Dansker hacket Xbox for å lage medisinsk 3D-printer

Optisk pick-up enhet fra Xbox 360 (øvre del) som skinner en blå laser på et substrat for mikro/nanoskala 3D-printing (nedre del). Foto av Jesper Scheel/DTU.

Forskere fra DTU – Danmarks Tekniske Universitet har nyttiggjort seg en komponent fra en Microsoft Xbox 360 for å utvikle en nano-skala 3D-printer for høyoppløselig benyttelse i medisinsk øyemed.

Forskerteamet tok en optisk pickup-enhet (OPU) -komponent fra en Xbox 360-konsoll for å erstatte et konvensjonelt stereolitografi (SLA) optisk system, for å drastisk forenkle SLA 3D-utskriftssystemet. Med OPU som koster mindre enn 50 kroner kan forskernes løsning potensielt redusere prisen for slikt utstyr med tusenvis av pund.

–Med vår 3D-skriver som kan skrive ut 3D-objekter i mikro og nanoskala, er vi i stand til å gå fra titalls mikrometer i oppløsning ned til hundrevis av nanometer uten dyre spesialiserte komponenter, sier DTU PhD-student Tien-Jen Chang som er medlem av forskerteamet.

Hacking av forbrukerelektronikk og gjenbruk av komponenter er en interessant vei å gå mot bruk av lett tilgjengelig teknologi for å utvikle billigere forskningsutstyr raskere. Gjennom å gjenbruke Xboxens OPU håper DTU-teamet å senke terskelen for at flere forskere får tilgang til mikro- og nanoskala 3D-printing.

Kilde: 3DprintingIndustry.com

Tags: , ,
Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *