3D-printede briller til barn med dysleksi

Lexilens 3D-printede briller til dyslektiske barn eliminerer refleks. Foto via Erpro.

Abeye, et oppstartsselskap grunnlagt av det franske optikerfirmaet Atol les Opticiens, har benyttet seg av HPs Multi Jet Fusion (MJF) 3D-printteknologi for å produsere innfatningene til Lexilens smarte briller, som er utviklet for å gjøre lesingen lettere for dyslektiske barn.

Brillene er elektroniske og har aktive og tonede linser som filtrerer ut speilbildene som forårsaker lesevansker, funksjonen aktiveres ved å trykke på en knapp på rammen. Lexilens-innfatningen veier bare 35 g og er i sin helhet printet med MJF av det franske 3D-print servicebyrået Erpro før den settes sammen med linsene og andre komponenter.

–Produksjonsprosessen for Lexilens 3D-trykte briller er bemerkelsesverdig da det er det første printede flerkomponentproduktet med en så komplisert montering, sa Emilio Juárez, EMEA salgsdirektør, HP 3D Multi Jet Fusion Business. –Siden det er ikke mindre enn ni komponenter, var vår partner Erpros ekspertise ekstremt viktig i forbindelse med å utvikle flerkomponentprodukter der montering av flere grupper var mulig, uten å kompromisse med kvaliteten på sluttproduktet.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *