3D-printede briller til barn med dysleksi

Tekst:Roger Stormo
PUBLISERT: 10 mars 2021
Lexilens 3D-printede briller til dyslektiske barn eliminerer refleks. Foto via Erpro.

Abeye, et oppstartsselskap grunnlagt av det franske optikerfirmaet Atol les Opticiens, har benyttet seg av HPs Multi Jet Fusion (MJF) 3D-printteknologi for å produsere innfatningene til Lexilens smarte briller, som er utviklet for å gjøre lesingen lettere for dyslektiske barn.

Brillene er elektroniske og har aktive og tonede linser som filtrerer ut speilbildene som forårsaker lesevansker, funksjonen aktiveres ved å trykke på en knapp på rammen. Lexilens-innfatningen veier bare 35 g og er i sin helhet printet med MJF av det franske 3D-print servicebyrået Erpro før den settes sammen med linsene og andre komponenter.

–Produksjonsprosessen for Lexilens 3D-trykte briller er bemerkelsesverdig da det er det første printede flerkomponentproduktet med en så komplisert montering, sa Emilio Juárez, EMEA salgsdirektør, HP 3D Multi Jet Fusion Business. –Siden det er ikke mindre enn ni komponenter, var vår partner Erpros ekspertise ekstremt viktig i forbindelse med å utvikle flerkomponentprodukter der montering av flere grupper var mulig, uten å kompromisse med kvaliteten på sluttproduktet.

Les mer

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

Jernbaneselskap satser på AM for reparasjoner

Det franske transportselskapet Alstom har vært tidlig ute med additiv produksjon. Nå skal teknologien også tas i bruk i Sverige gjennom en ny samarbeidsavtale.
Alstom-bergslagen

Kompakt 3D-lab til bruk i felt

Det australske foretaket SPEE3D har annonsert noe de kaller EMU, Expeditory Manufacturing Unit, altså en produksjonsenhet for ekspedisjoner. Det består av en container som inneholder alt som trengs for å benytte 3D-printing i felt, inkludert etterbehandlingsutstyr.
EMU-Duo-Outdoors-Larger

Siste nytt

Bransjens beste skal kåres på TCT Awards

5. juni avgjøres årets utgave av TCT Awards i Birmingham der 61 finalister konkurrerer i elleve kategorier.
Stratasys-F3300-Yoav-1024x683

Unilever sparer 90 prosent med 3D-printede former

3D-printing begynner å finne veien inn i emballasjeindustrien, spesielt for produksjon av støpeformer. Et aktuelt eksempel på dette er Unilever og Serioplast, som gjør store tids- og kostnadsbesparelser ved å bruke teknologien i produktutviklingen.
Formlabs-Unilever-1-1024x681

3D print vokser kraftig viser rapport fra Protolabs

Den nye utgaven av Protolabs årlige internasjonale 3DP-trendrapport viser at 3D-printmarkedet vokser raskere enn forventet. Rapporten baserer seg på markedsinformasjon samt uttalelser fra 700 ingerniørekspertenr verden over.
sementprint

Forskning på AM med dupleks rustfritt stål

Hvordan kan dupleks rustfritt stål brukes optimalt både for lasersveising og additiv produksjon? Amir Baghdadchis fra Högskolan Väst i Sverige søkte svaret på det spørsmålet i sin doktoravhandling.
Amir-Baghdadchi-doktor-i-produktionsteknologi-1024x682