Personlig tilpassede såler med 3D-teknologi

av Anja Degerholm

Styrken med 3D-printing er at du kan tilby skreddersydde løsninger på kort tid, sier Theresia von Arnold, nordisk 3D-ansvarlig hos HP. Foto :: Pressebilde

Ingen føtter er like. Derfor er det ikke alltid lett å kjøpe sko som passer. Med 3D-printere fra HP tilbys nå individuelt tilpassede 3D-printede såler i sportskjeden XXLs butikker – og Norge er først ute.

– Styrken med 3D-printing er at du kan tilby skreddersydde løsninger på kort tid sammenlignet med tilsvarende prosess for andre metoder i produksjonsindustrien, sier Theresia von Arnold, nordisk 3D-ansvarlig hos HP i en pressemelding.

Superfeet er en etablert produsent av innleggssåler og sko for sports- og utendørsbransjen, og det svenske selskapet Volumental leverer personlige fotdata gjennom 3D-skanninger. Sammen med en HP Jet Fusion 3d-printer kan kunden få tilbud om såkalte ME3D-såler som er utformet for å passe nøyaktig til kundens føtter.

Målet er at alle XXLs kunder skal kunne bruke en Fitstation for å prøve ut personlig tilpassede sko. Foto: Pressebilde

Norge først ute
Samarbeidet har tidligere resultert i en vellykket satsing i USA. Konseptet ble nylig testet i Europa og den norske sportsbutikkjeden XXL var den første som installerte en såkalt XXL Fitstation i sine 37 butikker i Norge. Nå venter man lansering i 49 XXL-butikker i Sverige, Finland og Østerrike.

Kunden får en evaluering av deres behov gjennom en 3D-skanning av føttene, trykkmålinger og en dynamisk ganganalyse for å identifisere personens unike bevegelsesmønster. Basert på disse dataene bruker Superfeet HP-printeren til å lage et individuelt designet produkt.

Til å begynne med vil fokuset være på løpere som vil ha sko med perfekt passform, men etter det er planen å utvide til flere idrettsgrener. Målet er at alle kunder på sikt skal kunne bruke en XXL Fitstation.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: