3D-printer produkter med ubegrenset lengde

Lang 3D-printet stang av polymer. Foto: ESA

Den europeiske romfartsorganisasjonen ESA (European Space Agency) utvikler en ny 3D-skriver som kan produsere gjenstander med “uendelig” lengde, og den kan bruke et nytt design som passer til 3D-skrivere med belte.

Denne måneden presenterte byrået et eksempel på 3D-utskrift fra en prototype-enhet, en 1,5 m polymerstang. De sier at 3D-skriveren er “mye mindre” enn selve stangen. Dette er et resultat av “Project IMPERIAL”, et ESA-selskap som prøver å utvikle metoder for produksjon utenfor jorda. Konsortiet av selskaper som utgjør Project IMPERIAL ledes av Tysklands OHB, mens andre partnere inkluderer Azimut Space og Athlone Institute, samt BEEVERYCREATIVE fra Portugal.

Her er en video som viser denne printeren i arbeid:

Den ubegrensede lengden må vel referere til printing i verdensrommet, der det er langt mellom ting, og ikke i et jordisk lokale. En annen begrensning må vel være tilgjengelig materiale.

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *