mandag 12 april – uke 15
CELLINK har inngått en avtale om å kjøpe Ginolis, et finsk firma som er aktiv innen avansert robotikk og automatisert diagnostikk
CELLINK AB har inngått en avtale med aksjonærene i Ginolis Oy, et finsk selskap som fokuserer på automatisert diagnostikk og avanserte robotikkløsninger for medisinsk og diagnostisk industri, om å erverve alle aksjer. CELLINK får dermed også et ben innenfor robotisering.
Med dette oppkjøpet vil Ginolis være en del av CELLINK Industrial Solutions sammen med Scienion og Cellenion. Oppkjøpet er ferdig forventet å skje innen 1. mars 2021. Ginolis vil forbli under den nåværende enheten og ledelsen etter oppkjøpet.
Ginolis styrker sin markedsposisjon
CELLINKs enorme globale nettverk av lokasjoner og distributører styrker Ginolis nåværende markedsposisjon og tilbyr nytt potensial i land der selskapet ennå ikke har tilstedeværelse. I tillegg vil Ginolis dra nytte av CELLINKs omfattende ressurser og ekspertise i sine fremtidige produktutviklingsprosjekter, noe som gjør det enda bedre i stand til å betjene sine kunder.
–I løpet av de siste 11 årene har vi utviklet et sterkt fundament og bygget anerkjente kundeforhold i vår bransje, sier Teijo Fabritius, administrerende direktør, Ginolis. –Som nåværende partner til CELLINK er vi godt kjent med kulturen, teknologien og innovasjonsdrevet agenda samt deres høye ambisjoner. Vi ser frem til å bli en del av CELLINKs visjon om biokonvergens og bringe vår kompetanse, produkter og arbeidsflyt til et bredere publikum, avslutter Fabritius.
Synergier
–Vi er veldig glade for å ønske Ginolis velkommen til CELLINK-familien, sier Erik Gatenholm, administrerende direktør, CELLINK. –Den banebrytende modulariteten til Ginolis-robotikken gjør plattformene ideelle for oppskalering av bioprint-systemer og produkttilbud, noe som muliggjør strategisk og industriell utvidelse av våre bioprinting-muligheter til farmasøytiske og bioteknologiske kunder; et oppdrag gruppen forpliktet seg til for to år siden. Mange av de flotte verktøyene som Ginolis tilbyr (…) vil sikre høyere kvalitet på bioprinting-eksperimenter og resultater, raskere gjennomstrømning av printet vev og mer pålitelige og reproduserbare data. For eksempel vil Ginolis’ 3D Metrology-system, Pixie, være et perfekt plugin til våre arbeidsflyter for bioprinting som vil muliggjøre rask kvalitetssikring av bioprintet vev for å sikre et helt nytt nivå av reproduserbarhet. CELLINK vil også få kapasitet til å levere automatisering i stor skala til kunder innen medisinsk teknologi og diagnostikk, samt en tilhørende portefølje av innovative forbruksvarer som utfyller vårt eksisterende tilbud.
Et Gripen-fly har for første gang fløyet med en 3D-printet utvendig reservedel. Testflyvningen er en del av Battlefield Damage Repair-prosjektet hvor formålet er å se hvordan additiv tilvirkning kan benyttes til å reparere jagerfly i felt.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 8. april, 2021
Mikael Östberg er selv en gammel langrennsløper på elitenivå. For noen år siden kom han på en smart idé som kan gi staven et ekstra gir. Den ideen blir nå en realitet ved hjelp av 3D-printing, og håpet er at det svenske skilandslaget i fremtiden vil gå med den innovative staven.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 30. mars, 2021
I april slipper Stratasys en serie 3D-printere med en helt ny teknologi, SAF, Selective Absorption Fusion. Det er selskapets første pulverbaserte printer, og de understreker at maskinen kan håndtere rask produksjon av store kvanta sluttprodukter.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 30. mars, 2021
Studenter utviklet multimateriell 3D-printing av flate men foldbare stykker som f.eks. kunne ha blitt benyttet som dekorelement og kuppel på Euston Station i London. Byggematerialet skulle kunne 3D-printes lokalt for et mer bærekraftig økosystem.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 23. mars, 2021
Mange hunder hater å ta en dusj, og det kan være ganske stressende å få vasket sin firbente venn. Den tyske kran- og dusjspesialisten Hansgrohe Innolab har sammen med EOS utviklet en 3D-trykt dyse som ifølge produsenten vil “klappe” hunden ren på en skånsom måte.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 23. mars, 2021
For tredje år på rad lanserer PLM Group sin undersøkelse om 3D-printing i de nordiske og baltiske landene. Rapporten viser blant annet at additiv tilvirkning fremdeles er mest brukes til prototyper, reduserte ledetider er den viktigste fordelen med teknologien og at behovet for opplæring er stort.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 23. mars, 2021
3D-konstruksjonsfirmaet Mighty Buildings planlegger å 3D-printe et helt boligfelt i California. Prosjektet baserer seg på sentralt produserte konstruksjoner som skal fraktes ferdig printet på plass.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 16. mars, 2021
Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA (European Space Agency) utvikler en ny 3D-skriver som kan produsere gjenstander med “uendelig” lengde, og den kan bruke et nytt design som passer til 3D-skrivere med belte.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 16. mars, 2021
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige