på rad.

Forskere fra CELLINK kommer til å fortsette å jobbe i AstraZenecas laboratorier for å påskynde oppdagelsen og utviklingen av nye medisiner og behandlingsmetoder.
Det var i i slutten av januar at det ble kunngjort at CELLINK har fornyet samarbeidsavtalen med det globale biofarmasøytiske selskapet AstraZeneca for 2021. De siste to årene har CELLINK og AstraZeneca studert 3D-bioprint som en automatisert teknologi for modellering av både syke som friske vevstyper, inkludert vaskulariserte svulster, levervev og lungealveolvev.

CELLINKs forskere bidro med validering av vevsmodeller for luftveisorganer og har også bidratt til prosessen med å skaffe Postdoc forskningsmidler som spesifikt tar sikte på å studere bioprintede modeller av lunger for utvikling av legemidler. Bruksområder for bioprinting i celleterapi og regenerativ medisin for lever og hjerte har også blitt studert og forskning på dette fortsetter i 2021.

CELLINK vil bidra med selskapets nyeste 3D-bioprintere og arbeidsflytprogrammer for å utforske nye terapier og medisinforskning innenfor AstraZenecas kjerneterapeutiske områder: onkologi og respiratoriske, immunologiske, hjerte-, nyre- og metabolske sykdommer.
CELLINK vil fortsette å tilby et lite team av vitenskapelige eksperter som jobber sammen med AstraZenecas forskere ved deres strategiske senter for FoU i Gaithersburg, USA.

AstraZeneca vil på sin side fortsette å tilby sin ekspertise innen biofarmasøytisk utvikling for å hjelpe CELLINK med å videreforedle produktspekteret for å dekke behovene i bransjen.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *