3D-printet hus til halve prisen

Meglerhuset Zillow tilbyr dette 3D-printede huset i New York til det halve av hva tilsvarende hus i nabolaget koster, Konstruksjonsfirmaet SQ4D Inc står bak.

I kjølvannet av pandemien er det mange som flytter fra fortettede byer som f.eks. New York til forstedene. Dette fører til prisstigninger på husmarkedet. Men ett av de nye husene i Riverhead, New York koster bare halvparten av de andre sammenliknbare husene. Dette huset — med adresse 34 Millbrook Lane — ble det første helt 3D-printede huset i USA som kom på eiendomsmarkedet.

Huset ble priset til snaut 300 000 dollar og er bygd av SQ4D. Det er på 130 m2 og har 3 soverom, to bad og en frittstående garasje med plass til drøyt to biler. –Dette er fremtiden, det er ingen tvil om det, sier Kirk Andersen, driftsjef i SQ4D Inc. SQ4D bruker automatiserte byggemetoder med 3D-printing for å bygge strukturer og hus. –Det vi ønsker å gjøre er å printe hus raskt, og billig og sterkt, sa Andersen.

Selskapet kan sette opp sitt autonome robotkonstruksjonssystem på en byggeplass på mellom seks til åtte timer. Deretter legger den betong lag for lag, og skaper grunnlaget for et hus og de indre og ytre veggene i strukturen. –Det er en radikal endring for arbeidsplassene, sa Andersen. 3D-printede hus kan også ende opp med å få en radikal effekt på lommebøkene til potensielle kjøpere.

Interiøret. Illustrasjon: Meglerhuset Zillow

–Kostnadene ved bygging er 50% billigere enn kostnadene for sammenlignbare nybygde hjem i Riverhead, New York, og 10 ganger raskere, sa Stephen King, megleren som har lagt huset ut for salg.

–Jeg vil at folk ikke skal være redd for automatisering … det er bare et annet verktøy og en annen metode. Men det er fortsatt det samme produktet; når det kommer til stykket er det fortsatt et hus vi bygger, sier Andersen.

Andersen og King sier at huset i Riverhead er det første 3D-printede huset som fikk godkjennelse som bolig i USA. Det var ikke lett på grunn av strenge lokale byggekoder, sier de. –Vi gjorde det på et av de vanskeligste stedene, og det er det som er bra, fordi det betyr at nå kan vi gjøre det hvor som helst, sa Andersen.

–Vi kan gjøre ting rimeligere og tryggere. Vi kan bruke teknologien til å takle hjemløshet og hjelpe til med katastrofehjelp på en miljøvennlig måte, avslutter Andersen.

Kilde: abc13.com

Publisert av: 

Del artikkelen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Utgir egne filamenter av rPLA

Etter et års produktutvikling, gir svenske Lostboyslab sammen med Reflow nå ut to filamentkolleksjoner av resirkulert PLA for 3D-utskrift med FDM. Samlingene består av totalt tolv forskjellige matte farger og målgruppen er profesjonelle brukere som designere, interiørarkitekter og arkitekter.

Publisert av: