lørdag 25 november – uke 47
Programvareutvikler MakerOS har gjort sin omfattende programvare for 3D-printadministrasjon gratis å bruke.
I et forsøk på å “demokratisere produktutvikling”, har selskapet MakerOS til hensikt å gjøre det mye enklere for ingeniører, designere og små og mellomstore bedrifter innen digital produksjon å komme frem i et allerede konkurransepreget marked. Større virksomheter vil også kunne betale for en tilleggspakke med premiumtjenester om nødvendig.
–Det er en god mulighet for nye bedrifter å engasjere seg i bransjen, og for eksisterende mellomstore og større bedrifter å vokse og øke marginene, med MakerOS-plattformen, sier Mike Moceri, administrerende direktør og grunnlegger av MakerOS. –Vi har allerede bevist det med flere av våre kunder.
Hva er MakerOS?
MakerOS-programvareplattformen består av en rekke verktøy som er utviklet for å gjøre det mulig for 3D-printende firmaer å administrere arbeidsflytene sine bedre. Alt-i-ett-produktet dekker behovet for en rekke funksjoner, for eksempel jobbkostnad, prosjektledelse, klientrelasjoner og til og med en 3D-filvisning alt i ett sted. Hjertet i programvaren består av et brukervennlig prosjektledelse og jobbinnleveringssystem. Det sentraliserte dashbordet er tilgjengelig for både produsenter og kunder, og fremmer et samarbeidsmiljø og muliggjør kontinuerlig gjennomsiktighet i prosjektet.
MakerOS har også en autoquoter som ganske enkelt automatiserer prosessen for å gi kunden tilbud. Autoquoteren er kompatibel med nesten alle etablerte 3D-printere, og synkroniseres også med selskapets nåværende beholdning, noe som resulterer i tilbud som er mer nøyaktige prismessig og tidsmessig realistiske. Et faktureringsopplegg medfølger også, med både utsending og oppfølging av utstedte fakturaer. Som om ikke dette var nok, har programvaren også en funksjon som lar deg starte en personalisert kundeportal på internett, inkludert chat-funksjon.
I fire dager, den 7-10 november, forvandlet Messe Frankfurt seg til et valfartsmål for alle som på noe vis er interessert i additiv tillverkning. 3dp Norge tok en rundtur med kameraet og her er et utvalg av det som ble vist på messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 21. november, 2023
Prototal Industries er en kjent aktør i det nordiske AM-markedet, men har også virksomhet i flere europeiske land. For å ytterligere spre sitt navn benyttet selskapet anledningen til å stille ut på Formnext-messen.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 9. november, 2023
I fjor vår kjøpte britiske Solid Print3D konkursboet til 3DVerkstan Nordic. Administrerende direktør Neil Sewell tok deretter over som leder av det nye 3DVerkstan AB også. Denne uken da han besøkte Stockholm, tok 3dp Norge en prat med ham om fremtiden. Og det ser lyst ut.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 2. november, 2023
Wilhelmsen og Thyssenkrupp har startet et samarbeid innen additiv produksjon i det felles selskapet Pelagus 3D. Det bør føre til en mer effektiv produksjon av reservedeler i maritim og offshore sektor.
Publisert av:Anja Degerholm | anja.degerholm@agi.se| 26. oktober, 2023
Svenske Ekbacken Studios ønsker å lage “mesterverk fra avfall”. På kort tid har de etablert seg i designverdenen med møbler som er 3D-printet fra gamle fiskegarn og med sikte på et globalt marked.
Publisert av:Roger Stormo | roger.stormo@agi.no| 26. oktober, 2023
AGI Publishing House AB | Altonagatan 5 | 211 38 Malmö | Sverige