Personlig tilpassede såler med 3D-teknologi

av Anja Degerholm

Styrken med 3D-printing er at du kan tilby skreddersydde løsninger på kort tid, sier Theresia von Arnold, nordisk 3D-ansvarlig hos HP. Foto :: Pressebilde

Ingen føtter er like. Derfor er det ikke alltid lett å kjøpe sko som passer. Med 3D-printere fra HP tilbys nå individuelt tilpassede 3D-printede såler i sportskjeden XXLs butikker – og Norge er først ute.

– Styrken med 3D-printing er at du kan tilby skreddersydde løsninger på kort tid sammenlignet med tilsvarende prosess for andre metoder i produksjonsindustrien, sier Theresia von Arnold, nordisk 3D-ansvarlig hos HP i en pressemelding.

Superfeet er en etablert produsent av innleggssåler og sko for sports- og utendørsbransjen, og det svenske selskapet Volumental leverer personlige fotdata gjennom 3D-skanninger. Sammen med en HP Jet Fusion 3d-printer kan kunden få tilbud om såkalte ME3D-såler som er utformet for å passe nøyaktig til kundens føtter.

Målet er at alle XXLs kunder skal kunne bruke en Fitstation for å prøve ut personlig tilpassede sko. Foto: Pressebilde

Norge først ute
Samarbeidet har tidligere resultert i en vellykket satsing i USA. Konseptet ble nylig testet i Europa og den norske sportsbutikkjeden XXL var den første som installerte en såkalt XXL Fitstation i sine 37 butikker i Norge. Nå venter man lansering i 49 XXL-butikker i Sverige, Finland og Østerrike.

Kunden får en evaluering av deres behov gjennom en 3D-skanning av føttene, trykkmålinger og en dynamisk ganganalyse for å identifisere personens unike bevegelsesmønster. Basert på disse dataene bruker Superfeet HP-printeren til å lage et individuelt designet produkt.

Til å begynne med vil fokuset være på løpere som vil ha sko med perfekt passform, men etter det er planen å utvide til flere idrettsgrener. Målet er at alle kunder på sikt skal kunne bruke en XXL Fitstation.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Digital Metal lanserer fremtidssikkert system

Binder Jet 3D-printerleverandøren Digital Metal lanserte 17. mai sitt nye DMP/PRO binder jetting system. PRO-serien er utviklet som en modulær komponent av en komplett binder jet-løsning, noe produsenten mener er et paradigmeskifte innen binder jet 3D-printing. Lanseringen fant sted på 3D-printmessen Rapid TCT i USA.

Publisert av: 

Elmia 3D-messen

10. – 13. mai var det tid for den andre utgaven av den svenske messen Elmia 3D i Jönköping. En messe som i år trakk til seg et tjuetalls utstillere innen additiv produksjon, som viste alt fra 3D-printere og materialer til skanneutstyr og etterbehandling.

Publisert av: 

Mye nytt fra Stratasys

Stratasys har kunngjort at selskapet har utvidet sin F123 Serie™ av 3D-printere med introduksjonen av F190™CR og F370®CR 3D-printere, pluss nye FDM® Nylon-CF10-materiale forsterket med karbonfiber. De nye printerne tilbyr materialer med høy stivhet og styrke i en herdet maskin klar for utskrift av komposittmaterialer. Andre nyheter er programvare og seksten nye materialer.

Publisert av: