CELLINK kjøper opp finsk robotfirma

CELLINK har inngått en avtale om å kjøpe Ginolis, et finsk firma som er aktiv innen avansert robotikk og automatisert diagnostikk
CELLINK AB har inngått en avtale med aksjonærene i Ginolis Oy, et finsk selskap som fokuserer på automatisert diagnostikk og avanserte robotikkløsninger for medisinsk og diagnostisk industri, om å erverve alle aksjer. CELLINK får dermed også et ben innenfor robotisering.

Med dette oppkjøpet vil Ginolis være en del av CELLINK Industrial Solutions sammen med Scienion og Cellenion. Oppkjøpet er ferdig forventet å skje innen 1. mars 2021. Ginolis vil forbli under den nåværende enheten og ledelsen etter oppkjøpet.

Ginolis styrker sin markedsposisjon
CELLINKs enorme globale nettverk av lokasjoner og distributører styrker Ginolis nåværende markedsposisjon og tilbyr nytt potensial i land der selskapet ennå ikke har tilstedeværelse. I tillegg vil Ginolis dra nytte av CELLINKs omfattende ressurser og ekspertise i sine fremtidige produktutviklingsprosjekter, noe som gjør det enda bedre i stand til å betjene sine kunder.

–I løpet av de siste 11 årene har vi utviklet et sterkt fundament og bygget anerkjente kundeforhold i vår bransje, sier Teijo Fabritius, administrerende direktør, Ginolis. –Som nåværende partner til CELLINK er vi godt kjent med kulturen, teknologien og innovasjonsdrevet agenda samt deres høye ambisjoner. Vi ser frem til å bli en del av CELLINKs visjon om biokonvergens og bringe vår kompetanse, produkter og arbeidsflyt til et bredere publikum, avslutter Fabritius.

Synergier
–Vi er veldig glade for å ønske Ginolis velkommen til CELLINK-familien, sier Erik Gatenholm, administrerende direktør, CELLINK. –Den banebrytende modulariteten til Ginolis-robotikken gjør plattformene ideelle for oppskalering av bioprint-systemer og produkttilbud, noe som muliggjør strategisk og industriell utvidelse av våre bioprinting-muligheter til farmasøytiske og bioteknologiske kunder; et oppdrag gruppen forpliktet seg til for to år siden. Mange av de flotte verktøyene som Ginolis tilbyr (…) vil sikre høyere kvalitet på bioprinting-eksperimenter og resultater, raskere gjennomstrømning av printet vev og mer pålitelige og reproduserbare data. For eksempel vil Ginolis’ 3D Metrology-system, Pixie, være et perfekt plugin til våre arbeidsflyter for bioprinting som vil muliggjøre rask kvalitetssikring av bioprintet vev for å sikre et helt nytt nivå av reproduserbarhet. CELLINK vil også få kapasitet til å levere automatisering i stor skala til kunder innen medisinsk teknologi og diagnostikk, samt en tilhørende portefølje av innovative forbruksvarer som utfyller vårt eksisterende tilbud.

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: 

3D-printing for Ukraina

Det tsjekkiske teknologiselskapet ICE annonserte nylig at de vil hjelpe den ukrainske hæren ved å tilby 3D-printere som printer sement. Formålet med disse er å printe betongbarrierer for å beskytte det ukrainske folket mot angrep fra russiske angripere.

Publisert av: