Regner med et rush etter den nye SLS-printeren

av Anja Degerholm

Det er mulig å skrive ut flere deler samtidig i Fuse 1, uten støttestrukturer. Foto: Formlabs

Nå slippes Formlabs nye SLS-printer, Fuse 1. En 3D-printer som ifølge produsenten er egnet for slitesterke og detaljerte deler som kan settes inn i produksjon umiddelbart.

– Etter lang ventetid er vi glade for at Fuse1 endelig er her, til tross for at vi nettopp har fått vårt eget demo-system, har vi sett en enorm interesse for produktet, som gir selskaper muligheten til å få tilgang til SLS-teknologi uten en enorm investering i enten maskin, materiale eller kompetanse, sier Patrik Rosén, salgssjef i 3DVerkstan, som er Formlabs svenske forhandler.

Sikring 1 bruker Selective Laser Sintering (SLS) -teknologi og er et komplett system for printing med nylonpulver. Printeren er i et såkalt “benchtop” utførelse, noe som gjør det til et mer håndterbart og brukervennlig alternativ for industriell SLS-utskrift. Og til en mer overkommelig pris.

Komplekse og robuste nylondetaljer
Selve teknologien betyr at lasere med høyeste presisjon smelter nylonpulveret og skaper komplekse og robuste detaljer. Materialet som brukes er Formlabs Nylon 12 pulver, som er spesielt utviklet for Fuse 1.

Byggekammeret har dimensjonene 165x165x320 millimeter og det er mulig å printe flere deler samtidig, uten støttestrukturer. De printede komponentene kan brukes som prototyper – eller anvendes direkte i produksjonen, for eksempel til mekaniske bruksområder.

Lanserer også gjenvinningsstasjon
Som tilbehør til Fuse 1 er det gjenvinningsstasjonen Fuse Sift, som tar seg av restpulver i etterbehandlingen. Den har en gjenvinningsgrad på 70 prosent og kan dermed redusere avfall i stor grad og øke prosessens holdbarhet. Fuse Sift rengjører også detaljer etter printing og tilbyr andre finesser som et ekstra byggekammer og miksing. Dette vil gjøre SLS-teknologi tryggere og lettere tilgjengelig enn før.

Før lanseringen har mange kunder lurt på hva forskjellene er mellom Formlabs to printere Fuse 1 og Form 3L. Ifølge selskapet er Fuse 1 egnet til for eksempel deler for sluttbruk, robuste utendørsapplikasjoner og sterke produksjonsverktøy. Når det gjelder Form 3L, er den bedre egnet til områder som estetiske prototyper, produksjon av støpeformer, arkitektoniske modeller og tannprodukter.

Forventer stor etterspørsel
Patrik Rosén hos 3DVerkstan har store forventninger til mottakelsen.

– Som vanlig er Formlabs maskiner veldig enkle å bruke og veldig godt utviklet, de delene vi har sett fra systemet har vært enestående! Spørsmålet akkurat nå er nok ikke OM den vil selge og bli godt mottatt, men hvor lang køen for å få et system kommer til å bli, sier han.

Eksempler på detaljer printet med Formlabs nye Fuse 1. Foto: Formlabs

Mer info: Formlabs Fuse 1
Det arrangeres også et webinar torsdag 11. februar kl 17.00 der maskinen presenteres. Påmelding her.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


3D-printet tankestyrt kjole

Den nederlandske FashionTech-designeren Anouk Wipprecht lanserte tidligere denne måneden en 3D-printet, tankekontrollert kjole! Lanserningen foregikk i Østerrike på Ars Electronica Festival, Europas største festival for kunst, teknologi og samfunn.

Publisert av: